Nicolae Grigorescu, infractor condamnat, dar… imaculat și delegat!!!

Iată că ne-a parvenit o veste care confirmă putreziciunea societății românești de astăzi! Se știe că, de îndată ce au pus mâna pe putere, Dragnea și gașca lui l-au desemnat pe Iordache “altă întrebare”măcelărească legislația penală astfel încât, cât mai puțini oameni politici să mai fie afectați de rigorile legii.

Normal, pe lângă cei vizați cu adevărat au existat și o serie de “beneficiari colaterali”, care au fost eliberați în ultimii ani, unii chiar cu condamnări pe viață! Foarte mulți dintre ei au recidivat și au revenit acolo unde le era locul, în penitenciar! Faptul n-a avut însă nici o importanță pentru Ciordache și gașca lui! Important era doar efectul legii pentru viitor. Și acum venim la… “oaia noastră”!

Fostul arbitru FIFA Nicolae Grigorescu a fost condamnat definitiv de Judecătoria Timișoara la 1 an și 4 luni de închisoare pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, producerea de accident și fugă de la locul faptei! Pentru că legislația în vigoare prevede asta, în cazul în care pedeapsa este de sub 2 ani, inculpatul poate solicita, în anumite condiții, suspendarea executării pedepsei, iar completul de judecată poate decide în acest sens. Există însă niște condiționări aferente acestei decizii pe care condamnatul trebuie să le respecte în perioada de probațiune de 2 ani stabilită de instanță. Totodată, nu trebuie ca în această perioadă să comită vreo faptă care să contravină legii, caz în care se trece la executare imediată a pedepsei.

Până aici totul pare ok.

De aici intră pe rol măgăria făcută de Ciordache “altă întrebare”! Cu toate că este CONDAMNAT DEFINITIV, Nicolae Grigorescu are cazierul judiciar… curat! După cum se știe, cazierul judiciar este actul legal care justifică calitatea morală a oricărui cetățean! Nu decizia judecătorească!

Exact punctul nevralgic al cazului Grigorescu, un exemplu simplu de înțeles, chiar și pentru cei cu mai puțin de 8 clase, privind favorizarea infractorului!!! Deci, Grigorescu este condamnat definitiv, dar are cazierul curat pentru că așa a decis legislația penală a lui Ciordache. Mai exact, dacă condamnatul respectă toate condiționările din decizia de suspendare și nu comite alte fapte pe durata perioadei de 2 ani de probațiune, nu i se mai înscrie nimic în cazier și beneficiază în continuare de toate drepturile cetățenești ale oricărui om care habar nu are unde-i sediul instanței!

Cum în Statutul FRF și în regulamente se utilizează termenul de condamnat, atunci când se referă la suspendarea oficialilor aflați în această situație, iar dovedirea statusului de condamnat se face prin prezentarea cazierului judiciar, ne găsim în ingrata situație în care, Statutar și regulamentar Nicolae Grigorescu beneficiază de toate drepturile de a fi delegat în continuare ca observator de arbitri la Liga 1!!!

Pentru că legea penală îi dă dreptul la cazier curat dacă îndeplinește condițiile menționate mai sus!!

Este, din păcate, absolut legal și la fel de absolut de… imoral!!!

Dar asta se pare că nu contează prea mult pentru Nicolae Grigorescu, ocupat să-și ia baremuri grase (2.700 lei / meci la Liga 1), care să-i asigure în continuare “accesul” la pasiunea vieții lui … anumite jocuri. Toată lumea fotbalistică știe despre ce vorbim.

Păcat că un fost arbitru emblematic pentru fotbalul nostru iese acum pe ușa din dos, și condamnat și imoral dovedit!

Haiducii lui Șapte cai“ au acum un motiv în plus să spună:

Pe ei, pe ei, pe ei și pe m… lor!

Cu toate cele de mai sus, pe de altă parte se vede treaba că lucrurile evoluează, mai nou, extrem de rapid. Ele au plecat “ca din pușcă”, așa cum sugerează și binecunoscutul slogan fotbalistic:  Pe ei, pe ei, pe ei și pe m…. lor!!!

După ce timp de mai multe zile articolele avându-i ca ”actori principali“ pe președintele Romeo Malac (Lupa 22) și pe vicele Ciprian Dan Trancă (Lupa 21) au părut că nu stârnesc vreun mare interes, în week-end-ul trecut, interesul pentru subiectele abordate de Observel cu ocaziile menționate au explodat pur și simplu și, în doar 3-4 ore, numărul cititorilor și distribuitorilor a crescut de 10 ori!!!! Oare de ce?? Pentru că Observel scrie cumva minciuni?? N-aș prea-ș crede! Iar “traficul” o confirmă… Că tot spunea un “no name” că Observel ar avea… doar 1-2 cititori!

Ar vrea el!!

Dacă ar fi să ne luăm după alde Lața și Mierea, cam așa s-ar susține… Numai că… ”viața bate filmul“! Și, la fel ca și în cazul lor,… ajunși acum niscaiva ”expirați“, cu frică de “calculator și mouse”, există destui cei care nu mai înțeleg bine ce se întâmplă în actuala societate.

Dacă în cazul oamenilor de o anumită vârstă mai poți manifesta o doză de înțelegere, în ceea ce-i privește pe ”lupii tineri“ din ”haita“ de la AJF Timiș, este o dovadă de prostie ca, în fața evidenței, tu încă să mai speri că poți “manipula” ceva, undeva, ca să scapi basma curată dintr-o situație în care e vorba de… cuvântul tău versus documente!!! Și sunt mai multe decât ați văzut. Cum ar spune un bun amic: le-ai arătat pisica neagră!!!

Cu toate acestea, deși știu clar că sunt în culpă, președintele Malac și acoliții lui, Trancă, Ghiciulescu și Poclid, nu vor nici în ruptu’ capului să părăsească corabia pentru un motiv de… grădiniță!!! Cică, dacă ar pleca, atunci ar recunoaște implicit ceea ce au făcut!!! Iar orgoliul prostesc nu-i lasă!!!

De ei vor… ”muri“!!! Dar e alegerea lor!!!

Musculița de pe lampă” îmi tot șoptește neîncetat că vicele Raul Ghiciulescu ar fi “capul rezistenței”… Și tind să o cred. E cel mai interesat să ajungă la capătul mandatului. Însă, omite un detaliu important: un posibil “cazier murdar” îl scoate din orice cursă de “calificare” și pe viitor!!!

Pentru ca să priceapă cineva exact cum a funcționat și încă mai funcționează “sistemul” fotbalului local, este absolut necesar să lectureze cu răbdare și atenție toate episoadele prezentate de Observel, în special cele din ultimele săptămâni (cam de la episodul 13). Asta pentru că sunt atât de multe informații și implicații încât pentru cineva “de afară” e destul de dificil de înțeles derularea tuturor lucrurilor. Pentru foarte mulți e chiar greu de imaginat cum de a putut funcționa acest “sistem” implementat de “Dănuț Lața & asociații” timp de atâția zeci de ani??!!

Răspunsul este unul destul de simplu. “Sistemul” s-a clădit în timp și s-a bazat pe un aparent “bine comun și general”, pe compromisuri ori de câte ori era necesar, urmate apoi de “atenționarea” temporară a beneficiarilor, dacă era nevoie. Mai apoi, pe principiul “cine nu-i cu noi, e împotriva noastră”, a avut loc trierea membrilorcastei“, orice rezistență fiind mai întâi ”pedepsită“, iar mai apoi, din, vezi Doamne, mărinimie, ”iertată“ de “păstorul” turmei. Ca să fie bine și să nu fie rău… pentru toată lumea! Cu ulterioara, nelipsita și aferenta… ”scoatere a ochilor“!

Micul Bonapartedom’ profesor Dănuț Lața a lucrat psihologic și a creat impresia că lucrurile sunt așa de bine așezate încât nimeni și nimic nu le mai poate schimba rostul! Și zeci de ani a reușit în “întreprinderea” sa! Problemele au început să apară odată cu schimbările survenite în societatea noastră, cu dezvoltarea tehnologiei și, mai ales, cu schimbările de mentalitate. Din ce în ce mai mulți au început să-și dorească o schimbare. Aici, însă, au apărut și diferențele! Unii și-au dorit o schimbare radicală, iar alții doar pe ici, pe colo, prin părți mai puțin esențiale.

Dar, pentru a mișca “sistemul”, chiar și cu doar câțiva ”pași“, era absolut necesară plecareasacrului”, inventatorul lui. Așa că ”lupii tineri“, au așteptat cuminți momentul potrivit, s-au orientat și și-au alcătuit “haita”, care urma să pună stăpânire pe “pârghiile” fotbalului local! Folosind în parte ”metodele“ deja patentate de Dănuț și care și-au dovedit în trecut eficiența… Din păcate pentru ei, n-au ținut cont de faptul că lumea este în continuă schimbare, că “viteza” este în creștere și că unele “metode” s-ar putea dovedi falimentare în noul context.

N-au luat în calcul că poate apărea, din senin, o situație care să le-ncurce socotelile “din târg”… Iar acum îi cam strâng ”pantalonii“ pe componenții ”echipei cât o țară“!

Pentru că sunt lipsiți de imaginație, au fost prinși în offsaid  de ”Haiducii lui Șapte Cai“, apăruți ca din senin atunci când ”haita“ se aștepta cel mai puțin! Respectivii ”haiduci“ și-au găsit repede aliați și uite așa a intrat în scenă Observel, cel care a ajuns la o nouă cifră ”aniversară“: 25!!! Și serialul continuă!… Spre marea îngrijorare și nemulțumire a celor patru ”mușchetari“ și a a(l)coliților lor!!

Binecunoscutul deja ”Porumbel voiajor“, cantonat sub streașina ajefistă, ne-a transmis că în birourile de pe Pop de Băsești nr. 43 starea de nervozitate e în creștere, că sunt unii care ar face ”pasul înapoi“, începând să înțeleagă că nu-i de glumă cu ”haiducii“, dar și că există un ”mușchetar“ care ține cu dinții de scaunul pe care s-a cocoțat și le tot împuie capul celorlalți că nu au de ce să fie îngrijorați! Că cineva, acolo ”sus“ (nu e vorba de ceruri aici) va pune ”batista pe țambal“… la momentul oportun. Vrem s-o vedem și p-asta!

Dacă ar avea niscaiva minte băieții, atunci nu s-ar lua după menționatul ”mușchetar“ și ar gândi fiecare pentru el… Nu de alta dar, la o adică, fiecare va suporta singur consecințele propriilor fapte. Și, după cum ați putut vedea în ultimele săptămâni, faptele sunt legate de hârtii, iar acestea constituie dovezi irefutabile (băieți, nu se referă la… sex)! Spre disperarea lor…

După ce au… modificat ”schimbarea“, ”gașca …………. organizată(G.I.O.) se folosește de situația epidemiologică pentru a ”scuza“ neconvocarea Adunării generale ordinare, care trebuia să fie programată înaintea startului noului campionat și care are deja de luat câteva decizii foarte importante. Cică nu pot pe motiv de distanțare fizică! Că sunt prea mulți delegați… adică prea multe echipe afiliate! Hai bre, să mori tu că-i așa!!! Noi știm sigur că nu sunt afiliate legal și statutar mai mult de 40-50 de echipe. Restul sunt de umplutură.

Colaboratoare de nădejde, ”Musculița de pe lampă“ a venit și ea cu o idee. Ne-a sugerat să “ne aplecăm” mai atent asupra documentului prezentat la dosar de candidatul Dorin Ioan Micșa privind funcția îndeplinită la Fotbal Club UTA. Și, la o privire mai atentă, se pare că scrisul este suspect de identic la ambele semnături de pe document. Și s-ar putea ca o eventuală expertiză grafologică să scoată la iveală… plastografia ce pare a fi fost comisă. Rămâne de văzut asta!

Și ca să nu se lase mai prejos, Diabolique a venit și el cu o… sugestie. Ne-a propus să facem niscaiva ”săpături“ și pă zona Logoj, unde Lazăr și ”gașca“ lui fac alte… nefăcute!!!

Privind gestionarea banilor încasați pentru diverse motive și care, cică, n-ar mai ajunge la ”centru“ de pe Pop de Băsești 43, constituindu-se în ”motivația“ “laturii lugojene” a G.I.O.!!! Personal cred că asta ține mai mult de organele fiscale ale statului, care ar trebui să se sesizeze, dacă există vreun interes în acest sens.

Nu știm ce ar putea ieși dintr-o astfel de… vizită a respectivelor organe! În afara incompetențeicare, din păcate, nu doare!

Musculița de pe lampă“ a mai venit cu o sugestie: arbitrul lugojean Ion Copaci!… Respectivul figurează în actele de la AJF Timiș ca fiind arbitru de categoria I. Or, una dintre condițiile care trebuiau îndeplinite pentru accesarea acestui ”grad“, conform regulamentelor, era și încă mai este absolvirea liceului cu Diplomă de Bacalaureat!

Musculița de pe lampă“ zice, însă, că nu este deloc și cazul lui Ion Copaci, absolvent doar de… generală și profesională… Deunăzi, ”calificarea“ menționată de ”musculiță“ a fost confirmată, volens-nolens, și de numitul Ioan Lazăr, în fapt cel care i-a și acordat neregulamentar respectiva categorie.

Și “prietenii” știenu este singurul  arbitru “făcut” de “meșter” Ioan Lazăr direct de categoria a II-a, “sărind” peste stagiatură… Că doar el trimitea listele la sediul central și nimeni la Timișoara nu le mai modifica! La Lugoj acesta e obiceiul “castei”!

Care-i șpilul cu această categorie I? Păi dacă nu o ai, atunci nu poți arbitra meciuri de Liga a 4-a, unde baremul este mult mai mare decât la Liga a 5-a sau Liga a 6-a!

Suntem curioși cum explică Comisia Județeană de Arbitri (CJA) această… ”întâmplare“? Deși răspunsul e cunoscut: va fi… tăcere!

 

Și uite așa, G.I.O. / “haita” a ajuns până la urmă exact unde-i este locul: ÎN CORZI!!! Și, după multiplele lovituri recepționate, se mai așteaptă doar… aruncarea prosopului… Pentru că, altfel, va începe curând NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ!!! Și nu-i văd bine pe “echipierii”… “haitei cât o țară”!!

 

La poker, un joc pe care băieții îl cunosc bine, termenul folosit în situații similare se numește… BLUFF!!!

Spre ghinionul lor, se pare că sunt convinși că exact “asta” au “în mână”… “haiducii”!!!… Surpriza mare va fi atunci când se vor pune toate cărțile pe masă și “gașca” se va afla în fața unui… careu de ași!!!

Și atunci “Commedia dell’ arte” de la AJF Timiș va ajunge la … THE END!!!

Noi acum numa’ ședem… și așteptăm să vedem ”lacătul“ de la AJF… egal dacă-i din cauză de la PAndemie sau din cauză de la Paranoia!

Pentru că e posibil curând… PA băieți!

Dilema veche și Dilema nouă rămâne tot mai actuală: Chiar toți ”șefii ajefiști“ să fie oare penali???… După ”Lupa lui Observel“ se vede “de la o poștă” treaba că… DA!!

Continuăm să privim înspre Codul penal, care zice lucruri interesante:

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Nu ne-am pierdut răbdarea și așteptăm în continuare cu interes evoluția ”fenomenului“ în justiție. În principiu, unul simplu, dar datorită implicărilormai rămâne de văzut!

Nene Iancule, am “răgușit” deja bine di′ tăt bre!

 

Dedicație pentru “La famiglia” ajefistă: luați cu Ariel, domnilor, că-i… Murdar, murdar, foarte murdar!!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = opt