VIDEO&FOTO. 3.566 din 4.122 încheie cei 227km cu 4 pasuri alpine şi 5.500m diferenţă de nivel în căţărări cumulate în cursa ciclistă amatoare montană de şosea Ötztal Cycling Marathon, în LIVE stream 14 ore în Sporttim. Canadianul Jack Burke câştigă ediţia 41 în 7h10:13.1, titlul fetelor ţinut de nemţoaice, ultimul la finish la 6 ore şi jumătate după învingător

Mulţumită Quattro Media aţi putut viziona duminică LIVE stream în Sporttim cea de-a 41-a ediţie a tradiţionalei curse amatoare alpine cu pedale pe şoseaua străbătând versanţi, văi şi trecători din Alpi, 14 ore de atmosferă de concurs într-un cadru natural impresionant, iar acum notiţele pe scurt, cu fotografii şi un clip video, pe marginea Ötztal Cycling Marathon, câştigat în premieră de un canadian, Jack Burke, în 7 ore, 10 minute, 13 secunde şi o sutime.

S-a luat startul la spartul zorilor, tocmai pentru a ajunge la sosire nu fooarte târziu în seară şi ultimul dintre concurenţii care au reuşit să încheie parcursul de 227 de kilometri, şi s-a ivit la finish la 6 ore şi jumătate după câştigătorul ediţiei din acest an, ovaţionare a ultimului sosit în aplauzele a peste 5.000 de spectatori. Un veritabil festival al ciclismului amator în împrejurimi alpine.

Prima femeie care a trecut linia de sosire a fost tot o nemţoaică, precum anul trecut, şi anume Catherine Rossmann, la finish în 8 ore, 4 minute şi 34 de secunde, la prima sa participare.

Pe scurt, a fost vorba despre nu mai puţin de 5.500 de metri diferenţă de nivel ca ascensiuni cumulate în căţărare, cu atingerea a 4 trecători alpine, 3.566 dintre cei 4,122 de participanţi care au luat startul încheind cei peste 225 de kilometri ai cursei. În frunte aşadar cu Jack Burke, canadianul.

Foto: Ötztal Tourismus – credit foto Lukas Ennemoser, Johann Groder

A fost o întrecere pe cinste pentru locul secund, tirolezul Dominik Salcher întrecându-i înaintea vârfului ultimei trecători alpine pe compatriotul său Alban Lakata şi Daniel Federspiel şi menţinându-se până la finish al doilea, la Sölden, unde în întrecerea feminină a doua şi a treia cea mai rapidă ciclistă a fost Samantha Arnaudo din Italia respectiv olandeza Martha Maltha.

Burke a cucerit laurii dar toţi cei peste 3.500 de ciclişti care au trecut finish-ul au… cucerit Alpii, de la Sölden prin şaua Kühtai, pasul Brenner, Jaufenpass şi Timmelsjoch în Sud Tirolul italian şi înapoi. Iar marii provocări i-au răspuns cu prezenţa la start, printre inimoşii entuziaşti amatori, şi 2 campioni mondiali austrieci la sărituri cu schiurile, Martin Koch şi Andreas Goldberger.

Epic, de povestit nepoţilor. 

FOTO&VIDEO

VIDEO

Rezultatele oficiale: https://www.oetztaler-radmarathon.com/home/the-race/results.html

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 32

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: