Florin Teodorescu, mâhnit dar şi optimist în preziua licitaţiei de închiriere de către Primăria Timişoara a sălii de fitness şi a cafenelei din incinta polivalentei „Constantin Jude”, în care fiinţează de 14 ani propria-i „şcoală de culturism”: „Aici trebuie omul potrivit la locul potrivit dar… e furt pe faţă!”

Florin Teodorescu, culturist de anvergură, organizator de competiţii internaţionale de profil la Timişoara şi conducător al propriului club pe care-l etichetează drept „o şcoală de culturism”, a argumentat foarte tranşant şi a lansat totodată întrebări retorice în preziua licitaţiei de închiriere organizată de către Primăria Timişoara pentru spaţiul destinat sălii de fitness şi a cafenelei din incinta sălii „Constantin Jude”, în care îşi derulează activitatea de 14 ani.

Florin Teodorescu prezidând "Cupa Libertăţii 2013"

 

Găzduind o conferinţă de presă în biroul din care-şi conduce Body Building Fitness SRL, sub scările de acces în sala „Constantin Jude”, Teodorescu a invocat câteva motive care, în opinia sa, i-ar da dreptul să-şi continue activitatea în aceeaşi incintă şi a dezavuat criteriile de evaluare aplicate de Municipalitate pentru stabilirea ofertei câştigătoare pentru cele două spaţii în parte, cafeneaua şi sala de sport pentru culturism şi fitness-aerobic, aducând în discuţie şi vorbele pe care i le-a adresat primarul celuilalt municipiu timişan în care deţine un centru similar, la Lugoj: „Domnul primar Boldea îmi spunea că ei (n.n.: Primăria Timişoara) trebuie să ţină de mine şi nu eu de ei… dar dragoste cu sila nu se face”.

Florin Teodorescu s-a arătat contrariat de faptul că punctajul cel mai ridicat în cadrul criteriilor de evaluare stabilite de organizatoarea licitaţiei, Primăria Municipiului Timişoara, este repartizat valorii  investiţiei efectuate pentru realizarea designului şi soluţiei tehnice în amenajarea spaţiului, căreia i s-a alocat o însemnătate de 35% (35 puncte dintr-un total de 100), în condiţiile în care, a subliniat omul de sport, principalul obiect de activitate îl constituie serviciile oferite amatorilor de mişcare, şi anume facilităţile existente în sala de fitness-aerobic şi culturism, capitol la care aparatura din dotare este foarte performantă.

Într-adevăr, în această privinţă este aproape inexplicabilă ponderea oferită de Municipalitate valorii investiţiei în design şi pentru soluţia tehnică în amenajarea spaţiului, în condiţiile în care spaţiul imediat adiacent incintei destinate „fitness-ului”, şi anume holul de acces în sala „Constantin Jude”, de sub tribună, n-a mai fost reamenajat de ani buni, având un caracter mai mult decât auster, ba chiar tinzând spre decrepitudine.

La fel de adevărat e că poate încă din capul locului, dar aceasta este o problemă veche şi practic consumată, căci timpul nu mai poate fi dat înapoi, principala sală de sport a Timişoarei n-ar fi trebuit să aibă în incintă – ci mai degrabă adiacent acesteia – orice alte activităţi, nu de alta dar unele căi de acces în unica tribună sunt parţial sau complet obturate, ca un factor de risc cu trimitere la siguranţa spectatorilor în cazul neprevăzut al apariţiei unei situaţii de urgenţă şi criză.

Florin Teodorescu, chiriaş de 14 ani în incinta de sub tribuna sălii „Constantin Jude”, este reprezentantul uneia dintre cele 5 firme care s-au înscris la licitaţia de joi 20 martie, şi nu s-a ferit să spună în privinţa demersului Municipalităţii, pe care-l vede ca pe o ameninţare directă la continuarea activităţii sale în respectivul loc, că este vorba despre „un furt pe faţă. Nu se mai ţine cont de nimic în ziua de azi şi oamenii nu mai au caracter. Practic vor gratuit brandul meu şi vadul pe nişte criterii de punctaj alese nu întâmplător. Eu plătesc chirie 5 euro pe metru pătrat şi licitaţia porneşte de la 3. Dacă ar fi casa mea, n-aş începe licitaţia de la 3, în cazul în care primesc 5 la chirie. Locul e curat, frumos, boboc, la statui vine lumea şi se fotografiază, dar nu mi-am pus în cap că nu o să câştig, căci aici nu este doar o sală de culturism, este o şcoală de culturism. Vedeţi cumva pe cineva în acest oraş care a reuşit mai mult în culturism? Antrenorii şi managerii din oraş activând în acest domeniu nu vin nici măcar ca spectatori la competiţiile internaţionale pe care le organizez, cu excepţia lui Sorin Cazacu, implicat în powerlifting, şi pe vremuri a unui mare om care ne-a părăsit, Costică Milan. Dacă nici unul nu vine măcar ca spectator, doar să vadă, fără să aibă sportivi, nu vă spune cumva ceva!?”

„Şi aţi mai auzit de vreun spectacol de culturism din 2000 încoace la Casa Tineretului!?” a reamintit Teodorescu şi episodul despărţirii sale şi de respectiva incintă, moment în care îşi relansa activitatea la sala „Constantin Jude”.

„Este o mare mâhnire că nu se ţine cont de ceea ce am făcut şi caietul de sarcini n-a dat importanţă nici faptului că chiriaşul are prioritate şi, în al doilea rând, că sala pe care o pun la dispoziţie este foarte tehnică. Este exact ca şi cum cineva ar arunca în mine cu noroi. Sunt pus la zid de anumite interese prin acest caiet de sarcini, în condiţiile în care deţin singurul club din Timişoara şi România înscris în Federaţia Internaţională de Culturism, dar dacă autorităţile vor să desfiinţeze activitatea… Clubul sportiv e finanţat din propria activitate, în plus organizez competiţii, Campionate Europene, două Grand Prix-uri, a 25-a ediţie a Memorialului Vasile Balmuş, revoluţionar care a murit lângă mine, şi ca o paranteză spun că am refuzat, n-am luat pensie de revoluţionar”, a continuat Teodorescu.

Amfitrionul a mai făcut referire la biblioteca din incinta clubului său de fitness, aerobic şi culturism, „inestimabilă, nepreţuită, pe care mi s-au oferit 200.000 dolari de către ofertanţi americani, considerată ca fiind numărul 1 în lume ca tematică pe toate sporturile, cotată în 2006 de reviste prestigioase de profil, şi care conţine şi peste 1.200 DVD. Iar aparatele au fost locul 1 la tîrgul de profil de la Essen! În 2008 s-a organizat la Las Vegas competiţia Olympia iar cei care activează siteul principal al Federaţiei Mondiale de Bodybuilding, ne-au solicitat imaginea statuilor pe care le-am amplasat în faţa sălii noastre, cu faimoşi sportivi de talie mondială. Proiectul meu este pentru statui ale altor 5 sportivi, dar toţi timişoreni, iar Tarzan, după părerea mea, e cel mai cunoscut sportiv al tuturor timpurilor. Că se aprobă, că nu, acesta e proiectul meu. Am organizat peste 40 de competiţii prin care am contribuit la imaginea Timişoarei, şi consider că este neloial a nu se ţine cont de prioritatea de a prelungi contractul, chiar dacă spaţiul este al Primăriei. Am făcut tot ceea ce trebuia pentru Timişoara şi nu mi se pare loial ca unui om care a făcut ceva pentru Timişoara, organizând competiţii la nivel ridicat şi ţinând cont de activitatea generală a clubului, să i se pună astfel problema. Nu mi se pare normal să nu aibă în vedere anumite aspecte dar să poată licita X, Y şi Z care au preluat multe case din Timişoara, nu mi se pare corect”.

„Cafeneaua să fie legată de sală – sunt de acord şi cu asta, dar nu se ţine cont de specificul activităţii, căci calitatea echipamentelor sălii are maxim 10 puncte în criteriile de evaluare din caietul de sarcini, iar designul şi soluţia tehnică de amenajare, 35. Proiectanţii cu care lucrez au contribuit la Mall-ul din Arad, sunt 6 oameni care stau de 10 zile pe proiect”, a mai explicat Teodorescu, care a admis că pentru o perioadă s-a „mers pe o înţelegere tacită, însă m-am consultat cu avocaţii şi mi-au confirmat că este corect, am mers pe un tabu, fişa de calcul. Că Primăria a preluat sala Constantin Jude de la DJST Timiş, că n-a preluat, nu este treaba mea, căci eu am plătit chiria. Chiar dacă Stoia a mărit la 5 euro pe metru pătrat, eu plătesc, şi sala de culturism aduce Primăriei 2.773 euro în fiecare lună, la 553 metri pătraţi. Înainte plăteam în jur de 3 euro pe metru pătrat”.

Teodorescu a mai atras atenţia şi în privinţa faptului că o grupare divizionară finanţată din bugetul public, pe baza unei asocieri cu administraţia locală, şi anume BC Timişoara, utilizează „în regim gratuit aparatele, aşadar baschetul, dar şi Adelina Pastor, sportiva numărul 1 a Timişoarei şi a Timişului, se antrenează la noi, o oaspete de onoare. Aici vin sportivii la recuperare, aici vine lotul naţional de bodybuilding al României, sala fiind tehnică. Sâmbătă vine de exemplu lotul Ungariei, de culturism, şi de model”.

Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă dinspre Municipalitate posibilitatea de a prelua o altă incintă din oraş, care i-ar reveni şi în care să-şi reorganizeze sala şi clubul sportiv, Florin Teodorescu s-a arătat jignit de sugestie, pufnind: „Punct termic!?! N-am auzit niciodată de aşa ceva dar am auzit un reproş, că de ce nu mi-am făcut de atâta timp propria sală? Răspunsul meu a fost că n-ai cum, din ce câştigam aici, pentru că n-am furat. Din banii câştigaţi eu finanţez şi participările la competiţii”.

Prezent în asistenţă şi argumentând pro-domo, în favoarea unui sufletist şi pasionat care a fost multora gazdă bună peste ani, Gheorghe Farcaş, un practicant de arte marţiale cu şi mai mulţi ani în spate decât Teodorescu, deţinător al unei centuri 8 Dan în cadrul grupării CS Timpolis, a punctat îmbunătăţirile pe care culturistul le-a adus faţadei celei mai mari săli sportive din Timişoara, oferind şi un contraexemplu: „Abia acum 2 ani a fost Primăria în stare să asfalteze în faţă. Iar terasa de la intrare a fost demolată acum câţiva ani, pentru a fi apoi reconstruită cu un preţ mai mare, când şi-au dat seama că au greşit…” O completare a adus şi Ilie Rotariu, care frecventează la rândul său aparatele clubului sportiv deţinut de Teodorescu, opinând că „mi se pare absurd, căci e una dintre cele mai performante săli din ţară dar nu numai. Nici în Ungaria, la Debrecen, mergând în cantonament, n-am constatat a fi într-atît de competitivă. Şi fiul meu s-a pregătit toată vacanţa aici, beneficiam pe gratis din partea unei gazde extraordinare.”

*

Atât cafeneaua cât şi sala de sport pentru culturism şi fitness-aerobic au primit un punctaj separat în cadrul criteriilor de evaluare pentru stabilirea ofertei câştigătoare, şi anume:

25 puncte: preţul cel mai mare ofertat pentru chirie;

35p: valoarea investiţiei efectuate pentru realizarea designului şi soluţiei tehnice în amenajarea spaţiului;

(maxim) 10p: designul propus în soluţia de amenajare, integrată în arhitectura sălii polivalente;

(maxim) 20p: calitatea materialelor, gradul de finisaje;

(maxim) 10p: soluţia tehnică propusă pentru sistemul de iluminat;

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Culturism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Florin Teodorescu, mâhnit dar şi optimist în preziua licitaţiei de închiriere de către Primăria Timişoara a sălii de fitness şi a cafenelei din incinta polivalentei „Constantin Jude”, în care fiinţează de 14 ani propria-i „şcoală de culturism”: „Aici trebuie omul potrivit la locul potrivit dar… e furt pe faţă!”

  1. petrache marin dorin spune:

    Incredibil cum autoritatile timisorene distrug un lucru extraordinar de folositor pentru comunitate-alte orase mai mari nu au asa ceva-si asta datorita pasiunii de-o viata a unui om si elevilor sai !Culturismul nu este doar un spectacol al muschilor frumosi,este povestea de viata a unor tineri care au ales in locul cluburilor ,barurilor,drogurilor,alcoolului,lupta cu greutatile pentru asi modela corpul,asi infrumuseta chipul si sufletul ! Ati auzit dv ca un culturist a comis fapte rele,cu violenta,antisociale ?Eu nu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Culturism: