”Incompatibilitatea” – o practică curentă la AJF Timiș

Pas cu pas Observel a mai atins o nouă ”bornă aniversară“! Cea cu numărul 20. Practic, de 20 de săptămâni îi tot ”țintește“ cu ”lumina reflectorului“ pe gășcarii ocupanți ai sediului de pe str. Pop de Băsești nr. 43.

Pentru că ei sunt un izvor nesecat de subiecte pentru noi, iar ”Lupa“ le evidențiază rând pe rând. Asta mai ales pentru cei care timp de zeci de ani au ”vegetat“ în ignoranță, rezumându-se doar la vociferări pe la colțuri și înjurături printre dinți, incapabili să înțeleagă puterea votului din Adunarea Generală.

Or, exact aceste lucruri își doresc actualii șefi ajefiști să le evite. ”Echipa cât o țară“ vrea în continuare membri docili și fără personalitate, care au doar datoria de a-și plăti taxele și amenzile întru bunăstarea angajaților AJF.

Totodată, ”imaculații“ și ”nevinovații“ doresc cu tot dinadinsul să confirme ceea ce noi anticipăm atunci când punem Lupa pe ei… Își activează ”vuvuzelele“ pentru a arunca ”pe piață“ fumigene și a ne confirma faptul că nu au alte argumente de a se apăra în fața avalanșei de acuzații ce li se aduc!

Dovedite, din păcate pentru ei! Iar principiul “hoțul strigă hoții” este activat cu consecvență.

Indiferent de numărul dovezilor sau de evidența lor, diriguitorii l-au “îmbrățișat” pe… NU-I ADEVĂRAT, DOAR MINCIUNI!! Și, cu toate că vor avea de dat destule răspunsuri în procesul aflat în derulare, tot ei sunt cei care “amenință” cu darea în judecată. Pentru cei cu un IQ mai redus, un astfel de comportament agresiv poate avea efect și credibilitate. Însă oamenii normali la cap nu “mușcă” momeala și judecă argumentele obiectiv.

Ca să mai evidențiem încă o dată (a câta oară, oare?) că la AJF Timiș se face totul pe lângă regulamente apelăm din nou la ”musculița de pe lampă“, care ne-a mai furnizat o altă informație importantă.

Pe lângă faptul că este în continuare incompatibil cu poziția ocupată în Comitetul Executiv, aceea de membru reprezentant al Ligii a 6-a, Alexandru Dumitrașcu, alias actualul șef Birou competiții și angajat al AJF, mai are o… bubă-n cap! În luna decembrie 1998, pe când numitul Alexandru Dumitrașcu deținea funcția de  delegat al formației Obilici Sânmartinu Sârbesc, acesta a fost suspendat de FRF pe timp de un an de zile și a fost amendat cu 5 milioane de lei vechi, echivalentul a 500 lei noi, pentru declarații mincinoase date în fața Comisiei de Apel a FRF!!!!

Rețineți: MIN-CI-NOA-SE!

Veți spune că omu’ și-a ispășit pedeapsa și că acum e ok. Cum rămâne însă cu integritatea clamată și solicitată de FRF?

Pentru că mai sunt și alți membri ai Comitetului Executiv al AJF Timiș care se află în stare de incompatibilitate, vă atragem atenția asupra prevederilor Statutului FRF, Secțiunea B, Art. 44, pct. 11, lit. b, alin. I, care precizează o modalitate de încetare a mandatului de membru al Comitetului Executiv, adică exact cazul lui Alexandru Dumitrașcu, Alexandru Nagy și Marius Mureșan, cu toții pierzându-și calitatea de reprezentanți ai entităților din partea cărora au fost desemnați în Comitetul Executiv.

 

Ca să nu mai pomenim despre situația penală în derulare a președintelui CJA Nicolae Grigorescu, care ar fi trebuit să plece de câteva luni de zile din fruntea arbitrajului județean și implicit din Comitetul Executiv al AJF Timiș, după ce a fost în prealabil suspendat de FRF, UEFA și FIFA.

Dar pentru conducerea AJF Timiș nu pare să aibă vreun efect această prevedere statutară, iar respectivii fac în continuare parte din organismul de conducere al asociației.

”Porumbelul voiajor“ cuibărit sub streașina ajefistă ne-a transmis cum că, la ultimul Comitet Executiv, Alexandru Dumitrașcu ar fi solicitat eliberarea din funcția de membru, solicitare respinsă prin ”vot“ discreționar, în cel mai pur dispreț față de statut și regulamente, care îi caracterizează de altfel pe șefii ajefiști.

Și ca să completăm tabloul incompatibilităților, aflăm de la deja menționata ”musculiță“ că fostul arbitru asistent divizionar C, Gheorghe Gril, a fost EXCLUS din activitatea competițională de către CCA tot în decembrie 1998!!! Dar în același spirit al disprețului pentru reguli și regulamente – devenit obicei la Romeo Malac & company – numitul Gheorghe Gril este în prezent observator de arbitri delegat la partidele păstorite de AJF Timiș!!! Cu toate că nu mai avea deloc acest drept conform regulamentelor.

Sunt doar alte exemple de “conduită” și nivel de“moralitate” al “cămeșilor albe” de la conducerea AJF Timiș.

Spicuim din presa zilei: https://www.ziaruldeiasi.ro/sport/gril-si-tiganele-scosi-definitiv-din-arbitraj~nilfe

Transformare miraculoasă din ”eliberator de policarduri“ în vicepreședinte ajefist

Ca să fim echidistanți și să nu “neglijăm” pe nimeni, astăzi ne vom ocupa de cazul unui alt vicepreședinte, înscăunat odată cu “echipa cât o țară”.

Ionel Poclid este un personaj cunoscut mai mult prin prisma abilităților sale tehnice și computerizate. Acestea l-au adus în postura celui care, pe vremea participării în Liga 1 a lui ACS Poli Timișoara, elibera suporterilor abonamentele de tip policard aferente turului, respectiv returului de campionat.

Multiplele schimbări survenite în organizarea clubului, după momentul reducerii spre zero a finanțării de la bugetul local al Primăriei Timișoara, nu l-au adus decât în postura de șef Departament Informatică, conform adeverinței eliberate de club, anexată la dosarul de candidatură la funcția de vicepreședinte al AJF Timiș și confirmată sub semnătură de Secretarul general Florian Mierea…

Și aici venim la neconformitatea conținutului dosarului de candidatură la funcția de vicepreședinte, neconformitate care însă nu a contat deloc la momentul respectiv, iar rezultatul este că Ionel Poclid îndeplinește nestatutar și ilegal funcția de vicepreședinte! Și asta pentru că poziția de șef departament informatică nu face parte dintre funcțiile de conducere ale unui club / asociație. Acest lucru este extrem de simplu de demonstrat pentru că Statutul și Actul constitutiv al oricărui club / asociație, documente certificate prin decizii judecătorești, precizează clar care sunt persoanele cu funcții de conducere, nominalizându-le în mod expres.

În accepțiunea termenului de funcție de conducere al oricărei organizații, fie ea agent economic sau instituție publică, înseamnă persoanele cu drept de angajare juridică al agentului economic respectiv al instituției publice în relația cu terți, și care dețin drept de semnătură pe actele oficiale ale organizației, adică pe contractele încheiate de organizație, pe diverse tipuri de decizii, pe plăți ale facturilor de servicii sau ale furnizorilor, reprezentarea organizației în relația cu terți, etc.

Aș vrea să-mi spună și mie cineva dacă cunoaște vreun șef de departament care poate semna contracte sau acte financiar-contabile ale unei organizații, oricare ar fi ea ??? Că eu nu am cunoștință despre vreo astfel de posibilitate!!!

Ceea ce, pe cale de consecință logică, înseamnă că un șef de departament din orice organizație NU FACE PARTE DIN CONDUCEREA ORGANIZAȚIEI !!!

De aici și fireasca întrebare adresată celebrei Comisii de validare a candidaturilor (actualmente Comisia Juridică a AJF Timiș) căreia îi solicităm să ne lămurească în baza cărui argument legal au validat dosarul candidatului Ionel Poclid, în situația în care e mai mult decât evident faptul că NU ÎNDEPLINEȘTE CONDIȚIA prevăzută la Secțiunea C, art. 36, pct. 5, lit. b, ultimul aliniat din Statutul AJF Timiș aflat în vigoare.

Partea proastă este că Ionel Poclid a mai făcut și greșeala de a declara în fața notaruluiîndeplinește TOATE condițiile privind candidatura, adică inclusiv că a îndeplinit funcții de conducere în cadrul unui club / asociație timp de cel puțin 2 ani.

Conform Codului penal în vigoare, această faptă nu se numește cumva  fals în declarații?! Mi-e greu să cred că poate fi cineva atât de naiv încât să creadă și să susțină varianta acceptată de Comisia de validare a candidaturii lui Ionel Poclid. Nici chiar menționata comisie nu cred că ar mai face-o acum! A făcut-o o dată doar pentru că “Dănuț Lața și asociații” au susținut că… și așa nu controlează și nu contestă nimeni deciziile. Variantă care, acum, a devenit extrem de incomodă pentru cei puși de fostul președinte AJF să scoată “castanele din foc”. Comisia menționată e formată în exclusivitate din avocați!!! Și s-ar discredita total ca profesioniști!!!

Iată însă ce spune Codul penal:

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Fapta actualului vicepreședinte, la fel de nestatutar ca și precedentul luat sub“Lupă”, este completată și cu un alt articol al Codului penal:

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Vă reamintim sentința definitivă primită de deja fostul arbitru asistent Boicu Vlad Adrian pentru fapte similare… așa cum am relatat în episodul 19 al “Lupei”…

Apreciați singuri dacă vorbim prostii și dezinformăm, așa cum declară ”imaculații“ și ”nevinovații“!! Și lucrurile sunt chiar mai adânci, noi prezentând aici doar câteva aspecte ale cazului.

Ce părere aveți? Cine are dreptate? ”Lupa lui Observel“ sau… gașca ajefistă?

Nene Iancule îmi mențin cele două îndoieliCurat sau murdar!!  Dar de curând am mai adăugat o îndoială!!!… Nu spui care!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt