CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, alte 3 goluri şi celorlalţi craioveni, de astă dată pentru 3 puncte într-o etapă ideală timişenilor. Prim succes acasă, cu junii Universităţii 2: 3-1 (2-1)

Reprezentanta fotbalului timişean în Seria 7 sud-vestică, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, a învins astăzi acasă la a doua încercare în noul campionat al Ligii 3, după o întâlnire de un nivel bun cu juvenila echipă secundă a prim-divizionarei de podium în elită Universitatea Craiova, care a egalat puţin înaintea pauzei, şi bănăţenii având însă imediat reacţie şi înscriind apoi şi spre mijlocul părţii secunde: 3-1 (2-1).  

În aşteptarea încă unei victorii după debutul triumfător în noua ediţie la Târgu Cărbuneşti, acolo unde, s-a dovedit astăzi la mijlocul turului, nu era deloc lesne a te impune, Gilortul trecând cu 2-1 de CSM Jiul Petroşani şi spulberându-i liderului punctajul maxim, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a obţinut-o în urma a 3 remize cu goluri, „spărgând gheaţa” şi acasă în pragul toamnei astrologice, la primirea pe „Emilian Pavel” a celei de-a doua grupări doljene în sezonul în curs, de astă dată a „satelitului” din Liga 3 a Universităţii Craiova.

Şi-au descins „Banii din Bănie” cu un staff bogat numeric, pe măsura investiţiilor pe care prim-divizionara le asigură sectorului juvenil al clubului, alb-albaştrii aliniind la centru în marea lor majoritate juniori, 11 titulari din generaţiile 2007-2004. Şi mai exact, Ştefan Florescu şi Mădălin Murgan au titularizat 5 juniori din generaţia 2006, 3 tineri de 2004, 2 juniori de 2007 şi unul de 2005. între rezerve având 2 juniori de 2008 şi câte unul fiecare de 2007, 2006, 2005, 2004 şi 2003.

Prin prisma frăgezimii vizitatorilor, o oportunitate pentru timişeni de a preschimba remizele în victorie, la egalitate încheind precedenta lor reprezentaţie acasă în noul campionat, 1-1 cu ACSO Filiaşi, în primăvară în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, drept vicecampioană a seriei.

Serie a 7-a căreia bănăţenii i s-au acomodat bine, invincibili după 5 etape şi constatând treptat beneficiile „schimbării aerului” prin mutarea efectuată de FRF, care i-a „izolat” de restul grupărilor timişene şi i-a trimis în special în calea celor olteneşti, cu 3 dintre acestea deja întâlnindu-se şi fiind protagonişti ai unor dispute atractive, la un nivel valoric uşor superior celor din Seria 8. 

Deşi puşi la încercare, nu doar pe alocuri dar relativ frecvent inclusiv de către împărţitorii dreptăţii, fără a se abate aceştia de la regulă nici astăzi de la ora 17 pe „Emilian Pavel”, ghirozenii au ajuns neînvinşi la mijlocul turului după ceea ce au fost în marea lor majoritate deplasări, atât în Gorj cât şi la Deva precum şi săptămâna trecută pe „Tărâmul Leilor” din Craiova, al formaţiei secunde a prim-divizionarei FC U 1948, cu care au remizat spectaculos, 3-3, tot de 3 ori înscriind elevii lui Sorin Bălu şi la mijlocul turului, de astă dată şi cu beneficii, 3 goluri pentru 3 puncte, nu doar pentru unul singur. 

Astăzi întâlnind o şi mai tânără echipă a Craiovei, juniorii Universităţii fiind şi mai fragezi decât cei de la FC U 1948, dar întorcând priviri prin exprimarea în joc, etalare a unei foarte bune pregătiri, dovadă că ocupanta locului 3 în SuperLiga îşi cultivă „pepiniera”. 

„Universitarii” din elită pe 3 după FCSB şi CFR înaintea etapei a X-a, în care oltenii joacă sâmbătă seară de la 21:30 la Cluj cu „U”, echipa lor a doua, vecină pe poziţiile 4-5 în Seria 7 din Liga 3, fiecare cu câte 6 puncte, cu timişenii lui Bălu, Universitatea 2 printre puţinele trupe din campionat fără remiză, cei din Ghiroda – doar alături de hunedorene, încă fără eşec.

Însă greu este a rămâne invincibil în Seria 7, ceea ce a constatat astăzi CSM Jiul Petroşani în Gorjul vecin, iar cum nici CSM Deva nu s-a impus, remizând acasă cu severinenii doar cu numele aparţinând de Viitorul Şimian, etapa a V-a a fost de-a dreptul excelentă pentru CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, recuperând două-trei puncte faţă de fruntaşele hunedorene, de care s-a apropiat subit. 

Şi absolut meritat pe fondul unei bune prestaţii tactice în faţa unor oaspeţi vădit incomozi şi preocupaţi de joc, junime fotbalistică în toată puterea cuvântului, ceea ce este foarte mult de apreciat şi salutar în contextul general agravat al fotbalului intern. 

Oportunitate a urmăririi „la lucru” a juniorilor Universităţii pe care localnicii n-au ratat-o, tribună plină pe „Emilian Pavel”, iar şi vremea călduroasă a ţinut cu fotbalul, răsplătit de protagonişti cu o prestaţie peste nivelul general al întrecerii, gazdele mai rutinate fructificând just avantajul terenului propriu.

Şi de vicecampionii seriei, din Filiaşi, erau egalaţi aici, dar astăzi au ripostat imediat, tot până la pauză, în ciuda faptului că Sorin Bălu a avut bătăile sale de cap în ceea ce priveşte componenţa echipei, portarul Mosoarcă devenind indisponibil în preziua partidei, adiţional la absenţele cunoscute, ale celor 3 suspendaţi care mai au două etape de aşteptare pe margine, dar şi a lui Paşca, suferind de pe urma piciorului rupt, iar nici Răzvan Trandu n-a putut spune prezent, prins cu activitatea profesională. 

În consecinţă, ghirozenii s-au întinerit şi ei mai mult, începând în poartă cu Tudor Ştefan Ciocan, din generaţia 2006, „acoperit” pe banca de rezerve de Gyuri Stoianov, din 1978, Trandu şi Petruş fiind înlocuiţi la start faţă de unsprezecele aliniat pe „Tărâmul Leilor” cu Buia şi Coroiu.

Iar astfel, chiar dacă alb-albaştrii Băniei au aliniat pe „Emilian Pavel” un 11 brici şi trăznet de fraged, şi localnicii s-au inspirat din exemplul lor, mezinul Buţu păstrându-şi locul în cinstea generaţiei 2008, Butnăraşu din 2005, Vasluian şi Ilie din 2002 iar Coroiu din 2000, Pop din 1999, căpitanul Stupu exponent al generaţiei 1997, Buia reintrat în numele celor din 1994 iar Precup şi Popovici ţinând steagul sus pentru cei din 1986 respectiv 1988. 

Pe scurt, Bălu a început cu Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu – cpt., Ilie – Pop, Buia, Popovici, Coroiu, Precup, Buţu, nu înainte însă de o foarte plăcută revedere cu omologul său craiovean Ştefan Florescu, acum două decenii partener de întrecere în întâlniri directe pe axa Drobeta Turnu Severin – Motru, tehnicianul oltenilor în tabăra celor de la Dunăre, antrenorul ghirozenilor la gorjeni, depănări de amintiri dintr-un fotbal altădată mai calitativ. 

Şi totuşi, astăzi chiar s-a jucat, în încercarea de revitalizare prin tineri a unui fotbal intern în evidentă suferinţă, craiovenii insistând fără preget la construcţie, timişenii aplicând întocmai ceea ce-au pregătit peste săptămână în antrenamente, anticipând periculozitatea vizitatorilor.

Şi având primul cuvânt deja în sfertul inaugural al reprizei I, prin însuşi căpitanul Mircea Stupu în urma unui duel aerian în care ambii protagonişti au lovit mingea cu capul, la capătul unei acţiuni iniţiate şi aşadar finalizate de purtătorul banderolei, mai întâi cu o recuperare a balonului, progresie de 20 de metri, pasă pe stânga lui Coroiu, a cărui centrare şi-a găsit destinaţia: 1-0.

Ghirozenii păreau a intra în avantaj la vestiare dar au fost surprinşi în minutul 42, o centrare la bara a doua fiind fructificată cu capul de şeptarul junior David Barbu, tot cu o lovitură de cap: 1-1.  

Şi totuşi, deşi pe construcţia craiovenilor, Rareş Butnăraşu a câştigat un duel cu Atanas Trică şi a avansat 20 de metri, pasându-i în dreapta lui Alexandru Popovici, care l-a găsit pe acelaşi Butnăraşu, marcator aproape de vinclu: 2-1 la momentul ideal, în minutul 44. 

La adăpostul avantajului, chiar dacă oaspeţii au controlat partea secundă, elevii lui Bălu au respectat planul de joc şi s-au ţinut fără abatere de tactica prevăzută pentru contracararea junilor universitari, care, în pofida tuturor eforturilor, n-au izbutit egalarea, dimpotrivă, văzându-se surprinşi în minutul 64 de o superbă contră a timişenilor, între timp şi cu Bulza în locul lui Buţu din minutul 56, contraatac finalizat de Pop: 3-1.

Avans conservat şi pe fondul altor modificări spre final, din minutul 81 Popa în locul lui Buia, din minutul 88 şi Petruş respectiv Miclau pentru Coroiu şi Pop, partida curgând spre un al doilea succes ghirozean în noul campionat. 

Stropită ca atare la final, cu atât mai mult cu cât colectivul timişean avea şi-un sărbătorit „de-o viaţă” în slujba fotbalului local, Adrian Blaj, maseurul bănăţenilor aniversând împlinirea a 47 de primăveri, „La Mulţi Ani!” din tot sufletul inimoşilor galben-albaştri pentru al lor Masinga.

Iar totul e bine când se termină cu bine, după atâtea răsturnări şi emoţii în precedente dispute cu goluri multe, 2-2 la Deva şi 3-3 pe „Tărâmul Leilor” cu ceilalţi craioveni, de astă dată şi pentru 3 puncte. „Nu le-am permis să-şi facă jocul lor între linii, i-am blocat la desfacerea aripilor, am jucat ceea ce am pregatit şi i-am anihilat foarte bine, atât ca grup cât şi în plan individual, şi îi felicit pe jucători pentru meciul făcut şi victorie!”, spusele lui Sorin Bălu la final. Pe bancă rămânând alături de el Stoianov – Imbroane, Vaccari, Lixandru şi Cluci.

La Craiova, săptămâna trecută, CSC remiza cu Mosoarcă în poartă şi Vasluian, Butnăraşu, Stupu – cpt., Ilie – Trandu, Pop – Popovici, Petruş, Precup şi Buţu.

Cât despre Unversitatea 2, a ajuns la al treilea eşec succesiv, după ce aborda campionatul cu victorii, 5-1 la Lupac şi 7-1 acasă cu Gilortul, învinsă fiind apoi cu 2-0 la Filiaşi şi chiar 0-4 pe teren propriu vinerea trecută cu CSM Deva, blocată însă astăzi sub Cetate de severineni.

Iar acum tocmei cei din Ghiroda se deplasează la Drobeta Turnu Severin pentru a juca pe „Municipal” cu cei de la Viitorul Şimian, care-au deschis scorul la Deva prin Trancă în minutul 2, Modan egalând imediat după pauză, după care elevii lui Bălu vor primi vizita celor din Turceni, Universităţii 2 Craiova nerămânându-i decât să strângă rândurile juniorilor pentru o altă deplasare, dar pe plan local, la concitadina FC U 1948.

Programul etapelor 5-6 şi clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

Pentru conformitate, Universitatea 2 a început la Ghiroda cu (12.) Matei Goga (născut în anul 2006) – 36. Florin Gaşpar (n. 2007), 5. Karlo Tomasec (2004), 29. Bogdan Brăsfăleanu (2005), 33. Mario Ene (2006), 8. Robert Lăpădătescu (2006) – cpt., 27. Cosmin Stana (2007), 14. Rareş Tomşa (2006), 11. Ştefan Bană (2004), 9. Atanas Trică (2004), 7. David Barbu (2006).

Rezerve la start: 31. Alexandru Glodean (2008) – 16. Răzvan Niţuică (2001), 21. Ionuţ Mitrache (2005), 18. Eduard Domnu (2004), 15. Patrik Rădulescu (2006), 10. Mirel Neaţă (2003), 13. Mihai Ninaci (2008), 28. Dragoş Găină (2007). 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: