Amănunte

Săptămâna trecută a fost la Arad președintele FRF, Răzvan Burleanu, însoțit de Mihai Stoichiță, cei doi fiind prezenți la partida amicală România U 19 – Serbia U 19 de pe arena Francisc Neuman. Reprezentanții Federației s-au deplasat și la Chișineu Criș, unde s-au întâlnit cu notabilitățile locale, această acțiune, în totalitatea ei, având un ușor iz electoral.

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat în linii mari lotul de jucători pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial, la fel procedând și selecționerul echipei naționale de tineret, Adrian Mutu. La lotul de tineret a fost convocat și Denis Haruț. Trecerea acestui tânăr jucător de la FC Botoșani la FCSB nu este una tocmai fericită, deoarece jucătorul este folosit foarte puțin. Dacă nu joacă meci de meci, e greu să se impună la echipa națională.

În campionatul intern, cele trei echipe din fruntea clasamentului au obținut victorii, detașându-se și mai mult de celalalte echipe. FCSB a învins-o la Arad pe UTA printr-un gol înscris cu capul de Moruțan de la aproximativ 12 metri. Oare unde erau apărătorii centrali ai arădenilor?

CFR Cluj a învins lejer ultima clasată, Politehnica Iași, chiar dacă la echipa ieșeană a fost numit antrenor Nicolo Napoli. Nici Universitatea Craiova nu s-a lăsat mai prejos și a învins la Mediaș pe Gaz Metan, îngreunând și mai mult situația gazdelor.

Se pare că FC Hermannstadt se apropie cu pași repezi de retrogradare. Cu o inflație de antrenori cu numele de Andone, FC Voluntari a învins-o surprinzător pe Academica Clinceni. O altă echipă cu pretenții de play-off, Chindia Târgoviște, a fost învinsă pe așa-zisul teren propriu de la Buzău de Astra Giurgiu, o echipă care a urcat încet dar sigur de pe ultimul loc al clasamentului.

În liga a doua, Universitatea Craiova 1948 a pierdut avansul avut la un moment dat, ceea ce a atras după sine demiterea antrenorului Ovidiu Stângă. ASU Politehnica nu a profitat de această situație și a obținut doar un rezultat de egalitate cu ultima clasată, Pandurii Târgu Jiu.

Nici de această data CSM Reșița nu a reușit victoria, chiar dacă a întâlnit un adversar facil. După această ultimă etapă, Nicolae Grigore, antrenorul Rapidului, și-a dat demisia datorită înfrângerii de la Slobozia.  Și în acest eșalon arbitrajele sunt slabe. De exemplu, Rareș Vidican nu a vrut să vadă hențul în careu făcut de Lică de la Petrolul Ploiești în partida cu Concordia Chiajna.

Au început și meciurile din liga a treia. Avântul Periam și Gloria Cermei sunt performerele etapei, ele reușind să le învingă în deplasare pe Șoimii Lipova, respectiv Progresul Pecica, echipe cu pretenții la promovare. Crișul Chișineu Criș și-a consolidat poziția de lider după victoria cu ACS Poli. Dar cum mai binele e dușmanul binelui, cu o contribuție majoră din sfera politicului, clubul din Chișineu Criș a renunțat la serviciile managerului Viorel Vancea.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 17