Încondeieri

CFR Cluj, campioana țării, a fost prima echipă de la noi care a deschis seria jocurilor preliminare din cupele europene. A întâlnit un adversar accesibil, Borac Banja Luka, dar și așa clujenii au avut emoții. După un 3-1 pe teren propriu, ceferiștii s-au văzut conduși în jocul retur cu 2-0 după 90 de minute. Noroc cu Čeferin, președintele UEFA, care a anulat regula golului marcat în deplasare. Au urmat prelungiri, când CFR-ul a marcat un gol izbăvitor și astfel s-a calificat în turul următor, în care a câștigat cu 2-1 manșa I în Gibraltar.

Federația Română de Fotbal a luat o decizie cel puțin ciudată: liga a doua va cuprinde 20 de cluburi care vor disputa 19 partide, după care echipele vor fi împărțite în două grupe în funcție de locul ocupat în clasament, urmând să joace play-off și play-out. Probabil că este o premieră europeană, dar ar fi bine să ne canalizăm energiile spre alte obiective.

Prima etapă a ligii întâi s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile. În uvertura etapei, FC Botoșani s-a debarast de vasalitatea față de FCSB și a reușit un rezultat de egalitate. Căpitanul bucureștenilor, Tănase, a ratat o lovitură de la 11 metri. Deși la FCSB s-au schimbat antrenorii, metehnele au rămas aceleași, cel puțin în privința schimbărilor efectuate în timpul partidei.

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins clar Academica Clinceni care a avut în Păun un portar neinspirat. CFR Cluj a învins nou promovata Universitatea 1948 Craiova, dar nici de această dată nu a evoluat strălucit. Apropó de olteni, s-a vehiculat știrea că echipa va susține un joc amical cu AS Roma. Chiar dacă această știre a fost improbabilă, totuși a fost tratată ca atare. Acum aflăm că această partidă a fost contramandată deoarece craiovenii nu au acceptat să joace decât pe stadionul Olimpico din Roma.

Mioveniul, la prima apariție în acest campionat, a evoluat curajos la Mediaș și a fost nevoie de un penalty în favoarea gazdelor ca Gaz Metan să câștige. Universitatea Craiova a învins FC Argeș, dar cele două ocazii foarte mari ale atacantului Lupeta i-au privat pe argeșeni de un rezultat bun. UTA și Farul Constanța au încheiat la egalitate după o partidă cu multe peripeții.

În partida cu nou promovata Rapid, Chindia a părut mult slăbită față de campionatul trecut, așa că victoria gazdelor apare ca logică. Dinamo București, cu un nou antrenor pe bancă în persoana lui Dario Bonetti, a învins echipa președintelui-jucător Tamaș, FC Voluntari, chiar dacă oaspeții au condus cu 1-0.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 8