”Prinos de recunoștință”… cu bătaie spre alegerile viitoare! Delegații federali de joc, promovați pe ”ochi frumoși”!

După bifarea zilele astea a acțiunilor naționalelor, fotbalul mioritic va reveni la „trebile lui casnice” cu izul lor clasic de „combinații” și „sforării”. Iar Observel își fixează din nou „Lupa pe ei”… Pentru a 31-a oară!

Prima concluzie la care am ajuns în ultimul timp e că încep să cred că sunt un… vizionar! De ce? Păi pentru că am anticipat de câteva ori ceea ce „oamenii de fotbal” fac sau au făcut mai apoi!

Spuneam în episodul trecut că președinția federală își urmează „planul de mobilizare” achitându-și anticipat datoriile ( a se citi mita anticipată ) față de cei care, la următoarea Adunare Generală de alegeri, vor fi chemați să-și arate „prinosul de recunoștință” printr-o anumită exprimare a dreptului de vot. Unidirecțional, desigur, spre Răzvan BurleanuPe principiul… cine-i cu mine, o duce bine!!!

Și, ca să vedeți că nu vorbesc prostii, voi folosi, ca de obicei, „materialul clientului”, alias transparența de pe site-ul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor: https://www.frf-cca.ro/delegari/05/09/2020/12/09/2020/1/12/0

Am să fac câteva precizări pe care le consider necesare. Priviți cu atenție numele observatorilor de la fiecare meci. Și veți constata o adevărată „invazie”, pe baremuri, de președinți sau secretari generali ai AJF-urilor! Adică oamenii care, așa cum spuneam, vor fi chemați să asigure majoritatea voturilor pro-Burleanu la alegerile viitoare!!!

Și cine plătește?? Normal, „turcul”, adică cluburile!! Că doar nu o da FRF din buzunarul burlean!

Mai mult, unii dintre ei, printre care și neînfricatul Romeo Malac, sunt la a doua delegare consecutivă în Liga a 2-a. Din tot atâtea teoretic posibile!

Pentru conformitate îi vom lua pe rând sub „Lupă”:

  1. Adrian Petre – președinte AJF Buzău, 2 jocuri;
  2. Silviu Crângașu – președinte AJF Prahova;
  3. Dorinel Dincă – președinte AJF Călărași, 2 jocuri;
  4. Dan Jiga – președinte AJF Bistrița-Năsăud;
  5. Bogdan Gheorghiță – președinte AJF Vaslui, 2 jocuri;
  6. Romeo Malac – președinte AJF Timiș, 2 jocuri;
  7. Dumitru Paraschiv – președinte AJF Mehedinți, 3 jocuri (cel mai tare!!);
  8. Petre Boroș – secretar general AJF Bihor, 2 jocuri;
  9. George Constantinescu – președinte AJF Olt.

Și ca să vedeți cât de conștiincios își face treaba și ce anume îl interesează de fapt – doar baremul – contrar protocolului de organizare a jocurilor, îl avem în imagine pe delegatul de joc Romeo Malac, la partida din prima etapă a Ligii a 2-a, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Fotbal Club Rapid, în tribună, singurul fără mască și fără mănuși, dar cu telefonul în mână. Profesionist dom’le!!!

Aștept cu interes următoarele delegări tocmai pentru a vedea dacă am dreptate, la delegări urmând „la rând” și ceilalți ajefiști ! Bineînțeles că „servitorii” din importanta Comisie FRF – AJF vor fi mai delegați decât ceilalți… „președinți de rând”! Că doar sunt mai merituoși decât „plebea ajefistă”…

„Modelul” a fost preluat de federali de la unii ajefiști de frunte, care l-au aplicat cu succes înaintea propriilor alegeri –  a se vedea de exemplu AJF Timiș – și l-au recomandat cu căldură „centrului”, care l-a pus imediat în practică, intuind rapid avantajul reciproc!

Astfel a dispărut și „umbra de corectitudine” prin faptul că, dacă înainte de „era Burleanu” delegații de joc erau testați o dată la doi ani și locurile se ocupau ca urmare a rezultatelor testării, anul acesta, deși trebuia programată testarea, acest fapt NU s-a petrecut, locurile stabilite în urmă cu doi ani fiind păstrate automat.

Ba mai mult, prin mărirea numărului de formații din Liga a 2-a și Liga a 3-a, la propunerile exprese ale acelorași „soldați credincioși” ajefiști, corpul de delegați de joc a fost completat cu „favoriți” ai acestora din teritoriu!! Pe care FRF și i-a însușit fără crâcnire!! Asta în timp ce observatorii de arbitri au fost supuși testării, rezultând loturile pentru primele trei ligi. Probabil din acest motiv FRF nici nu face publică lista delegaților de joc!

Astfel, pentru ediția 2020-2021 a Ligii a 2-a au fost reținuți 31 de observatori de arbitri, Timișul avându-i pe listă pe Zaharie CievIoan Mureșan și Iulian Spătaruhttps://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/09/OBS-L2_CCA_2020_2021.pdf.

Pentru meciurile din Liga a 3-a lista conține 75 de nume, Timișul fiind reprezentat de Constantin Cornel Făniță și de vicepreședintele Ciprian Dan Trancăhttps://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/09/OBS-L3_CCA_2020_2021.pdf .

Dacă patru dintre observatorii de arbitri timișeni au condus meciuri la nivelul Ligii 1 (Mureșan și Spătaru) sau Ligii a 2-a (Ciev și Făniță), Ciprian Dan Trancă a arbitrat doar la Liga a 3-a și a primit acces pe „listă” ca urmare a intervenției exprese a președintelui Romeo Malac, care îl recompensează astfel pe locotenentul său pentru meritele deosebite atât din campania electorală, cât și ca vicepreședinte…

Și încă ceva interesant. Ia priviți dvs. mai jos la antepenultimul punct al Hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 01 septembrie 2020:

Scrie negru pe alb că se Aprobă costurile aferente testării RT-PCR pentru arbitrii și delegații de joc ai FRF până la data de 31.12.2020.” https://www.frf.ro/comunicari/comunicate-frf/hotararea-comitetului-de-urgenta-din-1-septembrie-2020/

Deci baremurile le rămân „băieților deștepți” intacte!! Cel puțin aici, observatorii de arbitri au fost omiși. Dar, cred că-i doar o simplă „scăpare” federală ce va fi repede remediată.

În aceste condiții, ce pretenții putem avea la reintrarea în normalitate a fotbalului de la nivel local, dacă la „centru” se fac astfel de mașinațiuni cu gândul exclusiv la viitoarele voturi???

Și pe asta se bazează „eroii” locali de la AJF Timiș când se p..ă pe Statut și regulamente, dar și pe relatările din mass-media, și își văd liniștiți de treaba lor!!! Mică sau mare.

Cine să-i mai deranjeze?? Doar o eventuală revoltă a membrilor afiliați ar mai putea scoate fotbalul nostru din marasmul în care s-a afundat de când „cămeșile albe” ale lui Burleanu au pus laba pe FRF! Ceea ce, având în vedere controlul strâns impus, e greu de crezut că se va întâmpla! Cel puțin în actualele condiții!

Că doar se aseamănă „ca două picături de apă” cu practicile din viața politică românească!

Malac și „echipa cât o țară” au uitat deja din promisiunile electorale!

Dacă în primul an de mandat ”gașca cât o țară” de la AJF Timiș a căutat „să ia ochii” mulțimii afiliate prin respectarea cât de cât, numai ei știu cu ce eforturi (!!), a câtorva promisiuni electorale cu care i-au „aburit” pe votanți, iată că în cel de-al doilea an de mandat lucrurile au început să… revină la normal!

Președintele Romeo Malac și a(l)coliții lui aciuiți prin birourile de pe Pop de Băsești nr. 43 s-au „îmbolnăvit” de… alzheimer atunci când a venit vorba să acorde anul acesta promisele premii în echipament sportiv pentru echipele clasate pe primele locuri din ligile păstorite de AJF! A se vedea punctul 9 al programului prezidențial…

Sau o fi făcut-o într-un mare secret de nu a aflat nimeni??? Să se fi epuizat oare ”bugetul și sponsorii” din motiv de pandemie??

Și spre aducere aminte, vă prezentăm din nou facsimilul magic cu promisiunile care, cică, l-au adus în fotoliul de președinte pe numitul Romeo Malac. Asta ca să nu spună cineva că fabulez!

Cu tot chinul la care e supusă limba română în acest document, citiți mai jos, cu atenție, ce spunea actualul președinte AJF atunci când le cerea voturile „afiliaților”:

Sunt curios să văd cum va scoate președintele „cămeșa”… cea albă, atunci când va fi întrebat despre subiect! Cu tupeul caracteristic, se va „ascunde”, cel mai probabil, după „proceduri și principii” impuse de starea specială de… Covid 19 ! Că doar el e mereu „nevinovatul de serviciu”, indiferent de cauză !

Și ca să închei momentan, „porumbelul voiajor”, care a survolat recent stadionul, încă în picioare (!!), al cărui ȘEF e același președinte ajefist, a recepționat din zbor o „adâncă zicere Malaciană”: cică a rezolvat cazul cu dosarul penal!!Echipa lui e puternică și are „rădăcini” bine înfipte… Și să vezi apoi ce-l mai termină el pe cel care a îndrăznit să-i tulbure mandatul!

Nu știu de ce, dar eu unul sunt foarte curios s-o văd și p-asta! Că mie îmi cam „sună” mai mult a „praf în ochii orbilor”, în stilul deja binecunoscut de manipulare. Rămâne să vedem dacă sunt… din nou vizionar!

Tocmai de aceea, spre aducere aminte:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule,  tot așa e?? … Tot!!!!

Noi rămânem cum am stabilit… „Cu lupa pe ei”! Și o „activăm” de fiecare dată când calcă pe bec!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = sase