Nedumeriri

Când președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxările care intrau în vigoare din data de 15 Mai, printre care și accesul spectatorilor pe stadioane, suporterii s-au bucurat mult. Mai ales arădenii, care ar fi avut ocazia să urmărească pe viu ultima partidă de pe teren propriu a echipei UTA cu Gaz Metan Mediaș din actualul campionat. De aceea, din cauza unor vicii de procedură, dezamăgirea a fost mare când s-a anunțat că, de fapt, prima partidă cu spectatori va fi finala Cupei României, Astra – Universitatea Craiova, de sâmbătă, pe ”Ilie Oană” din Ploiești. Explicațiile ulterioare ale ministerelor Sănătății și Sportului nu au suport, deoarece ele trebuiau pregătite din timp.

Competiția play-off se apropie de final și CFR Cluj, care a învins Universitatea chiar la Craiova, păstrează cele mai mari șanse de a câștiga titlul. În cazul unei victorii la Botoșani, ecuația titlului va fi rezolvată. Mai mult ca sigur că Botoșaniul va juca pe viață și pe moarte pentru a nu-l supăra pe Gigi Becali. Sepsi Sfântu Gheorghe își respectă blazonul și a învins la Cluj, dar a obținut un rezultat de egalitate cu FCSB.

În play-out, două rezultate au fost previzibile, Chindia-Viitorul și FC Argeș-Dinamo, când oaspeții au câștigat, fiindcă era nevoie. Din păcate, Politehnica Iași este prima echipă retrogradată, acolo s-au făcut multe greșeli care au dus la un deznodământ previzibil. Prin victoria în fața echipei Gaz Metan Mediaș, UTA a scăpat de orice emoție. În respectiva partidă arădenii au desfășurat un joc consistent, așa că victoria a fost pe deplin meritată. La această partidă a asistat și Daniel Stanciu, acest Stănică Rațiu din fotbalul românesc. Astra se apropie tot mai mult de retrogradare, evoluția echipei fiind una lamentabilă la această oră.

Universitatea Craiova 1948 și Rapid București au promovat în liga întâi. ASU Politehnica, prin egalul cu CS Mioveni, și-a compromis șansele de a ajunge măcar la baraj. Dar, prin acest rezultat, timișorenii le-au dat o mână de ajutor celor de la Rapid București, care au și promovat.

Fiindcă este perioada jocurilor de baraj, să menționez că ambele echipe din județul Arad, Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova, au ratat posibilitatea de promovare, fiind eliminate de reprezentatele județului Șibiu. Surprinzător, echipa din Lipova a fost eliminată de o echipă modestă, Cisnădie, care a terminat campionatul la 17 puncte de prima clasată, Șelimbăr.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + sase =