Cristina Foișor, plecată în ceruri

O veste pe cât de nemiloasă, pe atât de dureroasă, lovește din nou șahul românesc. La 49 de ani, o vârstă la care mai avea multe de oferit vieții, familiei și șahului, a plecat dintre noi marea maestră Cristina Foișor.

În cariera ei șahistă a obținut un număr incredibil de titluri naționale la individual și pe echipe iar de 28 de ani nu a mai absentat din echipa olimpică și națională. A cucerit o medalie de aur și două de argint la Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM Timișoara și a avut cele mai multe calificări la Campionatul Mondial feminin. De fapt s-a dedicat șahului total și poate de aceea familia Foișor a fost și cea mai șahistă familie din lume.

Cristina-Adela Foişor

Și totuși, în mod sigur, talentul și inteligența ei nu au fost răsplătite pe măsură de performanțe din cauza unor detalii, dintre care sensibilitatea ei deosebită a fost probabil decisivă. În istoria șahului feminin românesc nu există șahistă care să fi dovedit atâta tenacitate, ambiție și capacitate de revenire. Cu greu poți întâlni o persoană cu studii matematice, care să aibă o asemenea înclinație spre poezie și lirism, și să dovedească atâta empatie și generozitate.

S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruțătoare, singurul ei scut și refugiu fiind până în ultima clipă ȘAHUL.

Dispariția ei lasă un gol imens în inimile familiei, colegilor de club de la AEM, ale șahiștilor din Timișoara și din toată țara, ale prietenilor și tuturor celor care au avut privilegiul să o cunoască!

Îți mulțumim Cristina pentru tot ce ai dăruit vieții și șahului și promitem să-ți păstrăm vie amintirea!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.