CS Tibiscus Timișoara, un vechi și nou campion național de MTB – XCM: Cristian Jidovu, de loc din Cisnădie

Competițiile cicliste au “explodat” în această vară și astfel, la începutul toamnei, sportivii au ajuns să aibă de-a lungul și de-a latul țării câte 3-5-7 concursuri, că ajunge competitorul să nu mai știe unde să se ducă… Ceea ce este însă un mare câștig după luni lungi de inactivitate și de speranțe amânate.

Sfârșitul verii a fost pentru cicliștii de la C. S. Tibiscus Timișoara o perioadă la foc automat, cu 15 concursuri în cinci week-end-uri (septembrie și primele zile ale lui octombrie), cu rezultate frumoase pe măsura eforturilor pe care aceștia, fie ei elevi ori salariați, în timpul lor liber, le dedică pasiunii lor comune.

Poate cel mai frumos rezultat al acestei perioade a fost cucerirea unui [nou] titlu de Campion Național de MTB – XCM de către Cristian Jidovu din Cisnădie, care după Campionatul Național de MTB – XCM / Mediaș Bike Maraton din 11 septembrie își pune în vitrină al cincilea titlu de campion, din care patru la cross-country maraton.

Și alături de acest rezultat extraordinar se numără și cele două locuri I și respectiv II obținute de gălățenii Marius Ionașcu și Cristian Mircioi la MTB Cupa Moldovei 2021, un campionat cu cinci etape încheiat la Iași în 2 octombrie. La toate cele cinci etape ale verii, colegii noștri s-au clasat pe locuri fruntașe: în 31 iulie la XCM Trophy Crama Gîrboiu – Marius Ionașcu locul I, Cristian Mircioi locul III; în 28-29 august la Maratonul Nordului MTB Pomârla locurile I respectiv II; în 18 septembrie la MTB Roman Maraton locurile I și III; în 2 octombire la XC Maraton Bacău locurile I și III; în 3 octombrie la Cupa Iașului la Mountain Bike locurile II respectiv 4.

La mijlocul lui septembrie, Turul Văii Jiului aducea un concurs de ciclism de șosea cu probă de contratimp 4 km respectiv de fond 96 km, la care severineanul Titel Rușinaru a urcat pe locurile II respectiv III ale podiumului, ca în final să obțină locul II în clasamentul general al celor două zile de concurs.

La Caransebeș s-a desfășurat în 18 septembrie a doua ediție a concursului de MTB respectiv prima ediția a concursului de alergare Gugulan MTB & Run, la care n-au putut lipsi obișnuiții podiumurilor: timișoreanca Diana Cojocariu locul I fete, lugojenii Tiziano Balia și Adrian Curuțiu locurile I și II la categoriile de vârstă, iar locul 5 la alergare a revenit lui Alex Ghigulescu din Drobeta Tr. Severin, după 2 ore și aproape 11 minute de alergare. Și dacă vorbim de alergare, să nu omitem concursul Suru Challenge de la Sebeș din 11 septembrie, la care au revenit pe traseele montane cuplul de hoinari Elena și Alex Fodor – cu un loc 6 ocupat de Elena după 3 ore și un sfert pe cei 17 km de urcări și coborâri.

Up to Postăvaru – Poiana Brașov în 25 septembrie – a fost un concurs de urcare, pentru cicliștii care au vrut să scoată cel mai bun timp la deal, cu bicicleta electrica, normală sau în alergare. Cu “bicicleta normală” s-a aflat și proaspătul campion Cristian Jidovu care s-a clasat pe locul II al categoriei sale de vârstă după cei 4,5 km de cățărare cu 631 m diferență de nivel.

Începutul lui octobrie a adus un concurs nou de MTB lângă Ineu (AR), unde Șicula Bike Cross a oferit concurenților 25 km de pedalat prin câmpiile  Aradului, prilej numai bun pentru timișoreanca Diana Cojocariu de a cuceri locul II al categoriei amatori-feminin – al cincilea podium al anului 2021.

În fine, în 2 și 3 octombrie la Câmpulung Muscel au avut loc două competiții cicliste, una de XCO și una de XCM, la care cadetul Dragoș Stavăr, din Galați, a urcat pe locurile 5 respectiv 4 la MTB Academy Cup respectiv Lupii Dacilor – Trofeul Muscelului.

”Cu aceste frumoase rezultate însumate, sportivii de la C.S.Tibiscus se mândresc cu cele 26 de titluri de campion național și peste 1350 de locuri pe podium, medalii care se înmulțesc cu fiecare competiție – și cel puțin zece evenimente mai sunt planificate până la sfârșitul acetui an”, a spus Marius Karnyanszky din partea Clubului Sportiv Tibiscus Timișoara.

Poze: cu mulțumiri ART Photography

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: