2 Sud-Est. Poli, încă un succes tot la două goluri diferență și tot în sud-est, la Unirea Constanța. Intrați în partea a doua, Hațegan și Bîrnoi înscriu pe final

Ceea ce n-a reușit încă pe teren propriu în noul campionat al Ligii 2, și anume să câștige partida cu buzoienii, Politehnica Timișoara a izbutit în schimb de două ori în deplasări consecutive în sud-estul României, impunându-se și astăzi la matineu împotriva fostei Farul, 0-2 (0-0) cu actuala Unirea Constanța, de care s-a desprins în ultimele 10 minute prin golurile unor fotbaliști intrați în repriza secundă, și anume Hațegan și Bîrnoi – ”repatriat” de la dobrogeni, după ce în urmă cu 11 zile ”violeții” câștigau și la Călărași, cu 1-3.  

Egalați duminică după pauză pe teren propriu, 1-1 cu FC Buzău, ”violeții” Timișoarei au profitat de startul ratat de campionat al ”emanației” Unirea Constanța, părăsită după eșecul cu 1-0 de la Cluj de fostul antrenor al Farului, Ianis Zicu, și i-au ținut pe ”marinari” la apă, rămași fără punct în cont, Politehnica izbutind în schimb întâia apariție fără gol primit în 4 etape. Dintre care trei în deplasare, două fiind câștigate la rând departe de acasă, semn încurajator înaintea primirii ex-prim-divizionarilor ieșeni în uvertura rundei a V-a, joi seara pe ”Dan Păltinișanu”. Și poate va veni și primul succes, după ce în primele 4 etape formațiile timișorene din Liga 2 au înregistrat tot atâtea remize acasă, trei semnate de Ripensia, una de poliști. 

Bifând a doua victorie stagională, de astă dată la Techirghiol, prin golurile înscrise pe final de Roberto Haţegan şi Cosmin Bîrnoi, un ex-alb-albastru al Farului. La capitolul despărţiri de dobrogeni, și mijlocaşul Ionuţ Cioinac, fost component al Politehnicii în prima jumătate a anului, despărțire chiar înaintea acestui weekend… 

Partida de pe arena “Sparta” nu a început foarte spectaculos, în condițiile unui teren destul de greu, astfel încât prima fază periculoasă a survenit doar în urma unei lovituri libere executate de Alin Ignea în minutul 18, reluată de Mera cu capul din circa opt metri, pe lângă poartă. Doi jucători cheie ai angrenajului lui Dorin Toma, rămas fidel aceluiași 11 de start aliniat și în weekend contra buzoienilor din sud-est.

Apoi, deşi alb-violeţii au dominat teritorial, gazdele au avut poate cea mai mare şansă de gol a primei reprize după un contraatac purtat trei minute mai târziu, când Grigore a scăpat singur, dar Păduraru l-a blocat excelent. Unirea a beneficiat în minutul 41 de o fază fixă periculoasă, dar Liviu Mihai nu a găsit ţinta din 18 metri, balonul trecând puţin pe lângă colţul din dreapta portarului bănățenilor. Iar peste alte trei minute Axente a cadrat sub transversală o “liberă” de la mare distanţă, determinându-l pe Grecu să respingă cu greutate în corner… 0-0.

Dacă duminică a apelat la o primă schimbare abia în minutul 63, Hațegan înlocuindu-l atunci pe Axente, în schimb de astă dată Toma a efectuat prima modificare deja la pauză, introducându-l pe Bîrnoi în locul lui Ursu, iar tocmai Cosmin Bîrnoi avea să dubleze avantajul spre final, după ce Roberto Hațegan semna deschiderea scorului în minutul 80, la nici un sfert de oră după intrarea sa ca parte a unei duble schimbări.

Iar repriza secundă a avut mai multe momente de fotbal bun. Minutul 51 a adus o acţiune legată de atac pentru alb-violeţi, finalizată cu şut de Benzar, puţin în stânga portarului, nevoit să respingă, dobrogenii tocmai preluați de Dumitru Faitaș apelând la prima schimbare. La două minute distanţă Unirea putea să marcheze la rândul ei. Păduraru a respins mingea trimisă din bandă de Damaşcan iar la cornerul rezultat Ionuț Ursu a reluat cu capul, dar acelaşi portar alb-violet s-a opus, cu ajutorul transversalei. Apoi, minutul 63 putea aduce deschiderea scorului la faza la care același Ionuţ Ursu a deviat şutul din careu trimis de Doru Andrei după o centrare pe jos venită de la Benzar.

Avea să fie totuși 0-1 în favoarea trupei mai bine clasate, cu zece minute înainte de final, când şutul lui Lazăr a fost deviat la nou intratul Roberto Haţegan iar “Americanul” a punctat cu un şut pe jos, cu stângul, după o întoarcere în careul advers… 0-1.

Desprinderea s-a produs apoi în minutul 88, când şutul aceluiaşi Haţegan a fost scăpat de Grecu în dreapta sa şi Cosmin Bîrnoi a concretizat din apropiere pentru 0-2.

Cu un ritm bun şi în prelungirișe în care au mai efectuat două schimbări, alb-violeţii au mai avut o şansă de gol, creată de Costea şi finalizată de Haţegan, după care s-a fluierat finalul întâlnirii.

Echipa din play-off-ul ediției trecute a dispus așadar de urmașa Farului, perdantă la mustață a calificării în aceeași fază play-off din primăvară. Iar cu acest succes Politehnica ocupă momentan poziţia a șasea în Liga 2, cu şapte puncte acumulate după patru meciuri jucate. Următorul meci al alb-violeţilor va fi acasă cu ASCM Politehnica Iaşi, duel programat joi 26 august de la ora 20, în deschiderea etapei. moldavii trecând astăzi după-amiază în Copou cu 2-0 de clujeni.

Rezultatele rundei în Liga 2, programul etapelor 4-5 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

*

Unirea Constanța: Grecu – Nicola, Leca, I. Ursu, Finica – Damaşcan (68, Jerdea), L. Mihai, Cărăruş (cpt.), Grigore (53, D. Mureşan) – Banyoi (81, Căruţă), Chiriţoiu (68, Băjan).

Pe bancă: Costache – Carabela, Ignat, Zamfir, Stavrositu.

Antrenor: Dumitru Faitaş.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea (90+3, Pamfile) – Ignea (90+1, Costea), Lazăr – Andrei, Benzar (67, Zaluschi), Ursu (46, Bîrnoi) – Axente (67, Haţegan,).

Pe bancă: Harrison-Meares – Moţiu, Bocşan.

Antrenor: Dorin Toma. Care a spus că „Ne bucurăm mult pentru această victorie. A fost un joc greu, cu o echipă care era în creştere, chiar dacă au avut acele schimbări în această săptămână. Am intrat mai greu în joc, datorită şi stării terenului, dar în repriza a doua am controlat jocul în mare măsură şi rezultatul este unul meritat. Bineînţeles, şi jucătorii de pe bancă şi-au adus aportul la acest lucru. Suntem o echipă, schimbăm, cei care au intrat au adus un plus, alături de ceilalţi care au rămas în teren au adus această victorie.”, Cât despre marcatori, Noi ne bucurăm pentru acest lucru, sunt jucători care sunt pregătiţi. Nu pot fi toţi în aceeaşi formă la ora jocului. Sunt schimbări normale, benefice jucătorilor. Iar în acest joc cei care au intrat au adus un plus, asta nu ştirbeşte din meritele celorlalţi, echipa a câştigat acest joc”, după cum a mai subliniat tehnicianul alb-violeţilor.

Totodată, pentru prima dată în acest sezon Politehnica nu a încasat gol. „Este primul meci fără gol încasat, creştem de la joc la joc. Şi Geo (n.r. George Păduraru) a avut două intervenţii bune, care ne-au ţinut în joc, şi iată că încet încet ne omogenizăm, şi ne ajută să fim o echipă, să ne ajutăm mai mult unii pe alţii şi să avem rezultate cât mai bune!”, a concluzionat Dorin Toma.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: