CARACTER versus SUPERFICIALITATE la AJF Timiș! Pentru unii e doar… bla, bla, bla…

În precedentele episoade v-am ”bombardat“ cu o serie de date concrete și facsimile de documente, unele mai complicate decât celelalte, așa că acum vă vom oferi, din acest punct de vedere, o ”scurtă“ pauză… Nu de alta, dar Diabolique spune că se anunță evenimente importante în perioada următoare.

Scriam în “Cu lupa pe ei…” nr. 13 (http://sporttim.ro/fotbal/niscaiva-fudulii-ajefiste-asezonate-cu-minciunele-gogonate ) despre lipsa de caracter a conducerii AJF Timiș, iar în episoadele ce au urmat am detaliat de unde vine această concluzie. Am prezentat pe parcurs o serie de dovezi clare cum că “haita cât o țară”, instalată în birourile de pe Pop de Băsești nr. 43, a călcat în picioare atât Statutul AJF, cât și pe cel al FRF, ca să nu mai pomenim despre regulamentele în vigoare!!!

Nu le-a păsat nici cât “negru sub unghie“ de ce va spune lumea, mai exact membrii afiliați. Au făcut “ceva” pe relatările presei, considerând și susținând că-i “vorbărie goală” tot ceea ce a prezentat Observel. Au aplicat tactica “negării negației”, sperând în derutarea cât mai multor cititori ai noștri. Numai că aceștia s-au dovedit mai inteligenți decât sperau ajefiștii și au citit ”în draci“ materialele, iar ”vuvuzelele“ ajefiste nu au reușit nici pe departe să atenueze impactul dovezilor aduse în atenție de Observel.

Spre creșterea … colesterolului lor!

Au încercat în permanență denigrarea autorului serialului și a organului de presă care a îndrăznit să le “încurce socotelile” și să le “spulbere liniștea”, arătându-i lumii adevărata lor față!

Și pentru ca ”tacâmul“ să fie complet, au folosit orice prilej ca să înjure în toate direcțiile, ”umplând frigiderul“ reclamantului!

Asta denotă clar lipsa de argumente a celor ”patru mușchetari“, dar și… carențele lor de inteligență, date de prezența sporadică pe la școală… la timpul ei!

Oamenii au fost ”învățați“ că succesul se obține doar prin… ”jmecherii“!!! Pe care le-au practicat și le practică și în continuare. Sperând să-și ducă mandatul până la capăt. Că tot nu mai au mult din el!

Să nu cumva să se încheie mai repede și… cu un alt tip de mandat!

Nu știu de ce, dar constat o anume ”coincidență“ valabilă și în cazul altor AJF-uri: acolo unde foști arbitri sau foști conducători cu ”antecedente“ deja cunoscute au preluat frâiele AJF-urilor, Statutul și regulamentele sunt doar pentru proști!

Ei acționează ca pe propria feudă! Probabil după exemplul unor politicieni….

Cam la asta se rezumă CARACTERUL noilor ajefiștii, ”lupii tineri” dornici de urgentă mărire și umplere a buzunarelor!!! Ei au fost deja obișnuiți cu “manevrele”, cu jocurile de culise și veniturile substanțial îmbunătățite datorită unor prestații “îndoielnice”, dar întotdeauna în favoarea celui mai bun… platnic. Sunt chestiuni pe care lumea fotbalului le cunoaște foarte bine, dar care pot fi dovedite mult prea dificil.

Au fost, totuși, câteva cazuri celebre, de diverși… alți “monștri sacri” sfârșind în temniță, cel puțin pentru o perioadă, după care, “revigorați” și, vezi Doamne, spășiți, au ieșit din lumina reflectoarelor ( dacă au avut minte ) pentru a-și duce apoi viața mai departe, cu ceea ce au “acumulat” în anii de ”activitate“!

Sunt și pe la noi, prin Timiș, vreo câteva exemple.

Veți spune că sunt și situații cunoscute în care foști arbitri sau conducători cinstiți au reușit să acceadă în fruntea AJF-urilor! Și sunt de acord. Doar că, dacă facem “raportul” dintre cele două ”tabere“, “balanța” înclină zdrobitor în favoarea celor unși cu multe alifii, maeștri ai combinațiilor și buni… recuperatori!!

Și, ca o concluzie, pare a se impune faptul că oamenii cinstiți n-au nici o șansă în fața “jmecherilor”, care pe deasupra mai știu și să exploateze corespunzător “sprijinul politic”, o altă ”castă“ cu miros cam… greu!

Vorbind… ”matematic“ ( termen ce va crea unele ”probleme“ anumitor persoane din conducerea AJF Timiș ) , CARACTERUL este ca și dispărut din majoritatea AJF-urilor! Nu că la FRF situația ar fi diferită! Și acolo s-au aciuit cam același tip de ”specimene“, ceea ce demonstrează… trendul!!!

Într-o societate bolnavă până în măduva oaselor și în care… s-au ”inversat“ valorile, unde analfabeții ajung miniștri și parlamentari, iar somitățile intelectuale sunt marginalizate și împinse spre emigrare, e tot mai greu de ajuns… în față!!

România e bolnavă!! Și nu se va face bine decât prin puterea… parului și a furcilor de la 1907!!! Din păcate! Sunt prea mulți ”jmecheri“ ca să-i poată birui oamenii de calitate prin argumente pașnice! Plus că, alde ăștia nu înțeleg decât ”limbajul“… forței! Sau a banului lipsă din propriul buzunar! Orice alt ”medicament“ n-are nici cel mai mic efect asupra lor! Tupeul e maxim!!!

Și ajungem acum la o altă ”caracteristică“ a ”găștii cât o țară“, SUPERFICIALITATEA. Aici vom constata exact inversul! Caracterul e pe cale de dispariție, dar superficialitatea e prezentă peste tot!!

Se iau decizii cu superficialitate, se schimbă decizii cu aceeași superficialitate, se preiau acte cu superficialitate și, mai grav, se emit acte cu superficialitate! Se fac studii școlare cu superficialitate doar pentru obținerea unei ”bucăți de carton“ aducătoare de oportunități mai târziu!

Se judecă cu superficialitate, fără a se cunoaște cu exactitate prevederile Statutului și regulamentelor. Se interpretează prevederile regulamentare cu superficialitate, mai ales dacă e în avantajul cui trebuie. Se organizează competiții cu superficialitate, fără a lua în calcul posibile aspecte care pot produce mari complicații.

Și cea mai mare superficialitate dintre toate este chiar faptul că, actuala conducerenu a luat nici un moment în serios acuzațiile ce i se aduc și scrierile presei cu privire la unele aspecte, cel puțin dubioase, din activitatea AJF Timiș.

Tot o dovadă de super superficialitate este să te bazezi pe faptul că vor interveni pentru tine persoane din zona justiției, mai mult sau mai puțin rude cu posibilii viitori inculpați.

Și vom vorbi despre aceste persoane la timpul lor… Dacă va fi cazul!

Sincer, nu cred că cineva își va pune la bătaie propria carieră și, eventual, familia pentru a salva… un ”prieten“! Și acela îndoielnic!

Vorba vechiului proverb: fiecare, cum își așterne așa doarme!!!!

 Commedia dell’ arte” e în plină desfășurare!

Noi acu’ ședem… și așteptăm!

Da’ între timp continuăm să aruncăm câte o “ocheadă” înspre Codul penal, care zice lucruri, și pe care vi le recomandăm spre lectură și vouă, ajefiștilor de frunte. Că nu se știe când vă pot fi de… ”folos“!

Veniți de luați ”lumină“… la minte!  Citiți cu atenție:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nu ne-am pierdut deloc răbdarea și așteptăm!

Că vorba altui proverb: cu răbdarea treci marea! Știi ce zic?

Nene Iancule,  cum e, bre?? … Murdar, murdar și iar murdar!!!! Hai la spălătorie.

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 1