LIVESTREAM din Africa de Sud în Sporttim, „cursa neîmblânzită” cu 15.755 metri de căţărări ca diferenţă de nivel pe 658km din „Turul Franţei în MTB”, Absa Cape Epic 2023 cu 6 etape şi „marea finală”: VIDEO

Ciclism LIVESTREAM în transmisiune directă video din Africa de Sud în pagina I din Sporttim începând de luni, întreaga săptămână, cu ocazia ediţiei 2023 a tradiţionalului Absa Cape Epic – cel mai prestigios concurs mondial de MTB pe etape, „Turul Franţei în MTB”, cursă „neîmblânzită” prin provincia Western Cape cu nu mai puţin de 15.755 de metri căţăraţi ca diferenţă de nivel pe traseul de 658 kilometri cu 6 etape plus una finală, incluzând şi un contracronometru individual. La start, cel mai mare mountainbiker, helvetul Nino Schurter, dar şi apariţii surpriză din cursele pe şosea, precum Nibali, Terpstra sau Millar. Mai jos, câteva fotografii de la ediţia anterioară, una mai solicitantă fizic, şi un clip de prezentare. Vizionare plăcută începând de luni la 8:30 dimineaţa!

Absa Cape Epic revine în actualitate, cea mai solicitantă şi remarcabilă întrecere mondială de mountainbike pe etape, prin sălbăticia Africii de Sud dar şi prin podgorii, cu prologul duminică şi o primă etapă luni de la 8:30 la 12:30 pe potecile cu 2.550 de metri de căţărări ca diferenţă de nivel din împrejurimile portului Hermanus de pe coasta sudică a provinciei Western Cape, situat la circa 115km sud-est de Cape Town. Etapă inaugurală cu distanţa de 98 de kilometri care va deschide apetitul atâtor competitori de vază prezenţi la ediţia din 2023, reunind şi aceasta atâţia entuziaşti aspiranţi amatori, măsurându-şi abilităţile cu reprezentanţi ai „cremei cremelor”.

Sursa foto: Absa Cape Epic 2023

O etapă I pe care o puteaţi urmări în Sporttim încă din urmă cu 4 ani, în martie 2019, şi ale cărei detalii le puteţi rememora la această legătură. În 2020, deşi anunţată cu începere din 15 martie, Absa Cape Epic n-a mai avut în cele din urmă loc, victimă a „pLandemiei”, în 2021 fiind adjudecată de perechea de la NinetyOne-songo-Specialized, alcătuită din francezul Sarrou şi sud-africanul Beers, cu menţiunea că întrecerea se desfăşoară pe echipe a câte 2 ciclişti şi include categoria feminin.

Un „crâmpei” din 2022, cu trimiterea la această legătură, ediţia de anul trecut fiind adjudecată de nemţii debutanţi la Absa Cape Epic Egger şi Baum, primii în ierarhia generală la capătul a 681 de kilometri în şa: aici.

658 de kilometri anul acesta, cu 15.755 metri de căţărări, pe numeroase poteci şi cu porţiuni testând mai mult măiestria tehnică decât anul trecut, la start în 2023 cu deţinătorii en-titre Georg Egger şi Lukas Baum, dar şi cu Nino Schurter – multiplu campion olimpic şi mondial, câştigător al World Cup la Cross Country, precum şi neamţul Andreas Seewald – vicecampion mondial de maraton şi campion al Germaniei, cehul Martin Stošek şi Matthew Beers – sud-african triumfător în 2021, Christopher Blevins (SUA) – fost campion al lumii la XCC, David Valero Serrano (Spania) – primul la zi în ierarhia mondială de Cross Country, Fabian Rabensteiner (Italia) – campion european de maraton, sau Wout Alleman (Belgia), cu toţii în întrecerea sub egida forului internaţional, UCI, la categoria masculin.    

Dar apar la start şi foşti mari „rutierişti” pe şosea precum Vincenzo Nibali (Italia) – câştigător de etapă în Tour de France şi Giro d’ Italia, olandezul Niki Terpstra – triumfător în Paris – Roubaix şi Turul Flandrei însă şi campion al ţării sale, ori scoţianul David Millar – câştigător de etapă în toate cele 3 mari tururi.

Mai jos, fotografii, clipul VIDEO şi alte amănunte, cu precizarea că etapa de joia viitoare va începe la 7:30 dimineaţa.

La feminin, de văzut dacă învingătoarea de anul trecut, Sofia Gomez Villafane (Argentina), îşi va păstra titlul în compania noii sale colege de echipă Katerina Nash (Cehia), printre participante numărându-se Greete Steinburg (Estonia) + Monica Yuliana Calderon Martinez (Columbia) sau Amy Wakefield (Africa de Sud) + Irina Luetzelschwab (Elveţia).

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: