Galerie foto: CS Tibiscus, locul I la Bicaz, Dumbrăviţa, Oneşti…

Sportivii Clubului Sportiv Tibiscus din Timişoara au luat parte, ca în fiecare week-end, la mai multe acţiuni desfăşurate în ţară şi în străinătate, reuşind rezultate frumoase de fiecare dată, inclusiv două locuri I la Maraton Bike Motion Oneşti 2011, alte două prime poziţii într-o întrecere la Bicaz respectiv un loc I la Zilele Dumbrăviţei.

Asociaţia de Tineret Onestin din Oneşti, în colaborare cu Clubul Bike Motion, prin Centrul de Voluntariat Onestin şi Primăria Municipiului Oneşti au organizat, sâmbătă 17 septembrie 2011, un concurs de MTB cu trasee de maraton, pe 20 kilometri, semimaraton – 10km şi copii – 1 km. Printre cei aproape 200 de sportivi de la linia de start, la concurs au luat parte şi sportivii Maus Ionaşcu şi Bogdan Cliveţ, de la DHS Tibiscus Team, care s-au clasat fiecare pe locurile I la categoriile specifice de vârstă.

În data de 17 septembrie, Oradea a revenit din nou în centrul atenţiei a comunităţii de trial din România. De-a lungul anilor, „marmelada” din Oradea a câştigat un renume bine meritat în ochii trialiştilor din ţară, dar şi din afară, datorită atmosferei familiale şi a nivelului de competiţie ridicat, astfel devenind cel mai popular eveniment actual de trial. Traseele de la Trial Jam 9 Oradea au devenit tot mai interesante sub mâna crew-ului „Oradea Power Team”, şi de această dată spectacolul şi provocările fiind garantate la fiecare categorie.

La concurs au luat parte şi bănăţenii Vali Carasiniu şi Dani Săpunaru, care în grupa de Seniori au avut de înfruntat 8 colegi din Ungaria, cu mult mai bine pregătiţi şi având condiţii incomparabile de antrenament. dar şi cu colegii lor din ţară – fără SkatePark-ul unde se antrenau zilnic, fără un alt loc în oraş unde să se pregătească, s-au poziţionat doar în partea a doua a clasamentului.

Doi rutierişti au luat parte sâmbătă 17 septembrie la etapa a zecea a ediţiei 2011 a „Tour de Pecs”, un concurs desfăşurat pe traseul Pécs, Üszögpuszta – Ipari városrész – Bogád – Ellend – Hásságy – Belvárdgyula – Pécs Üszögpuszta (3 ture = 114 km). Alături de cei 50 de rutierişti unguri, singurii străini – cei doi români de la Tibiscus  – au făcut o cursă frumoasă şi s-au clasat pe locul 6 (Alex Almăjan) respectiv 8 (Titel Ruşinaru).

Aceiaşi doi rutierişti au luat parte duminică 18 septembrie la ultimele două etape ale competiţiei, prima fiind un criteriu desfăşurat în jurul lacului Pecs (60 km) iar ultima o căţărare de 18 km până la Turnul de televiziune Pecs. Alături de cei 60 de rutierişti unguri, singurii străini – cei doi români de la Tibiscus  – au făcut o cursă frumoasă şi s-au clasat pe locul 9 (Alex Almăjan) respectiv 11 (Titel Ruşinaru), la criteriu, şi locul 4 (Alex Almăjan) respectiv 6 (Titel Ruşinaru), la căţărare.

Cu rezultatele din cele 12 etape ale ediţiei 2011, colegul nostru Titel Ruşinaru a acumulat 9 puncte în „Tour de Pecs 2011” şi s-a poziţionat pe locul 7 în clasamentul general al concursului.

Zilele comunei Dumbrăviţa au fost marcate sportiv în weekend-ul trecut printr-un concurs de ciclism, un turneu de tenis, patinaj cu role pe asfalt. La concursul de ciclism s-au înscris şi doi sportivi de la C.S.Tibiscus care au ocupat două locuri pe podium: Eddy Schon – locul I, Gheorghe Pocovnicu – locul II.

Competiţia ciclistă MARATHON MOUNTAIN BIKE BICAZ – 2011, organizată de Primăria Bicaz duminică 18 septembrie, a fost deschisă oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură. Ca dovadă, cei aproape 100 de participanţi, care au venit doar cu bicicleta, cu o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de MTB şi vârsta minimă de 14 ani. Echipa DHS Tibiscus a trimis trei sportivi care s-au întors cu tolba plină: Vanessa Plumbotă – locul I, Maus Ionaşcu – locul I, Bogdan Cliveţ – locul III.

ECO-EXPLORA 2011 ne-a invitat în weekend-ul trecut la cutreierarea unei zone pe cât de spectaculoasă, pe atât de puţin cunoscută. Împletind legendele trecutului cu un relief carstic de o frumuseţe şi sălbăticie rar întâlnite la noi în ţară, Valea Cernei şi munţii limitrofi promit o experienţă de neuitat tuturor echipelor care acceptă provocarea unei noi aventuri marca Eco-Explora. Ca şi până acum, probele au fost cele clasice adică trekking şi MTB, la care se adaugă probe de coardă specifice zonei şi probă de apă (caiac). De asemenea, s-a păstrat şi filozofia traseului liber ales, adică a existat un numar de check-point-uri care trebuie parcurse în ordine, dar fără a urma însă un traseu obligatoriu impus.

C.S.Tibiscus a trimis la tura lungă (circa 230 km ciclism, aproape 50 km alergare montană, caiac, căţărare pe coardă, rapel) pe proprii campioni ai acestor probe, care au confirmat aşteptările şi au obţinut un loc I şi un loc II, cu timpul total de 38 ore respectiv 50 ore.

În 17 septembrie 2011, Braşovul a fost gazda unei noi ediţii din DUATLONUL CETATEA BRAŞOVULUI la care au luat parte peste 220 de sportivi din ţară şi din străinătate. La categoria Hobby Ştafetă (5 km alergare, 8 km ciclism, 2,5 km alergare), sportivul Cătălin Semeniuc în cadrul echipei Pulse Galben-Tibiscus a reuşit să obţină locul 4, cu 1h 17m 16.7s. La categoria Profi Masculin (5 km alergare, 25 km ciclism, 2,5 km alergare) a luat parte şi Laurenţiu Bogdănescu, reuşind să obţină locul 7, cu 2h 38m 47.2s, la peste 22 minute de ocupantul locului I – campionul mondial Juan Carlos. La categoria Hobby Feminin (5 km alergare, 8 km ciclism, 2,5 km alergare), Vanessa Plumbotă de la Tibiscus a reuşit să obţină şi ea locul 7.

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: