Evenimente în cadrul Săptămânii europene a sportului în România

Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) organizează, în perioada 23-30 septembrie, o serie de evenimente care marchează Săptămâna europeană a sportului în România. Astfel, în Capitală și în peste 30 de județe ale țării vor avea loc circa 300 de evenimente sportive, la care vor participa nu mai puțin de 40.000 de persoane de toate vârstele.

Sâmbătă și duminică, 23 și 24 septembrie, între orele 11.00-16.00, în Parcul Titan din Sectorul 3 al Capitalei vor funcționa ateliere tematice care vor permite bucureștenilor de toate vârstele să facă un popas, pe parcursul celor două zile de weekend, la unul sau mai multe dintre ateliere, fiecare dintre acestea fiind pregătit pe o anumită temă: dans, badminton, baschet, fotbal etc. Vor fi și activități dedicate vârstnicilor și tinerelor mame. În zona acestor ateliere se vor desfășura, într-un cadru interactiv, acțiuni și dialoguri menite să sensibilizeze publicul cu privire la efectul benefic al exercițiului fizic.

Cu ocazia lansării oficiale a evenimentului, care a avut loc miercuri, 20 septembrie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, președintele  FRSpT, Alin Larion, a spus: ”Această a treia ediție a Săptămânii Europene a Sportului este o ediție în care vrem să excelăm. Ar fi bine să mobilizăm cât mai multă lume. Sunt sigur că vor fi peste 40.000 de participanți la activități de toate felurile, de la cei mici până la cei mai mari, în aer liber și în săli, chiar și în întreprinderi”.

De asemenea, sâmbătă, 23 septembrie, în prezența unor înalți reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai FRSpT și a unuia dintre ambasadorii Săptămânii Sportului pentru toți din România, Gabriela Szabo, se va desfășura un marș al vizitatorilor de toate vârstele, pe un traseu ce urmărește, parțial, malul lacului Titan. Publicul este invitat și are acces liber la toate evenimentele din cadrul Săptămânii europene a sportului.

Se estimează că anul acesta, Săptămâna europeană a sportului va reuni, în 32 de țări, peste 9 milioane de participanți la mai mult de 33.700 de evenimente.

 

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: