Limite

După dezamăgirea încercată de evoluțiile echipei naționale și de tineret a revenit în actualitate turneul final de la Jocurile Olimpice de vară din Japonia. La această întrecere pot participa jucători născuți începând cu anul 1997. Selecționerul echipei României va fi Mirel Rădoi, în timp ce Adrian Mutu va sta în tribună din motive lesne de înțeles legate de spiritul olimpic.

S-a încheiat campionatul regular al ligii întâi. Lider a rămas FCSB, care a avut evoluții constant bune. Locurile doi și trei sunt ocupate în ordine de CFR Cluj și Universitatea Craiova, ele încheind la egalitate în chiar ultimul meci de campionat.

După vilegiatura de la Arad, Sepsi Sfântu Gheorghe a avut o evoluție meritorie în fața liderului FCSB, cu care a terminat la egalitate. După un joc modest, Astra Giurgiu și UTA au încheiat la egalitate. De remarcat că UTA a evoluat 20 de minute în inferioritate numerică, Shlyakov fiind eliminat după un fault inutil asupra lui Stahl.

Academica Clinceni și FC Botoșani vor evolua în competiția play-off în timp ce Chindia Târgoviște va evolua în play-out. FC Viitorul s-a despărțit de antrenorul Mircea Rednic după înfrângerea de pe teren propriu cu Politehnica Iași și se pare că Gheorghe Hagi va reveni pe banca antrenorilor.

Întrecerile play-off și play-out nu se vor desfășura după același algoritm, respectiv în play-off se vor juca partide tur-retur, în timp ce în play-out fiecare va evolua doar o singură partidă cu celelalte adversare.

În liga a doua, ASU Politehnica a fost învinsă la Craiova de FC Universitatea după o partidă modestă. În partida Rapid – Dunărea Călărași, arbitrul Moroiță a trecut cu vederea un ofsaid care a adus după sine un penalty în favoarea bucureștenilor, în timp ce a anulat un gol valabil înscris de Cristian Bud pentru călărășeni. Iar în cele două grupe din play-out echipele amenințate cu retrogradarea își rezolvă problemele așa cum pot. Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș s-au desprins de celelalte adversare în liga a treia și vor lupta direct pentru promovare.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = treizeci