10 FOTO. ASU Politehnica la ”Șepcile roșii”. Benga: ”Am ratat mult, deci trebuie să fim mai inspirați și să înscriem la Cluj” Pamfile: ”Mă bucur mult că am debutat încă din prima etapă”

După ce a remizat alb acasă cu formația care a pierdut luna trecută barajul de promovare în Liga 1, CS Mioveni – a doua clasată în martie, ASU Politehnica se pregătește pentru deplasarea la echipa care a pierdut în 2019 barajul de promovare în Liga 1, AS FC Universitatea Cluj – pe locul 14 la întreruperea din martie, duelul studențesc de sub Feleac opunând grupări care n-au primit gol în prima etapă. Rundă a oaspeților, cu un singur succes pe teren propriu, al nou promovatei din Slobozia, și numai 4 goluri marcate de gazde, câte unul fiecare în contul a jumătate din trupele organizatoare, pe când vizitatorii au învins în 5 partide și au înscris de 9 ori, o dată și ”Șepcile roșii”, 0-1 luni la nou promovata din Bacău. Care va să zică ceva mai greu pe teren propriu în acest debut de campionat. Ce va fi luni seară de la ora 18:30 pe Cluj Arena, în penultima întâlnire a etapei a II-a?

În prefațarea duelului studenţesc AS FC Universitatea Cluj – ASU Politehnica, astăzi de la ora 10, în sala de conferinţe din Căminul 1MV, unde se află şi magazinul alb-violeților de la terenul „Ştiinţa”, clubul timișorean a găzduit o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Octavian Benga și noul sosit în această vară Claudiu Pamfile. Unii vin, alții pleacă, notabilă fiind incapacitatea fotbalului de pe Bega de a-și ține acasă vlăstarele propriilor pepiniere, cu încă o despărțire în cărți. Mario Contra, în vârstă de 21 de ani, se află de o săptămână în curtea celor de la FC Botoşani şi va semna probabil cu ei, potențial viitor coleg cu portarul Eduard Pap, Denis Haruţ și Alin Şeroni, alți ”recruți” de pe malurile Begăi ai grupării din nord-est. Contra a fost portar de la copii la ACS Poli, împrumutat fiind în 2017-2018 la Ripensia, ajuns ulterior la ASU Politehnica…

Octavian Benga a spus că ”avem un meci important din punctul meu de vedere, cu U Cluj, o echipă care are şi în acest an un obiectiv măreţ, şi anume accederea în prima ligă. Au făcut nişte achiziţii foarte bune, jucători cu nume, unii dintre ei care au jucat la echipa naţională, gen Tamaş, cu experienţă mare, Filip; jucătorii străini pe care i-a adus sunt foarte buni. Întâlnim o echipă din punct de vedere valoric şi individual foarte bună, consider că, din punctul meu de vedere, va fi un meci echilibrat, pentru că la meciul cu Mioveni am arătat bine. Săptămâna aceasta am mai corectat din deficienţe, am crescut şi fizic şi tactic, pentru că băieţii au lucrat foarte bine săptămâna asta. Întâlnim o echipă bine organizată, cu un antrenor care – tot timpul când l-am întâlnit în calitate de antrenor principal, şi atunci când am făcut 0-0 la ei, atunci eram în calitate de secund în liga întâi, şi nenumărate meciuri am jucat contra lui, este de calitate și îşi organizează foarte bine echipele pe care le antrenează. E destul de dificil să înscrii gol echipei lui Falub! Va fi un meci tacticizat foarte mult din punctul meu de vedere şi pot spune că va fi un meci frumos şi interesant. Sperăm să câştigăm acest meci, să marcăm mai mult, pentru că în etapa trecută am avut o sumedenie de ocazii, ocazii imense, chiar 5-6 ocazii, cum rar poţi să ratezi… Trebuie să fim mai inspiraţi şi să înscriem la Cluj!”

– Prin plecarea portarului Mario Contra aţi rămas cu doi portari… ”Da, cu siguranţă vom mai aduce un portar, încă suntem în căutări; este o problemă, pentru că marea majoritate a jucătorilor au semnat cu alte echipe şi a fost foarte dificil în ultimele două săptămâni să mai putem completa lotul. Dar vom căuta soluţii şi cu siguranţă vom găsi şi vom aduce un portar, că nu poţi să stai numai cu doi portari. Va veni un portar în perioada următoare”.

Întrebat dacă el era liber de contract, Benga a răspuns: ”Liber de unde? Liber de la noi…Aceste detalii mă depăşesc, nu cunosc, de contracte vorbiţi cu managerul clubului sau cu preşedintele; a fost o lacună acolo la contract. E cel mai bine să vorbiţi cu cei care se ocupă de aceste aspecte, eu mă ocup de partea tehnică şi de echipă”.

– Aveţi jucători indisponibili? ”Nu avem nici un jucător indisponibil, toţi jucătorii sunt sănătoşi, bineînţeles – în afară de Vidrăsan, care, ştiaţi, de o perioadă lungă are cu genunchiul, de inactivitate, de un an de zile suferă, are probleme la genunchi. Repet, în rest toţi jucătorii sunt apţi pentru acest meci. Bine, nu suntem foarte mulţi, dar e bine că sunt toţi apţi de joc”.

Întrebat de faptul că la antrenamente a sosit un jucător de culoare, Benga a mai spus: ”Da, este adevărat, a venit ieri un jucător de culoare în probe, o să vă dau şi numele complet, să nu greșesc, căci este greu de pronunţat. Cel mai frumos sunet este când pronunţi numele corect al unui jucător. Este un mijlocaş central, să vedem zilele următoare, iar dacă ne va mulţumi, probabil îl vom legitima. Este la prima experienţă, un jucător care a fost la echipa de tineret la AS Roma, el spune că s-a antrenat şi cu echipa mare, dar asta nu avem de unde să ştim. Dar este un jucător care a făcut o raită şi prin Italia, însă vom vedea dacă va confirma şi o să vă spun dacă îl păstrăm. Are drept de şedere 10 ani, deci poate să joace în Europa ca şi comunitar. Vom vedea, căci eu l-am văzut foarte puţin și nu aş face pronosticuri hazardate…” Bakary Jateh are 21 de ani.

Întrebat despre Goga şi Tamaş, Benga a răspuns: ”Da, pe Goga eu îl cunosc – am colaborat cu el când eram în liga întâi, este un jucător foarte bun, îl apreciez foarte mult, este un jucător cu calitate extraordinară, fotbalist de calitate din punctul meu de vedere. Când Poli Timişoara se lupta pentru titlu în liga întâi, era unul dintre cei mai valoroşi jucători, chiar dacă are şi el o vârstă. Cât despre Tamaş, nu se ştie dacă va juca, din ceea ce am citit eu nu este operat şi posibil să joace, iar dacă el a spus că joacă, poate să fie doar o întindere sau un menisc. Se poate juca şi cu menisc şi după aceea se poate opera. Dar dacă nu va juca, e şi normal că toată lumea îl cunoaşte pe Tamaş – e un jucător nu bun, foarte bun, care avea meciuri la echipa naţională. Ar fi pentru U Cluj o pierdere mare dacă nu ar juca. Eu consider că va juca aproape 90%, eu sunt convins că va juca. Este un jucător care ştie ce  este suferinţa şi va juca”.

Claudiu Pamfile, noul sosit la ASU Politehnica, a spus: ”Bună ziua în primul rând! După cum a spus şi Mister, ne aşteaptă un meci foarte greu la Cluj, o echipă bună, care a adus jucători foarte buni în această vară. Dar mergem acolo cu gânduri bune, mergem să ne facem jocul, să avem atitudine, dăruire şi să luăm cele trei puncte!”

– Bănuiesc că i-aţi văzut cu Aerostar… Ce impresie v-au lăsat? ”Da, cunosc câţiva jucători de acolo, cu toţii ştim valoarea lor şi vă daţi seama că vom avea un meci foarte greu, dar cum spuneam şi înainte, noi trebuie să ne facem jocul nostru şi o să iasă totul bine…”

– Cum a fost pentru tine debutul în alb-violet? ”Mă simt foarte bine aici, am găsit un grup frumos, un grup unit, și mă bucur foarte mult că am reuşit să debutez din prima etapă. Sper să nu dezamăgesc şi să continui tot aşa, pe drumul cel bun!”

Programul etapei a II-a în Liga 2, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Tot săptămâna viitoare, miercuri de la ora 19:30 la Drobeta Turnu Severin, U Craiova 1948 SA – Ripensia, meci amânat din runda inaugurală, cu vâlceanul Buși la centru. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 30

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: