CS Tibiscus Timişoara serbează cu o tolbă de medalii împlinirea a 9 ani

CS Tibiscus Timişoara continuă să pedaleze cu succes, intrând în aceeaşi notă şi în cel de-al zecelea an de activitate ca şi club sportiv, după cum au punctat printr-o consemnare însoţită de imagini înşişi protagoniştii acestei iniţiative…

Înfiinţat în octombrie 2002 ca o asociaţie sportivă universitară destinată exclusiv cicliştilor, la 29 iunie 2005 a urmat transformarea în club sportiv cu mai multe secţii şi obţinerea statutului juridic pentru a putea funcţiona sub denumirea de Clubul Sportiv Tibiscus din Timişoara.

La 9 ani de la înfiinţare, aniversaţi în acest week-end, C.S.Tibiscus se bucură de un palmares şi de o recunoaştere impresionantă în lumea ciclismului, triatlonului sau schiului românesc pentru sportivi amatori: 125 de acţiuni organizate, participări la aproape 600 de acţiuni naţionale şi internaţionale, 871 locuri pe podium (din care 365 locuri I), 7 titluri de campion naţional şi 3 recorduri mondiale.

Numai în ultimele două week-end-uri, participând la concursurile de MTB „Moneasa MTB Maraton”, „Cupa Concordia XC” şi „Maratonul Zimbilor Ţarcu”, cicliştii de la Tibiscus au adunat 12 medalii din care 5 de aur; la triatlonul de excepţie „X-Man România” un titlu de campion naţional iar la Campionatele Naţionale de Şosea o clasare foarte bună pentru un cadet aflat la prima sa competiţie de anvergură.

Aceste rezultate extrordinare se datorează unei dăruiri deosebite prin care elevii, studenţii sau angajaţii – membri ai C.S.Tibiscus – se antrenează în timpul lor liber pentru a participa la competiţii din ţară şi străinătate; dintre aceştia trebuie să amintim pe Dana Torok şi Florian Dobrin la triatlon, Mihai Băbăiţă, Emil Chepeţan şi Titel Ruşinaru la ciclism de şosea sau Elena şi Alex Fodor, Zsolt Kovacs, Cristian Jidovu, Darius Radu şi Marius Ionaşcu la mountainbike.

Cu cei aproape 50 de sportivi din care în 2014 doi au licenţă Union Cycliste Internationale, C.S.Tibiscus este afiliat la Federaţia Română de Ciclism (de la înfiinţare) iar din anul 2007 este membru-fondator al Federaţiei Bicicliştilor din România.

Cum întreaga activitate se desfăşoară pe baza veniturilor obţinute din taxe şi cotizaţii precum şi din sponsorizări, membrii clubului doresc pe această cale să mulţumească tuturor celor care, prin sume de bani sau produse, au ajutat la acest palmares şi promit că rezultatele bune vor continua şi pe viitor.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: