F1, Ungaria 2018. Victorie facilă pentru Hamilton

Sporttim relansează după luni bune rubrica ”Demaraj”, cu profil auto-moto, din pagina I a cotidianului, și tot prin semnătura lui Eugen Cocea, cu care inițial își rezerva cu ani buni în urmă un colț de pagină în această publicație.

Prima consemnare, conform articolului din 24auto.ro pe marginea etapei din acest weekend a sezonului de Formula 1, din țara vecină.

Încă de sâmbătă, Lewis Hamilton se anunța ca mare favorit al cursei de pe Hungaroring, după ce a obținut cel de-al 77-lea pole din carieră. Evoluția excelentă din calificări avea să fie urmată de victoria clară în cursa de duminică.

Desfasurate pe ploaie, calificarile s-au incheiat cu o dubla Mercedes, Hamilton fiind cel care a reusit sa profite cel mai bine de pe urma conditiilor meteo. Replica Ferrari s-a concretizat prin ocuparea cele de-a doua linii pe grila, insa oarecum surprinzator, cu Raikkonen inaintea lui Vettel.

Pilotii Mercedes au plecat foarte bine la start, astfel ca Vettel a trebuit sa se multumeasca pentru mult timp cu pozitia a treia, dupa ce a trecut de Raikkonen, chiar in primul tur. Germanul a incercat sa stea cat mai mult pe pista cu setul initial de pneuri, sperand ca aceasta strategie il va ajuta sa urce inca o pozitie. A intrat la boxe abia in a doua parte a cursei, insa… a iesit in spatele lui Bottas, dupa ce oprirea sa a durat cu doua secunde mai mult decat timpul mediu.

Momentul culminant al cursei s-a consumat cu cateva tururi inainte de final, cand Sebastian Vettel a fortat depasirea, cu riscul unui contact cu Bottas. Finlandezul si-a avariat eleronul fata si s-a vazut nevoit sa cedeze in fata ambilor piloti Ferrari.

Cat despre castigatorul cursei, Hamilton a gestionat impecabil cursa, de la start la finish, succesul din pusta maghiara, al saselea din cariera, consolidandu-i pozitia de lider in ierarhia provizorile a pilotilor.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 213 p., 2. Sebastian Vettel 189 p., 3. Kimi Raikkonen 146 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 345 p., 2. Ferrari 335 p., 3. Red Bull 223 p.

Formula 1 intra acum in vacanta de vara, urmatoarea cursa fiind programata pe 26 august, in Belgia, la Spa.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48