Iată ce dispune politicul să fie demolat: ”Terasa Sportivilor”! Florin Teodorescu ar ceda-o ”statului român” iar Gheorghe Farcaș îi ia apărarea: ”E tot șicanat aici cu sala și DNA ar trebui să meargă pe firele acestui caz”. Demolarea, vineri la ora 9

Florin Teodorescu, cunoscutul culturist și promotor de evenimente de profil aflat în litigiu cu Primăria Timișoara în privința spațiului în care SC Body Building Fitness SRL își desfășoară activitatea în incinta Sălii ”Constantin Jude”, a deplâns astăzi deschiderea unui nou front de atac împotriva sa sub forma dispoziției de marți a Primarului Municipiului, Nicolae Robu, de a demola construcția acoperită de lemn denumită ”Terasa Sportivilor”, de la intrarea în sala de fitness, și care ar urma să fie dusă la îndeplinire vineri de la ora 9. Teodorescu a catalogat demersul edilului ca fiind ”imoral” iar antrenorul emerit de judo Gheorghe Farcaș, campion național și în 2015, care l-a sprijinit în cele spuse, a remarcat că ultima împunsătură este parte a unui întreg scenariu împotriva reputatului sportiv-antreprenor: ”E tot șicanat aici cu sala și DNA ar trebui să meargă pe firele acestui caz!”  

Un caz fără doar și poate cu conotații politice, creat artificial de voința politică, și care s-a extins în ultima lună și ceva și în ceea ce privește existența ”Terasei Sportivilor”, de la intrarea în incinta ”Body Building Fitness”, pe fondul litigiului în derulare între societatea comercială condusă de Florin Teodorescu și Primăria Timișoara, autoare a unei licitații cusută cu ață albă cu intenția ca respectivul spațiu al clubului de fitness de sub acoperișul Sălii ”Constantin Jude” să ajungă în mâna unor apropiați ai celor din administrația locală.

Un control al Direcției de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse – Biroul de Autorizare Activități Comerciale, efectuat în 13 mai 2015, constata că în fața punctului de lucru, în fapt sala de fitness, ”există o terasă sezonieră neutilizată, formată din mese și scaune”, și anume ”Terasa Sportivilor”. Ca urmare a controlului, tot în data de 13 mai, Poliția Locală îi solicita lui Florin Teodorescu o invitația pentru a prezenta a doua zi ”autorizația de construcție pentru terasă”.

Data de 14 mai a adus pe adresa lui Florin Teodorescu două procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, una de la Serviciul de Disciplină în construcții și afișaj stradal al Direcției Poliției Locale de pe lângă Consiliul Local, care a aplicat o amendă de 1.000 lei, iar alta de la Serviciul Inspecția Comercială, care a stabilit o amendă în valoare de 1.500 lei.

Florin Teodorescu a explicat însă că ”Terasa Sportivilor” nu era funcțională și operațională în regim economic, iar drept dovadă, dat fiind dispozițiile survenite în urma controalelor, a debarasat-o de mesele de lemn, cu scaune, care erau dispuse sub copertină: ”M-am supus, să nu se spună că fac comerț”, a explicat Teodorescu în conferința de presă din această dimineață, la o zi după aflarea datelor dispoziției primarului Robu și cu o zi înaintea potențialei demolări a spațiului.

Într-adevăr, Teodorescu a golit luna trecută terasa de mese și scaune, actualmente de decor și ca un spațiu de intrare în sală, absolut remarcabilă fiind în schimb rapiditatea cu care Municipalitatea a lansat dispoziția de demolare, în chiar prima zi după ultima minge aruncată la coș pe malurile Begăi la EuroBasket Women 2015, cu ocazia jocului România – Franța, cu mențiunea că prin ”Terasa Sportivilor” le-au purtat pașii până și pe vicecampioanele olimpice și europene la zi, franțuzoaicele.

Într-adevăr, nu doar baschetbalistele din Hexagon s-au fotografiat la ”Terasa Sportivilor”, ci și celelalte delegații de peste hotare, oaspeți ai Timișoarei la EuroBasket Women 2015, iar franțuzoaicele s-au și pregătit zilele trecute în antrenamente fizice în sala de fitness a lui Florin Teodorescu, ca un sugestiv contrast între binele conferit de acest ansamblu pus în scenă de culturist și voința politică punând bețe în roate.

”Terasa a fost construită aproximativ acum 12 ani iar acum 3 ani a fost dată jos, timp de 10 luni. Apoi, în prag de Campionat European de Culturism și Fitness, din luna mai 2012, am reconstruit-o, și am investit atunci peste 12.000 euro. Chiar și de la vremea respectivă, verbal, m-am exprimat că intenționez să o cedez gratuit statului român. De-atunci nu funcționează comercial, ci e un loc în care amatorii de sport și fitness care trec pragul sălii își așteaptă colegii, mai discută, mai joacă un șah. Atunci, la vremea respectivă, a reconstrucției, am primit aprobările de la Urbanism. Iar pe partea economică nu funcționează! Justificarea lor este că nu am drept de funcționare, care se acordă sezonier pentru asemenea terase, care se pun și se dau jos, căci ar fi considerată terasă sezonieră și nu permanentă, însă nu este cazul acesteia. Nu poți să demontezi și să reclădești mereu o terasă într-atât de mare, nu poți practic tot la 6 luni să o tot desfaci și să o repui”, a spus Florin Teodorescu.

”Nu este moral ce se întâmplă și mai bine ar fi să vedem ce acte trebuie, să mă pun la punct. Nu poți din 6 în 6 luni să dai jos și să reclădești așa ceva. Eu am ținut-o și solicit să lase terasa de agrement, măcar acoperișul!”, a completat sportivul.

Administrația locală vizează așadar demolarea, invocând o Hotărâre de Consiliu Local din 2011, dar Teodorescu insistă că rațiunea va prevala, trăgând un semnal de alarmă prin intermediul presei.

Partea considerată a fi contravenient în dispoziția lui Nicolae Robu atrage totodată atenția că Municipalitatea și SC Body Building Fitness se află în plin litigiu în cazul sălii în sine, ceea ce ar pune sub semnul întrebării posibilitatea derulării în paralel a acestui nou caz printr-o demolare a ”Terasei Sportivilor”.

Litigiul în derulare de luni bune își așteaptă urmarea, după ce, după cum a reamintit Teodorescu, ”am câștigat primul proces, contractul a fost recunoscut și Primăria a făcut Recurs, iar termenul este așteptat cândva la toamnă”.

Dispoziția numărul 775 din data de 16 iunie, semnată și de Nicolae Robu, ”privind desființarea unei terase cu suprafața de circa 80 mp, având structura din material lemnos, acoperită cu copertină, amplasată pe strada FC Ripensia 7”, este încredințată spre executare ”Serviciului Juridic – Compartiment Executori, cu sprijinul Poliției Locale și Direcției Urbanism”, costurile de desființare și depozitare urmând a fi suportate de Florin Teodorescu.

Dispoziția mai menționează că ”având în vedere Referatul Direcției Urbanism nr. SC2015-1707/04.06.2015, cu privire la desființarea unor construcții neautorizate, în temeiul articolului 33 din Legea 50/1991”, se dispune demolarea ”Terasei Sportivilor”.

Prezent lângă prietenul său Florin Teodorescu, antrenorul emerit Gheorghe Farcaș, de la secția de judo a CS Timpolis Timișoara, s-a referit la acest nou caz ca fiind parte a ”șicanelor la care l-au tot supus pe Florin iar DNA ar trebui să meargă pe toate firele acestui caz”.

Ambii sportivi de performanță s-au declarat revoltați de atitudinea autorităților în aceste cazuri ce țin de sala de fitness și ”Terasa Sportivilor”, punându-le într-un context mai larg și reliefând că dovedesc imixtiunea nefastă și rea voită a politicului în activitatea sportivă.

Dar n-ar mai fi absolut deloc de mirare că până și în Orașul Florilor o plăcută terasă întâmpinându-te cu… flori stă să cadă pradă întunericului minții și sufletului unor birocrați porniți pe distrugerea bucată cu bucată a comunității și a fibrei sociale.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Culturism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Culturism: