Atmosferă ”de la caz la caz” în AJF Timiș. În ”echipa cât o țară” e de fapt… fiecare pentru el!

Observel rămâne ”Cu lupa pe ei…”, aplecată pentru a 28-a oară asupra activității AJF Timiș. Rubrica, pe coloana dreaptă din pagina I în Sporttim.

Comunicarea în zilele noastre este facilitată de o serie de mijloace tehnice, care ne
permit să nu… uităm diverse ”momente“ petrecute în ani de zile și pe care trecerea
timpului le-ar putea estompa în absența tehnologiei de “aducere aminte”… În același
timp, aceste facilități ne permit și circulația rapidă a informației.

În acest context ”musculița de pe lampă“ ne-a furnizat informația, pe care o
intuiam de altfel de mai mult timp, cum că prin birourile de pe Pop de Băsești nr. 43
starea de spirit este diferită, în funcție de fiecare dintre cei implicați în ”cazul AJF
Timiș“.

“Echipa cât o țară” se transformă încet-încet în… fiecare pentru el și… scapă
cine și cum poate!

Unii, precum Alexandru Dumitrașcu, care a demisionat din funcția de membru al Comitetului Executiv, menținându-și însă poziția retribuită de șef Birou competiții, au sesizat pericolul și au preferat să facă pasul înapoi. Ca să nu aibă complicații.

La fel de discret, în ultima vreme cel puțin, pare a fi secretarul general Florian Mierea, cel care oricum se apropie de ieșirea din scenă odată cu împlinirea vârstei de 70 de ani, ”barieră“ care nu-i va mai permite să facă parte din corpul de delegați federali de joc, iar pentru micile baremuri de la AJF Timiș și chiar pentru salariul pe care îl
încasează lunar, nu prea mai merită să riște probleme. Mai ales că nici starea de sănătate nu îi este de mare ajutor. Și, atunci, fostul vicepreședinte și actual încă secretar general se gândește tot mai serios că-i mai bună liniștea… decât stresul!

La polul opus, de îndârjire, ambiție cu orice preț pentru a ocupa funcția până la capăt și de desconsiderare a pericolului, se situează de departe vicepreședintele Raul Constantin Ghiciulescu. El este cel care menține atitudinea de continuare în forță. Se crede mai “ferit” decât ceilalți pentru că se bazează, probabil, în mod inconștient, în caz de forță majoră, pe soție, magistrat în cadrul Secției a II-a Civilă și membru al colegiului de conducere al Tribunalului Timiș, după cum lesne se poate constata din facsimilul de pe portalul instituției.

http://portal.just.ro/30/SitePages/organizare.aspx?id_inst=30

 

E adevărat! Justiția, în România, poate fi și imprevizibilă, dar atunci când
dovezile împotriva ta sunt irefutabile și nu mai ai cum să ascunzi acțiunile pe care le-ai
întreprins deja, atunci este cel puțin o dovadă de inconștiență să mai ții de un scaun ce
se poate dovedi mult mai incomod decât ai anticipat tu vreodată.

Și cum tot vorbeam despre mijloacele tehnice, datorită lor anumite acțiuni nu mai
pot fi ascunse, iar încălcările legislației în vigoare nu mai pot fi trecute ”sub preș“, mai
ales dacă ele sunt deja cunoscute publicului. Ar însemna ca cineva să-și riște propria
situație doar pentru a încerca ”acoperirea“ unor infracțiuni.

Diabolique spune că-i periculos un asemenea ”joc“… Voi ce ziceți? Are dreptate?

Cu certitudine vom urmări cu mare atenție acest aspect tocmai pentru a se
evita orice fel de “interferențe” nepotrivite!… Noi credem că nu va fi cazul!

Cam la fel de îndârjit pare a fi și celălalt ”lup tânăr“,vicepreședintele Ciprian Dan Trancă, maestru în înjurături la adresa contestatarului său, cu orice ocazie. Știindu-se cu “musca pe căciulă”, acum când s-a pus ”reflectorul“ pe activitățile sale curente, speră totuși într-o altă “intervenție” mai mult sau mai puțin subtilă a politicului.

Omite însă un detaliu important! La fel ca și în cazul “colegului” ajefist va fi dificil de găsit persoana sau persoanele dispuse să își asume un risc semnificativ pentru a scoate basma curată un individ ce s-a dovedit atât de naiv și neinspirat încât a oferit singur dovezi ale ilegalității comisecu bună știință și în scopul clar de a obține foloase necuvenite.

Mult mai nesigur e vicepreședintele Ionel Poclid, cel care a trecut ceva mai puțin observat, dar care, la rândul său, are o foarte mare problemă… înscrisă în Codul penal. Și pe care nu o mai poate repara acum! Ar trebui să se gândească mai bine la modul cum a obținut adeverința buclucașă, cine a eliberat-o și semnat-o!?! Pentru că persoana respectivă ar putea avea de suferit doar pentru că a fost de acord să-i facă lui un serviciu…

Deși tot mai convins că a greșit, președintele Romeo Malac arborează o atitudine de oarecare resemnare, sperând totuși să-și ducă mandatul la bun sfârșit! Asta de dragul câștigurilor financiare, prin ”tragerea de timp“, specifică “echipelor mici”, aflate în dificultate, dar care în mod miraculos au… “înscris” primele!

Nici el nu ia în calcul posibilele inconveniente pe care le-ar putea produce fostei lui protectoare, d-na Lenuța Tiuch, mizând, la fel ca la alegeri, pe intervenția unor anumite personaje politice. Care, însă, în actuala situație, nu mai au nici ele o “poziție” prea consolidată…

Și tot din inconștiență, dificultate de citire și, mai ales, de înțelegere a textelor, Malac a decis să se lase în voia sorții, pe principiul “ce-o fi, o fi”! Iar dacă își va pierde AJF-ul, atunci măcar să fi făcut ceva bani din acesta!

Abordare de mare… caracter!

Ultimul, dar nu cel din urmă, dintre membrii ”haitei cât o țară“, președintele CJA Timiș, Nicolae Grigorescu, un condamnat deja definitiv de instanță, a profitat atât de “clemența sistemului”, cât și de ”eroarea legislativă“, introdusă în timpul “cruciadei împotriva justiției” de către Iordache “altă întrebare”, folosindu-se de un tertip privind cazierul judiciar apărut tocmai pentru astfel de scopuri.

Ca să nu mai facem vorbire despre “orbirea” celor de la FRF și CCA,
care încalcă propriile prevederi ale Regulamentului de Organizare a
Activității Arbitrilor de Fotbal (RODAAF), după cum am prezentat deja în episodul 25 din “Cu Lupa pe ei”: http://sporttim.ro/fotbal/danut-lata-bantuie-din-nou-pe-la-ajf-timis-in-
absenta-binomului-malac-mierea-grigorescu-si-frf-sfideaza-regulamentul-care-guverneaza-activitatea-in-arbitraj

În același timp, respectivele foruri diriguitoare ale fotbalului mioritic aruncă la gunoi, în “cazul Grigorescu”, și prevederile Codului de etică al FRF, intrat în vigoare de la 1 martie 2019: ( https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2018/07/CODUL-DE-ETIC%C4%82-AL-FEDERATIEI-ROMANE-DE-FOTBAL-2019.pdf )

Acesta spune, la Secțiunea C1, art. 11, că: “Subiecții Codului nu trebuie să acționeze într-o manieră care ar putea afecta negativ reputația FRF sau jocul de fotbal, în general, și nici să acționeze într-o manieră susceptibilă să aducă atingere reputației sportului.”

Cum le sună boss-ilor FRF condamnarea definitivă a unui membru marcant al arbitrajului românesc în acest context??? Nu aduce oare nici un prejudiciu din acest punct de vedere??

Iar la art. 14, din aceeași Secțiune C1, se spune: “Subiecții Codului au obligația de a nu participa la pariuri, de a nu manipula rezultatele competițiilor și, în general, de a nu se angaja în comportamente care constituie abateri în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF”.

Și știm clar că presa a mai menționat pasiunile fostului asistent FIFA pentru “păcănele” și altele… pentru care i s-a și atras atenția la un moment dat din zona federală!!! A se revedea: https://debanat.ro/2015/12/nicolae-grigorescu-apare-intr-un-scandal-
al-pariurilor-sportive_147965.html

Totodată la Secțiunea E, art. 32, se spune: “Comisia de Disciplină și Etică a FRF va efectua investigații privind încălcări ale Codului (altele decât încălcările regulilor anti-doping) în conformitate cu regulile de procedură prevăzute în Regulamentul Disciplinar. Orice persoană interesată poate formula o sesizare către Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu privire la încălcări ale prevederilor prezentului Cod”.

Și știm cert că, atât la FRF, cât și la CCA, există deja o astfel de sesizare, căreia federalii continuă să nu-i dea curs, pasând răspunderea de la FRF la CCA și veceversa!! În tot acest “tablou”, la AJF Timiș fiecare doarme cum își așterne!!!! “ Commedia dell’ arte” e încă în plină desfășurare!

Da’ între timp continuăm să aruncăm respectiva “ocheadă” înspre Codul penal, care zice lucruri, pe care vi le recomandăm spre lectură și vouă, ajefiștilor de frunte. Că nu se știe când vă pot fi de… ”folos“!

Invitația rămâne valabilă: Veniți de luați ”lumină“… la mintea cea de pe urmă!

Citiți, citiți și mai citiți o dată: “Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

“Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, … cum e, bre?? … Murdar, murdar și iar murdar!!!!… Știi ce zic?

Da’ la “spălătorie” nu mai ajungi odată???… Noi oricum rămânem cu… lupa pe ei!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + patru =