”Cuvintele de ordine” la AJF Timiș: Pentru că așa vrem și pentru că putem!!!

Negarea evidenței este singura “armă” rămasă la dispoziția șefilor AJF Timiș după seria de dezvăluiri întreprinsă de Observel, care continuă să pună “Lupa pe ei”…

Cămeșile albe” de pe Pop de Băsești 43 se dovedesc a fi incapabile să înțeleagă faptul că vremea “lucrului pe sub mână” s-a cam dus și că, deși asta intenționau încă de la început, continuitatea în aplicarea aleatorie (părtinitoare) a prevederilor statutare și regulamentare, funcție de cine este în cauză, nu mai este posibilă!

“Echipa cât o țară”, prinsă din ce în ce mai mult în corzi de articolele lui Observel, n-are decât o singură replică! Strigă sus și tare pe la colțuri, din toți rărunchii: sunt doar minciuni ce spune presa, noi suntem curați ca lacrima!

Și își activează și ”vuvuzelele“ și ”lacheii“ (servitorii, pentru cei care nu cunosc termenul… și la AJF sunt destui) care, la rândul lor, zbiară ca din gură de șarpenu există nici un proces penal, că procesul a fost deja câștigat de ajefiști. Și că e un nebun acolo care umblă peste tot încercând marea cu degetul. Da’ se zbate ca peștele pe uscat! Face valuri degeaba! Zic aplicanții modelului ”Hoții strigă hoții“!

Pentru cei ”patru mușchetari“ nu contează absolut deloc documentele prezentate în facsimil… și care le dau ”arama pe față“, ei în continuare strigă sus și tare că… nu-i adevărat! Că totul e o făcătură rezultată din frustrare și că avem vedenii, noi, ceilalți!

Trecând peste penibilul la care se expun, din prostie sau grandomanie, marea majoritate a oamenilor din fenomen, și nu numai, dându-și acum foarte clar seama cam cum stau lucrurile, ”gașca“ care a pus mâna pe AJF Timiș se face că ”plouă“ și își vede liniștită de treabă. Adică de făcut bani pe spinarea fraierilor, cică afiliați.

Din ”filmul“ transmis deja online, că tot e la modă, de ”porumbelul voiajor“ rezultă însă cu totul și cu totul altceva față de ceea ce susțin ”trompetiștii“! Dosarul băieților, ce se cred deștepți, conține destule elemente penale de-a dreptul… Și de-a stângul!… El aduce câteva informații foarte interesante pentru o justiție corectă și le poate rezerva”nevinovaților“ și ”imaculaților“ de pe Pop de Băsești 43 unele surprize.

Nu știu cum și cine îi va scoate ”basma curată“ din încurcătura în care s-au vârât singuri și de bună voie… Și, colac peste pupăză, i-au mai tras după ei și pe alții, mai naivi din fire, și care au crezut tot ce li s-a spus! Că oricum nu contestă nimeni! Și iacătă că s-a găsit totuși unul care să conteste și mai ales să dețină și destule dovezi… scrise!

Așa se-ntâmplă atunci când nu cunoști cu EXACTITATE ce prevede Statutul și regulamentele, ca să știi cum să le ”ocolești“ elegant și dai cu nuca-n perete! Au riscat și au câștigat…. deocamdată!

Nu degeaba se spune că BANU-i ochiu’ dracului!

Între timp, făcând niscaiva căutări pe ”prietenul Goagăle“ am dat peste ceva foarte interesant pe site-ul oficial al Ministerului Justiției. Iată despre ce-i vorba:

Hopa! Aici apare un nume care sare în ochi. Nu, nu este nici o coincidență de nume! Și prefer să mă opresc aici. În rest, NO COMMENT și vă las pe dvs. să judecați singuri!

Dispreț pentru tot și pentru toate

După mai multe ezitări și bâjbâieli, după așteptarea unor ”sfaturi federale“, Comitetul Executiv al AJF Timiș a reușit să decidă, cu ”forcepsul“ și în unanimitate, modul cum se va încheia această ediție ciuntită de campionat. Cu toate că primele 6 echipe clasate în Liga a 4-a erau dispuse să joace pentru stabilirea cât mai corectă a reprezentantei județului Timiș la barajul de promovare, executivii, din comoditate și pentru că nu vor – sau nu au cum – să plătească testarea epidemiologică a echipelor, dar și pentru mai puțină bătaie de cap la atâtea meciuri, au hotărât ca totul să se decidă printr-o dublă tur-retur între primele două clasate înaintea întreruperii competiției. Mai exact, liderul la zi, Avântul Periam (40 p.), va întâlni ocupanta locului secund, Timișul Șag (38 p.).

Astfel, o contracandidată interesată cu adevărat de disputa pentru promovare, CSU Universitatea de Vest Timișoara, ocupantă a poziției a treia, la 4 puncte de actualul lider, a fost eliminată din ecuație.

Și aici aș vrea să vă atrag atenția asupra componenței Comitetului Executiv! Pentru că lucrurile se ”leagă“ exact în cel mai pur stil ”continuator“… Trecem peste președintele Romeo Malac, peste vicepreședinții Raul Constantin Ghiciulescu, Ciprian Dan Trancă și Ionel Poclid, peste președintele CJA, Nicolae Grigorescu, toți membri de drept ai Comitetului Executiv și ne oprim la membrii aleși ai forului în cauză.

Îi regăsim în această ultimă categorie pe următorii: Adrian Ianoșev, Marius Mureșan și Vasile Farc (reprezentanți ai Ligii a 4-a), Gheorghe Potra, Daniel Drăgan și Alexandru Nagy (reprezentanți ai Ligii a 5-a), Alexandru Dumitrașcu și Vasile Popaluca (reprezentanți ai Ligii a 6-a). Conform site-ului oficial al AJF.

Și ce avem noi aici??? Pe lângă faptul că băieții perseverează să nu ia în seamă prevederile statutare și nu i-au înlocuit încă pe Alexandru Nagy, prezență marcantă în subcomisiile de la Lugoj, dar și arbitru încă activ, respectiv pe Alexandru Dumitrașcu, actualmente angajat al AJF ca șef Birou competiții, ambii incompatibili cu poziția de membri ai Comitetului Executiv, ne mai atrage atenția încă ceva, având în vedere contextul. Iată în facsimil hotărârea despre care vorbim.

Și ce vedem noi acolo? Scrie negru pe alb că deciziile s-au luat în unanimitate. Nu se precizează deloc faptul că Alexandru Nagy nu a fost prezent la ședință și nici nu se spune despre ce unanimitate este vorba. Așadar, deducem că se referea la unanimitatea celor prezenți, în număr de 12 cu drept de vot. Numai că aici apare o… mică problemă! Printre votanții de la Comitetul Executiv s-a numărat și Adrian Ianoșev, nimeni altul decât “omul orchestră” al echipei Timișul Șag, mai exact una dintre formațiile implicate și interesate de rezoluția Comitetului Executiv! Deși ar fi trebuit cel puțin să se abțină de la vot, Adi Ianoșev a votat cu veselie în numele unanimității!! Ca în urmă cu peste 30 de ani…

Decizia Comitetului Executiv aduce astfel prejudicii formației timișorene, unul dintre membrii cu adevărat și regulamentar afiliați, căruia i se ia astfel dreptul de a-și decide soarta pe teren, în luptă dreaptă cu celelalte aspirante la accesul în Liga a 3-a.

Avem, așadar, încă o mostră de dispreț față de Statut și regulamente din partea diriguitorilor în ”cămeși albe“ de pe Pop de Băsești nr. 43!!!!

Cu alte cuvinte puteți voi bate câte ”câmpii“ vreți, noi nu vă auzim și tot cum ne pică nouă bine facem!!! Statutul și regulamentele suntem NOI!!! VOI sunteți doar turma…

Zona Logoj“ – Calabria sau Sicilia României !?!

Într-un articol ce viza corectitudinea și moralitatea ajefistă (Cu lupa pe ei… XV) vă prezentam situația unor oficiali ai AJF Timiș delegați la unele partide împreună cu odraslele lor, rezultați din sânge sau prin alianță.

Azi, ”musculița de pe lampă“ ne-a mai pus la dispoziție o completare importantă privind ilustrarea statului în stat ”de pă zona Logoj“! Piesele din ”puzzle“-ul fotbalistic lugojan scot, încet-încet, la iveală comportamente și practici care au mai degrabă de-a face cu mafia calabreză, siciliană sau napoletană, decât cu fenomenul social local numit fotbal mic.

Ani la rândul, ”grupul Lugoj“ a fost controlat de Dragoș Tonenchi, la un moment dat secretar general al AJF Timiș! ”Il Patrone di cassa“ a… construit pas cu pas o ”organizație paralelă“ care nu s-a subordonat, în mod real, niciodată conducerii centrale ajefiste de la Timișoara, lăsându-i-se autonomie totală în gestionarea activității locale. Așa se face că totul se conducea după bunul plac al Don-ului, fiind unii care chiar îi ”pupau mâna italienește“ când îl întâlneau pe atotputernicul personaj lugojean. El era cel care promova, delega sau sancționa în zona Lugoj și nimeni din anturajul lui ”Dănuț Lața și asociații“ nu a îndrăznit vreodată să-l contrazică.  Ceea ce i-a dat, practic, și mai multă putere și influență în zonă, toată lumea ”tremurând“ în fața lui Don Tonenchi.

În timp, Don Tonenchi a avut grijă de doi favoriți, pe care i-a ”ocrotit și educat“ în spiritul împământenit și preluat din zonele sudului Italiei. Ioan Lazăr și Ioan Franț au devenit în scurt timp mâinile sale, dreaptă și stângă, personajele care ”executau“ pe oricine îndrăznea să ”ridice capul“ în fața Don-ului.

Acum, după o bună perioadă în care a lipsit total din peisaj, octogenarul Dragoș Tonenchi a revenit în plan secund, primind drept recompensă poziția de vicepreședinte al Subcomisiei de disciplină a Campionatului municipal Lugoj.

După retragerea din activitate a ex-secretarului general AJF, Dragoș Tonenchi, ”puterea“ în zona Lugoj a fost preluată de cei doi ”locotenenți“. Dacă Ioan Franț este, totuși, ceva mai discret, Ioan Lazăr a preluat toate obiceiurile Don-ului său. Se consideră o ”nucă tare“ în relația cu ceilalți, uitând că până și nuca cea tare poate fi strivită sub greutatea piciorului sau a ciocanului!

După cum vă prezentam anterior, Ioan Lazăr are un fiu vitreg, Vlad Adrian Boicu, pe care îl tot promovează în arbitrajul local. Iată încă un exemplu:

 

 

Remarcați cine a fost delegatul de joc? Președintele în exercițiu al AJF Timiș, Romeo Malac! Cu alte cuvinte, șeful ajefist încuviințează astfel de practici incompatibile, demonstrând fie necunoașterea prevederilor regulamentelor (fapt foarte probabil), fie disprețul față de acestea (în mod sigur)… Sau amândouă!

Și uite așa venim la un fapt penal, avându-l în prim plan pe numitul BOICU VLAD ADRIAN, fiul în cauză al lui Ioan Lazăr, de profesie inspector ITP!!! Ia de citiți vă rog în continuare și aflați care sunt preocupările extrafotbalistice ale fiului: https://lugojinfo.ro/eveniment/5526-politist-condamnat-definitiv-a-obtinut-micsoarea-pedepsei-insa-va-fi-nevoit-sa-paraseasca-sistemul !!!

Și ca să fie și mai clar, vă prezentăm în facsimil și informațiile existente pe portalul Judecătoriei Lugoj:

Cu alte cuvinte BOICU VLAD ADRIAN (34 ani), fiul lui Ioan Lazăr, arbitru asistent Categoria I, a fost CONDAMNAT PENAL pentru fals intelectual la 2 ani închisoare cu suspendare și efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Municipiului Lugoj sau la Spitalul Municipal Lugoj.

Suntem foarte curioși cum va proceda ”echipa cât o țară“ în acest caz clar ca lumina zile??? Comisia Juridică a AJF pare a fi cam… subțire!!

Ia să vedem ce scrie la Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Activității Arbitrilor de Fotbal (RODAAF), Art. 20:

Iar Art. 53, litera e, a respectivului regulament spune și mai clar – EXCLUDERE!!!!

Și pentru ca să nu mai existe dubii, iată ce înseamnă EXCLUDEREA în accepțiunea menționatului regulament:

Așadar, sperăm că nu îl vom mai regăsi niciodată pe numitul BOICU VLAD ADRIAN, sub nici o formă, în fotbalul timișean, lăsându-i acestuia doar calitatea de… SPECTATOR!

Până acum Nene Iancule aveam și eu două îndoieliCurat sau murdar??…  Acu’ mai o îndoială!!!… Nu spui care!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 0