Jakub Kaczmarek, de la Mazowsze Serce Polski, preia la Poiana Brașov tricoul galben de la Serghei Țvetcov. Organizatorii Turului României se trezesc din mers

Una dintre combinatele nocive care intoxică viața socială, parteneriatul public – corporatist, s-a făcut nefast resimțită și cu ocazia actualei ediții a Cupei României la ciclism, derulată în săptămâna în curs sub oblăduirea Federației Române de profil cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din partea Guvernului României și al Auchan Retail Romania, neajunsurile manifestându-se sub forma scurtcircuitului aproape total pe relația comunicării cu organisme de presă care erau în prealabil anunțate despre desfășurarea evenimentului cu prologul în Timișoara și etapa inaugurală cu startul tot din Timișoara. FRC și partenerii săi s-au trezit pare-se abia din mers, efect poate al înfumurării care a învăluit și acest domeniu în care unii se cred pesemne zei gravitând deasupra oamenilor. Au venit însă concurenții străini să-i readucă cu picioarele pe pământ, cicliști de peste hotare pasându-și tricoul galben după etapa cu linia de sosire în Poiana Brașov.

Halo, inteligenților din Federația Română de Ciclism, cu marii voștri susținători guvernamentali și corporatiști! Dacă anunțați în prealabil presa despre evenimentele pe care urmează să le organizați, atunci fiți și consecvenți în a asigura o minimă comunicare în acest sens. Halo, inteligenților cu organizarea din FRC! Dacă sunteți atât de ahtiați după imagine și recunoaștere, atunci faceți un minim efort pentru a vă coborî de la înălțimea luminățiilor voastre și de la nivelul nasului mult prea lung și înălțat al tot mai multora din domeniu, pentru a comunica firesc cu cei din sfera sportului. În planul comunicării ați fost o rușine pentru această ramură sportivă, dar deloc de mirare, la aerele atâtora care cred că dacă pedalează sunt oarecare Superman!

În ceea ce privește întrecerea în sine, Serghei Țvetcov a pierdut tricoul galben al Turului României la finele unei etape în care Emil Dima a marcat prima victorie ca profesionist, mai exact în cea de-a treia etapă a circuitului ediției din acest an, care a pornit din Sibiu și a ajuns la Poiana Brașov după patru ore și jumătate, la capătul unei curse lipsite de incidente, în care viteza medie a plutonului a fost de 43,5 de kilometri pe oră. 

Ciclistul Emil Dima, de la singura echipă continentală românească, Giotti Victoria Savini Due, și-a adjudecat victoria de etapă, motivat și de energia pe care a primit-o la Cristian, orașul său natal, unde oamenii au ieșit în număr mare la drum, să întâmpine plutonul. Mulțumită acestei victorii, Emil a urcat patru locuri în clasamentul general, de pe poziția 12, pe poziția 8.

Al doilea a trecut linia de sosire în etapa 3 Patryk Stotz, de la Voster ATS Team – care are victorie de etapă la Deva, iar pe locurile trei și patru au terminat Eduardo Sepulveda, respectiv Daniel Munoz, de la Androni Giocattoli Sidermec.

Însă tricoul galben a ajuns pe umerii ciclistului care a trecut al cincilea linia de sosire. Jakub Kaczmarek și colegii săi de la Mazowsze Serce Polski au pus în practică o strategie perfectă: au avut un om în evadare, iar în pluton au atacat mereu, pentru a destabiliza echipa liderului din clasamentul general, Serghei Țvetcov, care a controlat cursa. Serghei Țvetcov a terminat pe locul 11 etapa și a pierdut tricoul galben, dar se află la doar șase secunde de lider, o diferență pe care un campion național la proba de fond și contratimp ar putea să o surmonteze. Și Daniel Crista a pierdut tricoul roșu de lider în clasamentul pe puncte în favoarea lui Patryk Stotz, care are un avans de șapte puncte în fața românului.

De remarcat că veteranul cursei, italianul Davide Rebellin (50 de ani), de la echipa Work Service Marchiol Dinatek, care se află pe locul 7 și clasamentul general, a terminat al șaselea etapa de la Poiana Brașov, păstrându-și locul la general.

La finalul etapei 3, după calcularea punctelor și a secundelor de bonificație acordate la sprinturile și cățărările de pe traseu, tricourile distinctive au fost acordate următorilor cicliști:

– tricoul Galben de lider în clasamentul general – Jakub KACZMAREK, Mazowsze Serce Polski; –

– tricoul Roșu, de lider în clasamentul pe puncte – Patryk STOSZ, Voster ATS Team;

– tricoul Verde, de lider în clasamentul cățărătorilor – Jakub KACKMAREK, Mazowsze Serce Polski;

– tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 – Maksym BILYI, D’Amico UM Tools;

– tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor – Emil DIMA, Giotti Victoria Savini Due.

Astăzi, 4 septembrie, plutonul pleacă spre București într-o etapă de 159 de km dedicată sprinterilor. Programul ultimelor două zile din Turul României este următorul:

Start festiv etapa 4 (Brașov-București), Auchan Coresi, strada Zaharia Stancu nr. .1, Brașov, ora 12.00. Echipele vor fi prezente la start de la ora 10:50 pentru semnături.

Sosire pluton Rondul Kiseleff, ora 15:30 (estimată).

Festivitatea de premiere etapa 4, Rondul Kiseleff, ora 16:00.

Pentru buna desfășurare a etapei, circulația va fi restricționată pe DN 1, în intervalul orar 11:45 – 16:45, pe zona ocupată de caravana în deplasare.

Iar duminică 5 septembrie

Cursa Copiilor, Rondul Kiseleff, între orele 11:00 – 13:00. Competiția este deschisă participanților între 3 și 14 ani; sunt acceptate bicicletele cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare; înscrierile se fac la fața locului de la ora 15.00; se primesc medalii de finisher și premii pentru locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă (băieți și fete). 

Premiere Cursa Copiilor, Rondul Kiseleff, între orele 13:00-14:00.

Start Etapa 5, Rondul Kiseleff, ora 15:00. Cicliștii parcurg de 20 de ori un circuit de 5,8 km, pe traseul: Rondul Kiseleff – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Presei Libere – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Muzeul Național de Geologie și retur.

Festivitatea de premiere, Rondul Kiseleff, ora 18:30. Pentru buna desfășurare a competiției, circulația va fi închisă pe întreg traseul etapei în intervalul orar 14:00-19:00, dar acesta poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei.

Cei care nu pot ajunge pe traseu pot urmări Turul live, la acest link: https://bit.ly/38kpDFl

Anul acesta există și o aplicație care poate fi descărcată gratuit din Google Play și permite posesorilor de telefoane cu sistem de operare android să primească, tot live, notificări despre evoluția cursei. Aplicația poate fi descărcată de aici: https://bit.ly/2UVU1mt

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 81

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: