Dănuţ Lupşa, cel mai rapid la Cupa Cetăţilor, în Pădurea Verde

Pădurea Verde a găzduit duminică la amiază pentru a zecea oară tradiţionala competiţie dotată cu „Cupa Cetăţilor”, ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, şi care a reunit 228 de ciclişti amatori din România şi Ungaria, concurând în 7 categorii de concurs, cu Dănuţ Marius Lupşa declarat cel mai rapid rider al întregii întreceri. (harta traseului, conform www.cs.gratzu.ro).

Suflet şi organizatori ai manifestaţiei de masă sunt membri CS Gratzu Timişoara, un club de ciclism amator în parteneriat cu Procar Skoda şi din rândurile căruia se remarcă multiplul campion naţional de Downhill, Graţian Dinu Bolog, aflat dealtfel împreună cu colegii săi înaintea participării la Campionatul Naţional de profil, coborâre în pantă, de la Braşov.  Până atunci însă, Bolog şi echipa sa au pus la cale o reuşită întrecere, disputată pe parcursul unei ture de 8,8 kilometri pe potecile Pădurii Verzi, unele dintre categoriile de concurs prevăzând mai multe rotaţii.

Dănuţ Marius Lupşa, câştigător al categoriei Masters, rezervat cicliştilor cu vârste peste 40 de ani, care a efectuat cele două ture în 12:37.58 minute, devansând 12 concurenţi la această grupă, a câştigat şi premiul de cel mai rapid rider al „Cupei Cetăţilor”, în baza timpului mediu de parcurs al distanţei totale.

Luptă aprigă între timişoreni de la cluburi rivale în cadrul categoriei Elită (31-40 ani), reunind 22 ciclişti care au pedalat tot în două ture, tranşată de Tiziano Balia, de la CS Tibiscus, în 12:34.58, cu o secundă în faţa lui Graţian Dinu Bolog.

Mai mult s-a pedalat la categoria 20-30 ani, unde cei 14 concurenţi au parcurs 4 ture, adică aproape 36 kilometri, impunându-se Felix Stroescu, neaparţinând de vreun club, în 13:18.10.

Sergiu Paraschivu, învingător între cei 11 juniori de 15-19 ani (născuţi 1992 – ´96), cu timpul de 12:57.30, şi pedalând pentru Maros Sport de-a lungul celor 3 ture, s-a clasat totodată şi al doilea în ierarhia generală a celor mai rapizi riders.

Halasz Szabo Arnold, din clubul organizator, CS Gratzu – Procar Skoda, a câştigat la categoria copii 12-14 ani, cu timpul de 12:22.10, devansând în tura de 8,8 kilometri zece adversari de concurs. A fost şi o probă rezervată fetelor, Măriea Hodi (Hodi Team) impunându-se cu timpul de 12:47.20 între cele 11 participante, pe două ture.

În fine, organizatorii nu i-au uitat nici pe cei mai mici dintre ciclişti, născuţi după anul 2000, cu 32 de copii la start în proba X Trak, pe 2.200 metri, şi un câştigător în persoana lui Alexandru Marian Lupşa.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: