Timișorenii Răzvan Bătrînu și Ana-Maria Dica, vicecampioni mondiali de tineret

Perechea Răzvan Bătrînu, Ana-Maria Dica, de la clubul timișorean Dance Spirit, a ocupat locul al doilea la Campionatul Mondial de tineret, de la Sibiu. Bătrînu și Dica au concurat, ieri, la categoria „Zece dansuri”, într-o companie extrem de selectă, cu 32 de țări participante, ce au trimis campionii naționali la această competiție mondială.

Întrecerea a fost foarte solicitantă: a început la ora 13.30 și s-a încheiat mult după miezul nopții (ora 1.30). Cei doi reprezentanți ai României au fost printre protagoniști de-a lungul tuturor celor patru runde (turul I, sferturi, semifinale, și marea finală de șase), iar la finele concursului au obținut un loc al doilea, ce înseamnă cea mai bună performanță a carierei lor.

„Campionatul Mondial de tineret 2021 este o încununare a activității noastre sportive. Dansăm împreună de la vârsta de 12 ani și alături de antrenorii noștri am reușit sa performăm la acest nivel. În spatele spectacolului artistic, se află o muncă de echipă, coordonată de un manager foarte bun care ne-a asigurat pregătirea in străinătate. Acest rezultat a fost posibil și cu sprijinul profesorilor noștri de la Colegiul Național Bănățean și de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, cărora ținem să le multumim. Nu în ultimul rând, le mulțumim familiilor noastre care ne-au susținut necondiționat”, au spus Răzvan Bătrînu și Ana-Maria Dica.

Categoria „Zece dansuri” este considerată cea mai complexă, pentru că sportivii trebuie să aibă abilitatea de a prezenta la cote înalte cinci dansuri standard și cinci latino. Anterior, Bătrînu și Dica au fost medaliați cu bronz la Campionatul Mondial de juniori (14-15 ani), tot la categoria „Zece dansuri”.

Clasament final, Transylvanian Grand Prix, Campionatul Mondial de Tineret (16-18 ani), categoria „Zece dansuri”:

1.        Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk (Rusia)

2.        Bătrînu Razvan-George – Dica Ana-Maria (România)

3.        Dumitru Sardari – Felicia Lungu (Republica Moldova)

4.        David Jenner – Elisabeth Tuigunov (Germania)

5.        Oleksandr Turcheniak – Sofiia Chernikova (Ucraina)

6.        Mikita Buyel – Maria Moiseeva (Belarus)

Dance Spirit Timișoara a obținut sprijinul Consiliului Județean Timiș pentru pregătirea sportivilor și participarea la Campionatul Mondial. Dance Spirit Timișoara se află pe lista cluburilor care au primit finanțare de la CJT prin concurs de proiecte pe Legea 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

În aceste zile, alături de Campionatul Mondial de tineret, „Zece dansuri”, la Sibiu au loc și Campionatele Mondiale ale categoriilor de vârstă U14 și U21, la dansuri latino. Este prima oară în istorie când Federația Română de Dans Sportiv obține organizarea a trei campionate mondiale în același an.

VIDEO: Festivitatea de premiere, Đăng nhập hoặc đăng ký để xem

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: