Sportivi lugojeni, severineni, gălățeni, brașoveni și din Cisnădie cu bune rezultate pentru CS Tibiscus Timișoara la Cupa Națională de XCM și alte competiții de MTB

În revenire, competițiile de ciclism acaparează week-end după week-end, cu câte două-trei competiții desfășurate în toate zonele țării, ducându-ne cu gândul la anii trecuți, în care nu știai ce să mai alegi și cum să împarți sâmbăta și duminica între multele curse existente.

Week-end-ul trecut, spre exemplu, a fost pentru mulți mountainbikeri cel al finalei Cupei Naționale a României la XCM, desfășurată la Pucioasa sub denumirea Bikexpert Alpine Challenge. Cum era de așteptat, printre cei aproape 500 de participanți s-au numărat și obișnuiții acestor curse și ale podiumurilor aferente, membri ai C.S.Tibiscus Timișoara, care au confirmat încă o dată interesul și dăruirea pentru bicicletă:

– locul I feminin open – Mihaela Diaconescu (Brașov);

– locul I masculin 40-49 ani – Cristian Jidovu (Cisnădie); –

– locul II masculin 40-49 – Marius Ionașcu (Galați), cele trei podiumuri fiind la tura lungă 75 km;

– locul II clasament general tura scurtă 21 km – Dragoș Stavăr (Galați).

Cu aceste rezultate frumoase, cei trei “veterani” ai curselor de MTB au ocupat primele poziții în clasamentul general al Cupei Naționale a României la XCM 2021: Mihaela Diaconescu – locul I categoria Master Feminin, Cristian Jidovu – locul I categoria Master2 Masculin, Marius Ionașcu – locul III categoria Master2 Masculin.

Pentru că, nu-i așa, dulce e gustul victoriei, duminică, la cursa caritabilă Royal Race Câmpina 2021 de la Câmpina, colegul nostru Marius Ionașcu a mai bifat un loc I la categoria M40-49, a șasea medalie de aur din acest an la competițiile de MTB.

În mijlocul țării, în eterna cetate a Albei, a avut loc sâmbătă 4 septembrie prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race, la care cinci cicliști ai C.S.Tibiscus au luat parte iar unul dintre ei a reușit să cucerească podiumul: lugojeanul Tiziano Balia a luat locul I la categoria M40-49 ani.

Iar pentru cei care au ales să petreacă vara la mare, la soare, iată că în această perioadă de vacanță au existat și alte modalități de a te bucura de natură și aer liber: în week-end-ul anterior, la Pomârla, în jud. Botoșani, s-a desfășurat a doua etapă a Cupei Moldovei la MTB, sub denumirea Maratonul Nordului MTB Pomârla, la care gălățenii Marius Ionașcu și Cristian Mircioi, ambii legitimați la C.S.Tibiscus, au obținut locurile I respectiv II la categoria de vârstă (și locurile III respectiv 4 în clasamentul general). Tot în mijlocul naturii s-a desfășurat și competiția de ciclism Maratonul Olteniei de la Râmnicu Vâlcea, la care severineanul Titel Rușinaru a urcat pe locul I al categoriei M40-49 ani și locul II în clasamentul general al turei de 22 km. Iar tot în inima țării, la Saschiz din Mureș, sportivul Cristian Jidovu s-a clasat pe locul I al categoriei și locul 4 în clasamentul general al turei de 78 km din Transilvania Bike Trails Race 2021.

Pentru că am pomenit mai sus despre Cupa Națională a României la XCM 2021, a patra etapă a avut loc în urmp cu două săptămâni la Valea Iașului în jud. Argeș sub denumirea Eexplorer MTB Challenge. Printre cei peste 200 de participanți s-au numărat și sportivi ai C.S.Tibiscus care s-au conformat zicalei „Veni, Vidi, Vinci” J și au cucerit ceea ce era de așteptat: locul II feminin open – Mihaela Diaconescu (Brașov), locul I Master 2 Masculin – Marius Ionașcu (Galați), locul II Master2 Masculin – Cristian Jidovu (Cisnădie), cele trei podiumuri fiind la tura lungă 61 km, respectiv la tura scurtă: locul I Masculin 14-18 ani (și loc II clasament general) – Dragoș Stavăr (Galați), locul I Master2 Masculin – Cristian Mircioi (Galați), locul 4 Master2 Masculin – Titel Rușinaru (Drobeta Tr. Severin).

Poze: cu mulțumiri Transilvania Bike Trails, BikeXpert Alpine Challenge

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: