Asortări

Problemele majore cu care se confruntă fotbalul românesc nu constituie subiecte de analiză pentru cei care conduc destinele acestui sport. Ei se complac să se ocupe de alte probleme, de exemplu, achiziționarea și implementarea instalației VAR, care a devenit mărul discordiei dintre FRF și LPF, formându-se două curente, unul pro și unul contra. Adevărul se află undeva la mijloc, deoarece interpretarea fazelor de joc poate atrage factori subiectivi.

Consider că îmbunătățirea activității de arbitraj ar atrage după sine o asanare în rândul arbitrilor. În fiecare etapă apar greșeli de arbitraj efectuate în general de aceiași arbitri. În altă ordine de idei, unul dintre posturile de televiziune care deține drepturile de televizare a partidelor de fotbal îngreunează comunicarea între cluburi și cealaltă parte a presei și asta în mod repetat.

Directorul comisiei tehnice de la FRF, Mihai Stoichiță, a dat o declarație năucitoare referitoare la faptul că jucătorul Florinel Coman a condus autoturismul mai multă vreme fără permis: „Coman nu este singurul care a condus fără permis, au mai fost și alții!” Unde este factorul pedagogic, domnule Stoichiță?

Tocmai când se aștepta un reviriment la clubul Dinamo, echipa a fost învinsă la București de Viitorul cu un scor categoric. Așa cum am presupus, UTA a învins la Mediaș după o partidă bună. De remarcat că golurile învingătorilor au fost marcate de Antal și Hora, cei care au avut evoluții mai puțin convingătoare în acest retur.

O partidă modestă din toate punctele de vedere a fost cea dintre Academica Clinceni și Astra Giurgiu. Mă întreb dacă în cazul unei calificări în play-off, cum va face față echipa din Clinceni. Universitatea Craiova nu poate deocamdată să emită pretenții la titlu, chiar dacă are un lot bun și a schimbat antrenorul. De această dată a fost învinsă de Chindia, pe al cărei antrenor, Emil Săndoi, îl văzusem nimerit pentru craioveni.

FC Hermannstadt a fost învinsă de Sepsi Sfântu Gheorghe dintr-o lovitură de la 11 metri inventată de arbitrul Marcel Bârsan. Până când va mai fi tolerat acest arbitru? Și de această dată, patronul de la FC Botoșani, Iftime, s-a dovedit un bun negustor, FCSB învingând la Botoșani și își păstrează astfel poziția de lider. Expresia des folosită de antrenorul Marius Croitoru, „am dat dovadă de caracter”, devine un eufemism.

În liga a doua, CSM Reșița a fost învinsă pe teren propriu de Dunărea Călărași. Indiferent cine este antrenor la Reșița, echipa nu are rezultate, dovadă că problema este în altă parte. Ripensia nu a putut trece la Timișoara de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, o echipă tenace indiferent pe ce teren ar juca. ASU Politehnica a obținut doar un punct la Slobozia, dar, dacă se vrea promovarea, ar trebui mai mult.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi