Daniela Torok (CS Tibiscus Timișoara), a 7-a oară campioană a țării la triatlon, la AROBS X-Man Romania 2021

Calendarul competițional ciclist al anului 2021 își revine încetul cu încetul și, după ce câteva dintre concursurile planificate în prima parte a anului s-au amânat, sportivii au început în sfârșit să se alinieze la start, în urma a luni de antrenamente în așteptarea acestei reluări a concursurilor.

Cu restricții privind organizarea și participarea la concursuri, competițiile din calendar sunt o provocare care nu trebuie ratată, cel mai recent exemplu fiind conferit de AROBS X-MAN ROMANIA 2021, desfășurat în 5 iunie în zona Oradei, care a reprezentat și Campionatul Național de Triatlon de Distanță lungă pe 2021.

La concurs au luat parte și câțiva sportivi ai C.S.Tibiscus, care, conform așteptărilor și obișnuinței, s-au întors cu încă un titlu de campion național. Daniela Torok a devenit pentru a șaptea oară campioană națională de triatlon, fiind cea mai bună Ironman (ori Ironwoman in spirit de glumă) la categoria sa de vârstă, după ce a parcurs 3,8 kilometri  înot, 176 km ciclism și 41,6 km alergare în 10 ore, 3 minute și 7 secunde.

Tot în acest weekend, dar mai aproape de Timișoara, concursul de ciclism ROCAA MTB Lipova s-a desfășurat în localitatea din județul Arad, adresându-se tuturor sportivilor amatori, un concurs mult așteptat la care vremea bună și numărul mare de participanți au făcut din acest eveniment o plăcere. “Am participat la categoria Race a celei de-a șasea ediții a concursului de la Lipova, constând într-o probă de 45km cu o diferență de nivel de 820 m, traseu mai lung cu aproximativ 8 km față de ediția anterioară. Un traseu deosebit de frumos pe dealurile Lipovei, nu foarte tehnic, cu coborâri rapide și nu foarte lungi și o serie de urcări provocatoare. La probă au luat startul alte 12 fete, o concurență puternică, însă am reușit să mă clasez pe locul 3 cu un timp de 2 ore si 30 de minute.” ne-a povestit sportiva Diana Cojocariu, aflată pe podiumul competiției.

Aceste rezultate ale sportivilor de la C.S.Tibiscus vin la numai două săptămâni de la prima mare competiție de mountainbike a anului – etapa Avrig din TRIADA MTB 2021. Desfășurat lângă Sibiu, evenimentul a fost compus dintr-o probă Stage Race desfășurată pe durata a trei zile (o zi Time-Trial, o zi Point-to-Point și o zi Maraton) respectiv din proba de maraton desfășurată într-o singură zi. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Radu Diaconescu – locul I la categoria Amatori 30-39 ani (și locul II general Amatori) a probei de trei zile, respectiv Cristian Jidovu – locul I la categoria Amatori 40+ (și locul III general Amatori) la proba de maraton 75 km.

Cu aceste noi rezultate notabile, sportivii de la C.S.Tibiscus se mândresc cu cele 25 de titluri de campion național și peste 1.300 locuri pe podium, zestre care nu poate decât să crească. Fotografii grație Visit Oradea / AROBS X-Man Romania / Radu Bulzan

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: