CS Tibiscus Timişoara, medalii la lumina farurilor, la Cluj

Sportivii de la C.S.Tibiscus au luat parte în week-end la competiţiile de MTB organizate în ţară, cea mai „extremă” dintre ele fiind participarea la ultima etapă a campionatului „Clujul pedalează”, desfăşurată la lumina lunii şi a farurilor bicicletei, fiind vorba de o etapă de noapte.

Ciclişti de la CS Tibiscus, la start în "Clujul pedalează", a şasea şi ultima etapă de MTB

În Parcul Colina, de la marginea Clujului, s-a desfăşurat sâmbătă 3 noiembrie etapa a 6-a (şi ultima din acest an) a campionatului de MTB pentru amatori „Clujul pedealează”. Un clasic concurs de cross-country s-a transformat într-o atmosferă de basm, dată fiind ora de începere – 18, şi organizarea – lumânări la start, faruri şi stopuri cât mai puternice pe biciclete, lumini colorate la arcada de finish, semafoare pentru numărul de ture şi tot aşa.

Aproape 150 de ciclişti de toate vârstele – de la copii cu suzetă până la „înţelepţi” cu mii de kilometri în pedale – au concurat pentru un rezultat cât mai bun atât în clasamentul etapei cât şi, cumulat, în clasamentul ediţiei 2012 a campionatului. Printre sportivii care au înfruntat întunericul şi atmosfera rece a serii s-au aflat şi cinci sportivi ai DHS Tibiscus Team, care au reuşit să ocupe integral podiumul categoriei „Feminin Expert Open” (care reuneşte sportivi din întreaga ţară cu clasări între primii 10 la concursuri de MTB): Ramona Covaciu – locul I, Timea Zaban – locul II, Anita Kovacs – locul III. Cu aceste rezultate, sportivele din Arad au obţinut puncte care le-au permis clasarea pe podium şi în clasamentul naţional al ediţiei 2012 a concursului: Ramona Covaciu – locul I şi tilul de „campioană 2012”, Timea Zaban – locul II, Anita Kovacs – locul III.

Cicliştilor din ţară li s-a pregătit duminică 4 noiembrie o competiţie de MTB care i-a purtat pe trasee incredibile prin Parcul Trivale din Piteşti, într-un concurs ieşit din tiparele clasice ale cross-country-ului: sportivii au avut de parcurs nu o distanţă fixă în cel mai scurt timp, ci au avut de „alergat” cât mai multe ture (de lungime fixă) într-un interval de 90 sau de 140 de minute, la „Argeş Autumn Race”. Şi la acest concurs au participat aproape 150 de ciclişti din întreaga ţară, unii invitaţi de către organizatori pentru că s-au clasat foarte bine la ediţiile anterioare, alţii înscrişi pentru că doresc să facă sport şi să demonstreze că pot practica ciclismul la un nivel competiţional. Sportivii de la Tibiscus au reuşit să obţină două locuri pe podium, prin Marius Ionaşcu – locul I la 140 minute şi Daniel Balaure – locul II la proba de 90 minute.

Calendarul competiţional al Clubului Tibiscus pe anul 2012 nu s-a încheiat încă, cicliştii având prevăzute două concursuri: unul de contratimp la Zalău, pe 11 noiembrie, şi unul pe zăpadă, la Cluj, în 15 decembrie.

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: