Poli Bike Challenge, lansat în centrul Timișoarei cu 230 de cicliști dintre care 49 de copii: FOTO

Reuniunea ciclistă inaugurală Poli Bike Challenge a avut parte sâmbătă de vreme bună și 230 de entuziaști la start în centrul Timișoarei, între care 49 de copii, cei mai micuți 3 dintre aceștia în vârstă de 5 ani, senior al evenimentului sportiv și cu scop caritabil fiind un veteran în vârstă de 70 de ani. Concursul de tip criterium a fost adresat deopotrivă copiilor – pe 5 categorii distincte de vârstă a câte 2 ani, de la 5 la 14 ani, amatorilor și sportivilor profesioniști, desfășurându-se în 4 curse dedicate, și anume ”Copii”, ”Open”, ”Amatori” și ”Elite”.

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara a lansat pe două roți Poli Bike Challenge, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara, evenimentul fiind înscris în calendarul Federației Române de Ciclism și având o conotație caritabilă, în sensul că sumele colectate sunt direcționate către susținerea a 2 sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite dar cu o situație financiară precară.

Iar reuniunea ciclistă a avut succes, pedalare cu mic, cu mare, deopotrivă localnici dar și iubitori ai sportului pe două roți născuți peste hotare, 77 dintre participanți completând parcursul în totalitate, în funcție de categoria de concurs, din totalul celor 230 aliniați la start. 

Cursa Elite, rezervată cicliștilor licențiați – profesioniști, singurul tip de bicicletă acceptată fiind cursiera, a încununat sâmbătă după-amiază Poli Bike Challenge, cu Daniel Crista învingător în 47 de minute și 45 de secunde la completarea tuturor celor 16 ture pe distanța totală de 33,6 kilometri a circuitului de 2,1 kilometri prin centrul Timișoarei. Crista a înregistrat și cel mai bun timp pe tură, 2:47, în chiar ultima a parcursului, fiind urmat pe podiumul Cursei Elite la 7 secunde de Malnasi Jozsef-Attila iar de Iustin Ioan Vaidian – concurent la categoria tineret U23, la 1:41. La alte 50 de secunde în urma acestuia treceau linia de sosire Alin Toader – concurând la juniori, și Ștefan Drăgoiu (U23), Andrei Sobennicov încheind peste alte două secunde.

Cei 6 cicliști au completat toate cele 16 ture ale întrecerii Cursei Elite, alți 8 concurenți parcurgând câte 15 ture, dintre cei 22 care au luat startul,, inclusiv două femei.

Cursa Elite a fost precedată în program de Cursa Amatori, completată în întregul celor 14 ture de 18 concurenți, în frunte cu Andrei Cosmin Bidilici la capătul traseului de 29,4 kilometri, cronometrat în 45:20, urmat pe podium de italianul Andrea Benfenati și Paul Grigorici – ambii la categoria de vârstă 40-49 ani, în 46:41 respectiv 46:43 minute. Nu mai puțin de 91 de pasionați au luat startul Cursei Amatori, destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați, singurul tip de bicicletă acceptată fiind cursiera.

În prealabil, de la ora 14, Cursa Open, destinată tuturor doritorilor cu vârsta mai mare de 15 ani și în care s-a putut concura cu orice bicicletă, exclus cursierele și cele electrice, a atras la start 68 de iubitori ai pedalării, 10 dintre aceștia completând traseul total de 25,3 kilometri, constând în 12 ture, în frunte cu trioul Paul-Sebastian Muntean, Andrii Melnyk, Danylo Surzhenko, împreună la finish în 44 de minute, urmat de Danylo Sokolov și Marian Pop la două secunde.

În total, Poli Bike Challenge a avut 181 de sportivi la startul curselor Elite, Amatori și Open, 22 la ”Elite” dintre care două femei, 91 la ”Amatori” între care 7 femei și 68 la ”Open” între care 15 femei, iar 34 de participanți au completat numărul integral de ture al traseelor celor 3 categorii.

Copiii au fost 49 la start, dintre care 43 au completat tot traseul, ”integraliști” fără excepție fiind tocmai cei mai micuți, de 5-6 ani.

Între cei de 13-14 ani șase au luat startul iar 5 au completat cele 6 ture totalizând 4,2km, în frunte cu Farkas Imike, cu 31 de secunde avans.

La grupa de vârstă 11-12 ani au luat startul 7 concurenți dintre care 6 au completat cele 5 ture însumând 3,5 kilometri, singura fată din întrecere care a parcurs tot traseul și câștigând, Andra Maria Racolța, în 5:22, cu 36 de secunde avans.

Între copiii de 9-10 ani 14 din totalul celor 16 aliniați la start au parcurs toate cele 4 ture însumând 2,8 kilometri, în frunte cu Alexandru Raiță, în 4:15 și cu 38 de secunde avans.

La categoria 7-8 ani, 13 copii la start, 11 care au completat cele 3 ture însumând 2,1 kilometri, câștigător fiind Theodor Radu-Onița în 3:43, cu 17 secunde avans.

Micuții de 5-6 ani au fost 7 la start și toți au completat cele două ture a câte 700 de metri, Cezar Andrei Măceșanu trecând primul linia de sosire în 2:45s, cu 3 secunde înaintea lui Alexandru Mihai Lupu.

Inițial, festivitatea de deschidere era urmată de un tur festiv, de recunoaștere a circuitului, la care au luat parte toți concurenții, precedați de mașina de Formula Student a UPT Racing Team, care a etalat și o demonstrație cu această ocazie. Evenimentul a fost completat spre seară de festivitatea de premiere în care au fost acordate 39 de medalii și premii în valoare totală de peste 25.000 de lei, în bani și obiecte oferite de sponsori.

Pedalele au fost sâmbătă la putere în centrul Timișoarei iar traficul a fost închis pe circuitul desemnat în intervalul orar 13-18, transportul public fiind deviat pe rute alternative, dar în condițiile în care, într-o zi liberă, de relaxare, circulația a fost închisă pe o perioadă de 5 ore în zona centrală a capitalei Banatului iar, mai mult, transportul public a fost deviat, organizatorii ar fi făcut bine, tocmai în favoarea imaginii evenimentului, a remite mai din timp comunicatul de presă semnalând restricțiile rutiere, dar în orice caz nu abia în preziua evenimentului, vineri la ora 9:26, conform mesajului dinspre UPT. Drept al doilea neajuns de comunicare din partea organizatorilor, care, cu ocazia anunțării în premieră a inițierii acestei întreceri, anunț lansat săptămânile trecute, n-au menționat absolut deloc în textul comunicatului de presă un element esențial în acest context, și anume locația concursului, sau măcar în linii mari zona sa de desfășurare, un indiciu generic în acest sens răzbătând dintr-un colț al afișului de prezentare, în cheia ”Piața Victoriei”, așadar pe Corso. 

Fotografii puse la dispoziție de organizatori

Rezultatele finale pentru toate categoriile, la https://liniadesosire.ro/rezultate/poli-bike-challenge

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: