Amânări

În săptămâna care a trecut am putut urmări două jocuri ale echipei naționale în preliminariile Campionatului Mondial, precum și două partide ale echipei U 21 a României pentru Campionatul European. S-a tot vorbit despre absența selecționerului Mirel Rădoi pe banca antrenorilor, ca în cele din urmă să apară înainte de meci în vestiar.

Partida cu Macedonia de Nord a fost câștigată, dar în același timp a scos în evidență anumite carențe în jocul echipei noastre. În defensivă, pe zona centrală, a fost puțin deranj, fapt de care au profitat din plin adversarii, care, de altfel, au egalat relativ repede. Noroc cu golul lui Ianis Hagi care a adus victoria mult așteptată. De remarcat că toate cele trei goluri ale echipei României au fost marcate de trei jucători care se aflau la prima reușită. Dacă Răzvan Marin a avut o evoluție constant bună, Nicolae Stanciu a avut o evoluție mai puțin inspirată. Apar firesc două întrebări: de ce a fost introdus în echipă, deși se știa că suferise o accidentare și de ce a fost rechemat la lot portarul Ionuț Radu, când mai erau prezenți trei portari?

Înaintea partidei cu Germania se credea că echipa noastră va fi în stare să-i încurce pe nemți. Nu a fost așa și numai intervențiile foarte bune ale portarului Niță au făcut să fim învinși la limită. Urmează partida cu Armenia, de la Erevan, în care jucătorii români trebuie să-și demonstreze valoarea și să învingă în acest joc important.

Echipa U 21 a României a început bine turneul din Ungaria, reușind să fie egala echipei Olandei, chiar dacă am fost dominați mai ales în repriza secundă. A urmat o victorie în fața Ungariei, care a evoluat mai bine de o repriză în zece oameni. Rezultatul de egalitate dintre Germania și Olanda încurcă puțin socotelile noastre. Soarta stă în mâinile noastre, o victorie cu Germania ar simplifica mult lucrurile.

În această perioadă atenția noastră a fost îndreptată spre liga secundă, unde zece echipe concurau cu șanse reale pe primele șase locuri și implicit de a participa în play-off. La începutul săptămânii am asistat la Târgu Jiu la un arbitraj scandalos al lui Horia Mladinovici, care a viciat rezultatul partidei Viitorul Pandurii – Csikszereda. El a anulat un gol regulamentar înscris de oaspeți și a mutat în afara careului o lovitură de la 11 metri care se impunea, tot în defavoarea oaspeților.

În cele din urmă, după ultima etapă, s-au stabilit cele șase echipe care vor participa în play-off, respectiv Universitatea 1948 Craiova, Dunărea Călărași, Rapid București, CS Mioveni, ASU Politehnica și Csikszereda. ASU Politehnica s-a calificat in extremis, după ce o perioadă a fost lider. Este de așteptat ca această perioadă mai puțin insiprată să ia sfârșit înainte de a începe play-off-ul. CSM Reșița a dezămăgit din nou, fiind învinsă pe teren propriu de Craiova. Nu numai antrenorul principal ar trebui să plece de la echipă!

În liga a treia a fost o etapă în care oaspeții au învins pe toată linia. Liderul Crișul Chișineu Criș își complică singur existența, deoarece nu a asigurat asistența medicală la partida cu Ezeriș, riscând astfel să piardă partida la masa verde. O veste care m-a pus pe gânduri a fost aceea că Radu Suciu, creatorul echipei Ripensia, a plecat de la club, el trecând la CSC Dumbrăvița. Întrebarea este următoarea: chiar nu a mai fost nevoie de el la Ripensia sau a deranjat pe cineva?

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru