Herneacova International Jumping, cel mai mare concurs de sărituri peste obstacole din România, în Timiș, luna aceasta, la debut

După ce la ieșirea din iarnă, sâmbătă 18 martie, România găzduia în premieră în sportul ecvestru alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Balcanice de profil tocmai în județul Timiș, la Domeniile Herneacova, desemnare rezultată ca urmare a faptului că forul național dovedea anul trecut, prin punerea în scenă a Balcaniadei de Echitaţie, că poate organiza competiţii la standardele impuse de Federaţia Ecvestră Internaţională, iată că la pragul dintre vara și toamna astrologică localitatea bănățeană este asociată din nou unui eveniment din hipism.

În urmă cu aproape o jumătate de an, când Alan Andabaka era ales în Timiș prin vot drept nou preşedinte al Federaţiei Balcanice de Echitaţie, se anunța totodată și faptul că Domeniile Herneacova, întinse pe o suprafaţă care depăşeste 150 de hectare și gazdă a Conferinţei Balcanice de anul acesta, vor organiza în luna septembrie un concurs ecvestru de anvergură, cu participare internaţională.

Și iată că s-a ajuns în pragul ediției inaugurale a competiției ”Herneacova International Jumping”, etichetată de organizatori drept cea mai mare întrecere ecvestră din România, constând într-un concurs de sărituri peste obstacole.

”Herneacova pune România pe harta hipismului mondial. Peste 400 de cai, la cea mai importantă competiţie găzduită vreodată în ţară”, anunță organizatorii pe pagina rezervată pe facebook evenimentului de luna aceasta, programat în perioadele 13-17 și 20-24 septembrie.

În pregătirea sa, Clubul Sportiv Herneacova organizează inclusiv o conferința de presă cu participarea lui Hanz G. Pierre, Vlad Bontea – preşedintele Federației Ecvestre din România, Daniel Scornea – directorul concursului Herneacova Internațional Jumping, Andrei Gaşpar – administratorul Domeniului Herneacova și Cristian Rusu – sponsorul principal al competiției.

 

 

Acest articol a fost publicat în Echitaţie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Echitaţie: