”Cooperativa”…, reînviată simplu și pe banii altora, a trecut din teren în ”tribunele oficiale”

După mai multe ezitări și poticneli, fotbalul mioritic s-a pus în mișcare, una pe alocuri alandala, cu o mare rușine venită din partea ”campioanei unei mari iubiri“, împiedicată din circuitul european încă de la primul pas…

Imaginația ”cămeșilor“ la fel de albe din birourile federale de pe str. Vasile Șerbănică nr. 12, sectorul 2, a primit „frâu liber” privind modalitățile de organizare a competițiilor din custodie, în speță Liga a 2-a și Liga a 3-a, după ce oamenii de la cealaltă adresă de referință din fotbalul nostru, str. Alexandru Vitzu, nr. 2A, sector 5, unde-și are sediul Liga Profesionistă, au inventat o salvare miraculoasă de la retrogradare a unei echipe de tradiție și sorginte…. comunistă.

Pentru a ”limpezi“ lucrurile Comitetul Executiv al FRF din 18 august 2020 a luat câteva decizii importante, de la care a absentat, cică motivat, președintele LPF și vicepreședinte al FRF, Gino Iorgulescu. Motivul e legat foarte probabil de fiul penal. Că aceasta pare a fi cea mai ”cool ocupație“ la zi în România!

Mai întâi Comitetul a aprobat hotărârile Comitetului de Urgență, apoi convocarea Adunării Generale Ordinare și componența nominală a organismelor jurisdicționale pentru sezonul 2020-2021, https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/08/Comisii-jurisidictionale-sezon-2020-2021.pdf !

Comitetul menționat a mai aprobat sistemul competițional pentru Liga a 2-a și Liga a 3-a, calendarul competițional al Ligii 1 și cel al Cupei României. Evident, de principiu, pentru că oricând pot interveni modificări… pandemice.

A stabilit perioadele de transferuri și amânarea Supercupei României, laolaltă cu o serie de alte precizări. Inclusiv principiile după care se vor derula lucrurile în competiții: https://www.frf.ro/comunicari/comunicate-frf/principii-de-desfasurare-a-competitiilor-in-noul-sezon-adaptate-contextului-pandemiei/

Și venim și la ”subiect“, cum se spune! Au fost aprobate și componențele comisiilor federale. Ei, aici e aici! Și, după ce constatăm prezența pe liste a o serie întreagă de… prieteni și apropiați ai federalilor, facem un ”pit-stop“ la Comisia FRF – AJF! Iată cum arată aceasta:

Ce remarcăm? Că Octavian Goga, președintele AJF Brașov și vicepreședinte FRF, cunoscut drept înfocat susținător al actualei președinții federale, a fost răsplătit cu scaunul de președinte al acestei comisii ”fantomă“, a cărei principală misiune este aceea de a controla voturile venite dinspre AJF-uri. Privind și la ceilalți membri ai „temutei” comisii nu putem să nu remarcăm, printre altele asemenea, și prezența președintelui AJF Timiș, Romeo Malac, în calitate de membru, un alt cunoscut servitor al cauzei federale, care acum „gestionează” 15 voturi în Adunarea Generală FRF, plus cel personal, datorită formațiilor timișene care evoluează în Ligile a 2-a și a 3-a. Că despre prima nici nu poate fi vorba momentan pentru Timișoara. De altfel, județul Timiș este unul dintre cele mai importante fief-uri datorită numărului de echipe cu drept de vot în Adunarea Generală a FRF.

Și atunci să ne mai mire faptul că Romeo Malac a făcut tandem cu Raul Constantin Ghiciulescu – președintele, delegat de joc – vicepreședintele, arbitru asistent – la partida de Liga a 2-a dintre ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Fotbal Club Rapid, din 30 august??

S-au „delegat” împreună ca să împartă „pe din două” cheltuielile de transport și să rămână amândoi cu o sumă netă mai mare din barem.

Că e „foame” mare de bani zilele astea! Iar „porumbelul voiajor” zice că și etapa următoare cei doi vor fi din nou pe lista delegărilor, că doar trebuie să-și recupereze costurile testului COVID!

Iar dacă privim mai atent delegările din liga secundă vom depista nenumărate situații în care atât președinții de AJF-uri, cât și secretarii lor generali au fost „recompensați” cu meciuri, prin această „metodă mascată” de a-i „convinge” să rămână fideli conducerii actuale în momentul decisiv al următoarelor alegeri. Simplu și cu banii altora! Ai cluburilor!

Ceva de genul binecunoscutei reciprocități din vremea… „cooperativei”! Cu asta au rămas de la Jean Pădureanu, Gheorghe Ștefan, Romică Pascu, Dumitru Dragomir @ Co! Și toată lumea (din interior) e mulțumită! S-a mutat doar zona vizată, din teren în „tribunele oficiale”!

Ceilalți… „latră”, dar caravana trece!

Pentru curioși, aveți în detaliu componența completă a comisiilor: https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/08/Comisiile-federale-actualizat-sezon-2020-2021-final-conform-C-Ex.pdf

La AJF Timiș e criză de idei… organizatorice!

Urmând atent ”învățăturile“ de la centru, conducerea AJF Timiș încearcă la rându-i să… ”descopere America“, dar deocamdată cam bâjbâie prin întuneric pentru că în birourile de pe Pop de Băsești nr. 43 s-a cam terminat… ”lumina“! Dovada cea mai bună este chiar faptul că pe site-ul oficial al ”echipei cât o țară“ știrile cele mai proaspete sunt despre niște evenimente nefericite pentru niște oameni din fotbalul local și familiile lor.

În rest, ”gheață la mal“ și ”ceață-n văzduh“!! Bine că s-au făcut înscrieri… Nu detaliem încă modul cum s-au făcut acestea și cât de statutare sunt! Suntem siguri că la o trecere în revistă a fișelor de înscriere am descoperi un car de nereguli și inadvertențe. În spiritul clasic deja al personajelor de la ”butoane“.

Probabil că ”managementul de top“ al AJF așteaptă instrucțiuni centrale sau soluții miraculoase descoperite de alții pentru a gestiona în această perioadă destinele fotbalului mic autohton. Că ei sunt ”secați“ de idei.

Nu le seacă însă dorința de parvenire!

Spre aducere aminte:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, tot așa e??

Nu mai zic, că știți!!!!

Da’ pe la “spălătorie” tot deloc??

Păi pe ăștia nu-i mai spală nici Dunărea!!…

Noi rămânem cu… lupa pe ei! Și o „activăm” atunci când calcă pe bec!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

P.S. Și ca să vedeți că nu ne-am „bătut” gura degeaba privind condițiile de afiliere, iată câteva obligații pentru cluburile divizionare, care ar trebui transpuse statutar exact la fel și în cazul cluburilor / asociațiilor „gospodărite” de AJF Timiș! Că doar sunt extrase din ROAF.

Aceste precizări nu fac decât să întărească concluzia noastră finală! https://www.frf.ro/wp-content/uploads/file/Pdf/Licentiere/Afilieri/Prevederi%20regulamentare%20ale%20FRF%20care%20trebuie%20introduse%20%C3%AEn%20Statutul%20propr___.pdf

A se vedea facsimil.

Adică exact ceea ce la AJF Timiș se trece cu vederea! Ce dacă regulamentele îi obligă, la lit. a și lit. d? Ei fac exact cum vor, nu cum trebuie!

Și totul se întâmplă exclusiv pentru VOTURI, egal dacă vorbim de nivel macro, adică FRF, sau nivel micro, adică AJF!!!

 

 

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 12