Performeri în UCI MTB Eliminator World Championships, pe două roți în Piața Unirii

Campionul mondial en-titre Simon Gegenheimer va concura în Piața Unirii. Germanul în vârstă de 33 de ani a câștigat trei din cele patru etape de Cupă Mondială ce au avut loc anul acesta, cea mai recentă la Aalen, la 23 iulie. Și campioana mondială a fetelor, italianca Gaia Tormena, va putea fi urmărită pe traseul din Timișoara. Ca o coincidență, și peninsulara a câștigat aceleași 3 etape de Cupă Mondială desfășurate până acum în 2022, la Leuven (Belgia), Falun (Suedia) și în Germania. Performeri pe două roți în UCI MTB Eliminator World Championships, așadar în Timișoara.

Nume mari din UCI Mountain-Bike Eliminator World Championships vin pe malurile Begăi cu ocazia inaugurării sâmbătă la Timișoara a fabricii de biciclete CORRATEC, printre care și campioni mondiali ai competiției, care vor concura la ora 19:30 în Piața Unirii, în cel mai important eveniment de acest gen organizat vreodată în oraș, „corratec 1st race 2022 Timisoara”.

La startul din Piața Unirii se vor găsi: Marion Fromberger, o tânără germană, situată foarte sus în clasamentele curselor Eliminator; Titouan Perrin Ganier, campionul Franței și de patru ori campion mondial; brazilianca Marcela Lima, câștigătoarea etapei de Cupă Mondială de la Abu Dhabi, prima din actualul sezon; francezul Simon Rogier, un sportiv emblematic pentru această disciplină; mexicanul Daniel Castillo Noyola; Ricky Morales, campion al statului Puerto Rico; Zinni Van Looy, tânărul belgian care a luat bronzul la etapa de Cupă Mondială de la Leuven. 

Cursele MOUNTAIN BIKE ELIMINATOR au loc sub patronajul UCI – Uniunea Ciclistă Internațională, cea care organizează toate marile competiții cicliste de pe mapamond, precum Turul Franței, Turul Italiei sau Turul Spaniei.

Faimosul cățărător german Thomas Huber va fi prezent și el la evenimentul CORRATEC Timișoara. Celebru pentru cățărările pe marii pereți din Himalaya, Huber a fost protagonistul unui filmului documentar „To The Limit”, care prezintă viața sa și a fratelui și partenerului său de cățărări, Alexander, și aventurilor lor duse la limită. Toți sportivii implicați în
eveniment sunt pregătiți să interacționeze cu spectatorii timișoreni.

Cât despre deschiderea fabricii din Timișoara, inițiativa oferă noi orizonturi pentru ca așezarea de pe Bega să devină un pol european în producerea de biciclete și e-bike. Cu fabrica de la Timișoara, Corratec va crește producția de biciclete electrice de la 90.000 la 400.000 de unități pe an. Bicicletele sunt destinate atât pieței interne, cât și exportului.

Programul evenimentului de sâmbătă, 6 august, cuprinde două secțiuni. De la ora 12,30 la 14,00, la CORRATEC (fostele hale Kathrein) – inaugurarea fabricii – în prezenta lui Cielo si Konrad Irlbacher – proprietari ai Corratec, a 40 de ciclisti internationali și a cățărătorului Thomas Huber. Vor fi prezentate liniile de producție și echipa sportivă Corratec mountainbike.

Partea a II-a, la 19:30, în Piața Unirii, concursul MTB Eliminator „corratec 1st race 2022 Timisoara”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: