Succese ale sportivilor gălățeni, orădeni, severineni de la C.S. Tibiscus Timișoara la competițiile de ciclism ale verii: FOTO

Vara concediilor și vacanțelor pe… podium. Mai mulți sportivi din Timișoara, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin și Galați, legitimați la C.S. Tibiscus Timișoara, au participat la competițiile de ciclism din țară și au reușit să se claseze pe podiumurile concursurilor și să câștige un nou titlu de campion national la ciclism – al 29-lea pentru C.S. Tibiscus.

Vară… cu toții ne bucurăm și ne gândim la concediu și vacanță, după luni de muncă ori școală, după săptămâni de așteptare și zile de făcut planuri, rezervări, trasee…

Pentru unii dintre noi, planurile pentru vară includ nu doar cățărat pe munte la răcoare ori scăldat în mare la soare, ci și participarea la concursurile sportive desfășurate peste tot în țară, week-end după week-end.

În timp ce alții alegem să ne bucurăm de fiecare zi liberă de week-end, sportivii de la C.S.Tibiscus au continuat să ia parte la evenimentele sportive din fiecare sfârșit de săptămână al verii, pentru că – nu-i așa – rezultatele frumoase (pe podium) se văd numai prin muncă și iar muncă…

Una dintre cele mai selecte alegeri ale week-end-ului trecut au fost Campionatele Naționale de Mountainbike – Cross Crountry Maraton, organizate în cadrul evenimentului I Wheel for Moinești-Zemeș la Moinești (în Bacău). Cu obișnuita tenacitate, multiplul campion la MTB Cristian Jidovu (din Cisnădie, legitimat la C.S.Tibiscus Timișoara) și-a adjudecat al 5-lea titlu de CAMPION NAȚIONAL DE MTB-XCM la categoria sa de vârstă și al șaselea titlu de campion la ciclism. Alături de el, pe podiumurile cursei de 40km, au urcat ca de obicei gălățenii Marius Ionașcu – locul I categoria Master3, Miruna Ionașcu – locul I categoria F14-16/locul II general și Lucian Fudulache – locul III categoria B14-16.

În același week-end, dar la Râmnicu Vâlcea, proba de ciclism 22km a Maratonului Olteniei a fost câștigată la categoria M40-49 ani de către severineanul Titel Rușinaru, care a ocupat și locul III în clasamentul general al competiției.

Cu doar o săptămână mai devreme, echipa tată-fiică a mai urcat pe primul loc al podiumului la Explorer MTB Challenge – Back to the Roots (la Valea Iașului în Argeș), acolo unde gălățenii Marius Ionașcu și fiica sa Miruna Ionașcu au luat locurile I la categoria Master3 (și 3 general) respectiv F15-18 ani (și 1 general).

Și în același week-end, dar la Isverna de Mehedinți, proba de ciclism 19km a Road Grand Tour – Karst Isverna a fost câștigată la categoria M40-49 ani de către severineanul Titel Rușinaru, care a ocupat din nou locul III în clasamentul general al competiției.

Revenind la campionul de mtb Cristian Jidovu, acesta și-a înscris în portofoliu și un loc I la categoria M40-49 la tura lungă 78km din Cupa Națională de MTB-XCM etapa Transilvania Bike Trails Race desfășurată în zona Saschiz din Mureș în 14 august.

Gălățenii au ținut ștacheta sus și la etapa Maratonul Nordului MTB Pomârla din cadrul MTB Cupa Moldovei 2022, desfășurată la Pomârla de Botoșani, unde Marius Ionașcu a urcat pe locul I la categoria M50+ (locul 4 general) iar Miruna Ionașcu locul I categoria F14-18 (locul 1 general).

La începutul lunii concediilor – în 5/6 august, Păltinișul a fost gazda Triada MTB etapa Păltiniș, cu concursuri de MTB-XCO și MTB-XCM, la care – așa cum era de așteptat – rezultatele echipei C.S.Tibiscus au fost pe măsura evenimentului și a sportivilor participanți: Cristian Jidovu – locul I categoria M40+, Marius Ionașcu – locul I categoria M40+, Miruna Ionașcu – locul III categoria Cadete, Lucian Fudulache – locul III categoria Cadeți.

MTB Cupa Moldovei a avut debutul din acest an la Dumbrăveni (în Vrancea), cu concursul XCM Trophy Crama Gîrboiu, acolo unde Marius Ionașcu a urcat pe locul I la categoria M50+ a turei de 67km, Cristian Mircioi pe locul III M40-49 la aceeași tură, în timp ce la tura de 37km Miruna Ionașcu a ocupat locul I categoria F14-18.

Cupa Națională de MTB-XCM etapa Maraton Movilele Blăjelului desfășurată în zona Blăjel (Sibiu) în 24 iulie a fost cucerită de Cristian Jidovu – locul I la categoria Master2, de Marius Ionașcu – locul I categoria Master3 și de Miruna Ionașcu – locul III categoria F<30 ani. Iar același week-end a mai adus un succes pentru echipa C.S.Tibiscus – orădeanul Ionuț Grecu a ocupat locul II categoria Master2 la Cupa Națională Downhill 2022 etapa Flow Ride 7 de la Bistrița.

”Cu aceste frumoase rezultate, sportivii de la C.S.Tibiscus se mândresc cu cele 29 de titluri de campion național și cu peste 1400 de locuri pe podium, obținute de o mână de sportivi amatori plini de dedicație pentru pasiunea lor – sportul”, a remarcat Marius Karnyanszky din partea Clubului Sportiv Tibiscus Timișoara.

Poze: cu mulțumiri Gelu Scurtu – I Wheel for Moinești-Zemeș și Explorer MTB Challenge.

 
 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: