AJF Timiș, casa ILEGALITĂȚILOR dovedite… cu documente, nu cu vorbe!

Românul este “învățat” să înghită… pentru că, zice el, oricum nu se poate schimba nimic! Totul e sub controlul celor care… ne stăpânesc! Este cea mai simplă modalitate de manipulare, care, combinată cu lansarea “pupincuriștilor” pe orbita dezinformării, are drept efect final resemnarea multora și starea de neîncredere… că totuși este posibil.

Puțini sunt aceia care, deși conștientizează situația, cred cu adevărat că este posibilă o răsturnare a celor deja împământenite. Chiar și cu nenumăratele dovezi prezentate public.

Numai că se uită prea repede că “minciuna are picioare scurte”iar adevărul iese până la urmă la iveală, lovindu-i crunt pe cei care au intenționat să-l “încătușeze”!!

Ciudată este însă “tăcerea mieilor” afiliați, care dovedesc o totală lipsă de curaj! Pentru că nu cunosc decât parțial atât prevederile Statutului AJF Timiș, cât și pe cele ale Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF)!

Nu conștientizează faptul că, dacă se adună 77 de semnături (asta dacă ar fi 115 afiliați legal după cum susțin boss-ii AJF), atunci poate fi convocată o Adunare Generală extraordinară cu unicul punct pe ordinea de zirevocarea conducerii actuale și alegerea unei conduceri statutare!

Da, domnilor afiliați sau “afiliați pe sub masă”, ESTE POSIBIL! Aveți puterea să faceți asta!

Trebuie doar să demonstrați voința de a schimba lucrurile. Sau vă place ”continuitatea“ în mocirlă? Sigur, sunt destui cei cărora le convine situația și se erijează în ”fidei“, de fapt “pupincuriștii” menționați mai sus, care fac “valurile neîncrederii”, cei mai vocali provenind din zona Lugoj, dar nici Gătaia nefiind prea departe.

Zilele trecute am citit un “postulat” – fac precizarea, multora necesară, că termenul provine din matematica ce se studiază la școala generală – al unui celebru conducător: ei au fost aleși să ne conducă și părerea mea e că o fac foarte bine!!  (sursa: postare comment Facebook).

Omul, ori nu prea le are cu cititul textelor, ori are dificultăți de înțelegere a unor noțiuni legale și juridice… absolut de înțeles dat fiind nivelul său de școlarizare absolvit. E de înțeles și faptul că este încă ancorat în vremuri, credeam demult apuse, de peste 30 de ani, când o astfel de atitudine era considerată corectă și responsabilă!

Nu cred însă că acest “curent” este cel majoritar în AJF Timiș! Doar cel mai vocal și manipulator. Cei mai mulți vor sta… “după perdea”, cum spunea un clasic în viață, așteptând evoluția evenimentelor, iar atunci când lucrurile vor lua o altă turnură, vor căuta să “sară” repede în cealaltă “barcă”, a învingătorilor, lăsându-i baltă pe cei “patru mușchetari”ai Comitetului de Urgență… sau, în termeni fotbalistici, în offsaid!

Astăzi mi-am propus să arunc o… lupă asupra ”ascensiunii“ unui personaj din ce în ce mai… “vânător de funcții”, vicepreședintele Raul Constantin Ghiciulescu.

A apărut ca un tânăr de “perspectivă” în arbitraj, sprijinit major de tatăl Constantin Ghiciulescu, membru marcant al “castei fotbalistice lugojene” și care are pe conștiință moartea unui tânăr de 21 de ani, pe care l-a accidentat în 2004 și a fugit de la locul accidentului (https://m.adevarul.ro/news/societate/un-inspector-munca-lugoj-accidentat-mortal-biciclist-fugit-1_50abbccf7c42d5a6637f7aab/index.html ).

Deși nu a strălucit niciodată ca arbitru asistent, Raul Constantin Ghiciulescu a știut însă să se “insinueze” în cercurile influente ale arbitrajului românesc și, profitând de nepriceperea multor conducători ajefiști în domeniu, a produs site-uri de internet pentru majoritatea AJF-urilor din țară. Cel mai probabil la costuri foarte mici, “recompensa” primită de Raul Constantin Ghiciulescu fiind promovarea în loturile naționale ale arbitrilor, unde a ajuns până la Lotul de Liga 2.

Mentorul său, în toată această întreprindere, a fost și este Cornel Sorescu, fost arbitru divizionar A, și încă președinte al AJF Argeș din anul 2001, un personaj care s-a ocupat ani la rând de delegările arbitrilor din Liga 2, îndeplinind și funcția de observator de arbitri. Ce ziceți? Se “leagă” cu prezența lui Raul Constantin Ghiciulescu în Lotul de Liga 2 ???? Porumbelul voiajor“ îmi ciripește că n-ar fi deloc “străin” mentorul de elevul său…

Ambițios și fără scrupule, actualul vicepreședinte, oblăduit de tatăl cu antecedente, a pus la cale un plan prin care, la un moment datsă se instaleze în fotoliul de președinte al AJF Timiș!!!

Primul pas – dovadă că unii mai citesc printre rândurile Statutului – a fost (cică) numirea în 24 iunie 2005, la vârsta de 20 de ani, când era și arbitru activ în campionatul municipal Lugoj, în funcția de vicepreședinte al AS Tapia (care activa în același campionat municipal Lugoj, adică incompatibilitate crasă). Asta conform adeverinței prezentate în dosarul de candidatură, un act neînregistrat nicăieri, practic o hârtie fără valoare juridică, eliberată de tată către fiu, pentru a-i servi scopului. A se vedea facsimilul….

Respectiva asociație a fost înființată de Constantin Ghiciulescu – tatăl în 30 ianuarie 2002, prin asocierea cu Andrei Briciu și Constantin Dărăbanți, și a avut sediul în localitatea Tapia nr. 13 (ultima participare în Campionatul municipal Lugoj fiind în anul 2013 dar, după cum se vede, a fost propusă spre dezafiliere abia în 26.01.2018).

De ce era necesară această numire? Pentru că, luând-o pas cu pas, la condițiile de candidatură pentru funcția de vicepreședinte AJF, la Cap. III, Lit. C, art. 36, pct. 5, lit. b, se specifică: “să îndeplinească pentru o perioadă de minim 2 ani funcții de conducere în cadrul Asociațiilor sportive sau Cluburilor sportive afiliate AJF sau FRF”.

Al doilea pas important a fost obținerea poziției de vicepreședinte al AJF pentru cel puțin un mandat complet. Asta pentru că abia în acest fel va intra în legalitate atunci când își va depune candidatura la funcția de… președinte!! Chiar împotriva actualului său șef…  Din acest motiv, pentru el este esențial să-și ducă până la capăt mandatul.

Poate înțelege acum ceva și președintele Romeo Malac, care mai are în “echipa cât o țară” un alt aspirant la același fotoliu prezidențial. Ceferist la origine! Și trădător de profesie!

Desigur, cei “nominalizați” nu vor recunoaște absolut nimic din aceste… previziuni, reiterându-și devotamentul total față de președintele iubit, dar vor profita instant de prima ocazie ce li se va ivi ca să-i aplice acestuia… “metoda Brutus”! Cine a învățat la școală istorie, știe la ce facem referire!

Să vedem însă ce mai e cu Asociația Sportivă Tapia Lugoj? Că de aici pleacă totul!

Pentru completarea cercetării penale din dosar, președintele acestei entități, care nu mai există din 2013, și la care, după evenimentul din 2004, nu mai avea voie să îndeplinească funcția de președinte din cauza cazierului judiciar, a emis un document nesemnat, neînregistrat nicăieri (obișnuință în practica lui Constantin Ghiciulescu – tatăl) și ca atare fără nici o valoare juridică. Prin acest document susține că lipsa înregistrării în Registru Special al Asociațiilor și Fundațiilor aflat la Grefa Judecătoriei Lugoj (obligatorie pentru existența oficială a unei entități), lucru certificat deja de adresa transmisă de Judecătoria Lugoj pentru completarea dosarului, se datorează faptului că AS Tapia Lugoj este o “entitate fără personalitate juridică, fiind constituită în baza Contractului de asociere dintre cei trei membri asociați”.

Numai că, o astfel de entitate trebuie înregistrată oficial și fiscal, după cum zice Legea 571/2003 – Codul fiscal, care precizează condițiile de funcționare și existență a unei entități fără personalitate juridică.

Cităm textual din prevederile legii:

Art. 28, pct. 2, lit. a – Cod Fiscal, spune că “e necesară înregistrarea asocierii la autoritatea fiscală competentă, înainte ca această să înceapă să desfășoare activitate.”

Art. 28, pct. 2, lit. d – Cod fiscal, spune că e necesară “depunerea unei declarații fiscale trimestriale la autoritatea fiscală competentă, care să conțină informații cu privire la partea din veniturile și cheltuielile asocierii care este atribuită fiecărui asociat, precum și impozitul care a fost plătit la buget în numele fiecărui asociat”.

Dacă președintele Constantin Ghiciulescu nu poate prezenta actul fiscal, respectiv Certificatul de Înregistrare Fiscală (CIF) (și nu are cum să obțină înregistrarea retroactiv!), atunci este mai mult decât evident faptul că AS Tapia Lugoj a existat doar pe niște hârtii, a produs cel mai probabil evaziune fiscală, iar numirea lui Raul Constantin Ghiciulescu în funcția de vicepreședinte nu are acoperire LEGALĂ. Și s-a folosit de asta pentru a ”mima“ îndeplinirea condiției necesare candidaturii la funcția de vicepreședinte al AJF Timiș, funcție pe care, în aceste condiții, o deține în prezent în mod ILEGAL. Doar pentru a obține foloase necuvenite pentru sine.

Tot așa s-a întâmplat și la înscrierea în Registrul Sportiv, la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș (DJST), fapt petrecut sub nr. de înregistrare 29/31.02.2002, când președintele Constantin Ghiciulescu a prezentat doar contractul de asociere (reamintesc, neînregistrat oficial niciunde) și dovada sediuluifără hotărârea judecătorească definitivă de legalizare a înființării asociației și fără copie legalizată a Certificatului de Înregistrare Fiscală (CIF) a asociației la organul fiscal local. La data depunerii cererii și eliberării ilegale a Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) conducerea direcției era asigurată de… Sorin Grindeanu. Cum vă sună?

Tocmai de aceea se impune verificarea înscrisurilor care au stat la baza eliberării Certificatului de Identitate Sportivă al Asociației Sportive Tapia Lugoj cu nr. 0004510 / 28.02.2002, având ca nr. de identificare TM/F/00010/2002, pentru certificarea legalității înregistrării și eliberării acestui certificat.

“Lanțul ilegalităților” comise de Constantin Ghiciulescu continuă cu cererea de afiliere la AJF Timiș, o altă fițuică fără valoare juridică, de asemenea neînregistrată niciunde, doar cu niște semnături (autenticitatea ar trebui verificată de organele în drept), care nu ține cont de elementarele condiții de afiliere prevăzute în Statutul AJF Timiș, într-un total dispreț față de prevederile legale și regulamentare.

Ne întrebăm, oare pe un astfel de document nu ar trebui să figureze și semnătura președintelui și ștampila AJF Timiș, adică forul la care cică s-a afiliat numita asociațieCă pe acest document sunt două ștampile și semnături, ambele de la AS Tapia… niciuna de la AJF. Iar nr. de înregistrare la AJF a documentului lipsește din nou!!! Adică putea să-l facă oricine, să-l semneze oricine și să susțină oricine că e un act legal!!

Aici intră în scenă ex-președintele Dănuț Lața, “artizanul” tuturor încălcărilor Statutului și regulamentelor de dragul ”moto“-ului “să fie bine pentru toată lumea”! Și spre care, acum, actuala conducere Malac – Mierea arată cu degetul acuzatorOmițând intenționat faptul că timp de 4 ani, ai ultimului mandat, i-au fost alături lui Dănuț Lața în absolut tot ce a făcut! Mai mult rău, decât bine! Dacă cineva l-ar lua la întrebări pe ”eternul președinte“, acum pensionat, cu siguranță ar avea multe lucruri interesante de aflat.

Judecătoria Lugoj a certificat deja faptul că amintita asociație nu este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflate la Grefa Judecătoriei Lugoj din 1990 până în prezent.

Următorul document prezentat de președintele Constantin Ghiciulescu se referă la validarea notarială a ceva ce nu se precizează (lipsește pagina care certifică ce anume s-a legalizat). Deci poate fi utilizat în orice situație…?

Interesant este faptul că documentul notarial este ”produs“ de fiica unui alt personaj notoriu din fotbalul lugojean, observatorul de arbitri Ioan Franț, membru al CJA Timiș, coordonator activitate arbitraj și observare Lugoj (conform https://www.frf-ajf.ro/timis/pagini/comisiile-ajf-timis-383.html ). Să fie oare o simplă coincidență???

La fel, Actul adițional de nominalizare în funcția de vicepreședinte al AS Tapia Lugoj a lui Raul Constantin Ghiciulescu nu are nr. de înregistrare, fiind, în fapt, o altă simplă hârtie care putea fi redactată și semnată oricând și nu poate constitui probă mai presus de orice îndoială în fața nici unei instanțe.

Dacă nici aceste precizări documentate nu sunt suficiente motive de îngrijorare pentru vicepreședintele ILEGAL Raul Constantin Ghiciulescu, atunci înseamnă că România este guvernată de 30 de ani de nesimțire, incompetență și doar haiducii lui Șapte Cai ne mai pot salva!!! Și este doar un caz! Urmează și celelalte…

P.S.: Din Declarația de Interese, postată pe site-ul public al Consiliului Județean Timiș, unde este angajat din 16.01.2019, rezultă că numitul Raul Constantin Ghiciulescu este în același timp vicepreședinte al AJF Timiș și vicepreședinte al AS MICRO I Lugoj!!! Se poate foarte ușor verifica pentru că e public. Încă o dată vicele se află în stare de incompatibilitate.

Se conturează o concluzie: pentru o parte a familiei Ghiciulescu ILEGALITĂȚILE par a fi caracteristici definitorii…

Nene Iancule? … Curat sau murdar!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = sase