A 4-a testare în ”Daciada Livid-1984 pe Repede Înainte”: rezultate. AJF Timiș scoate din joben și ”Daciada 2 Covriguvid-1984 pe Repede Înainte”, cu 11 echipe și 10 meciuri: program

Au lecturat oare pinguinii și saltimbancii de la AJF Timiș recentele înscrisuri oficiale ale Ministerului Sănătății care semnalează retroactiv că numai 277 de români au decedat în întreg anul 2020 de la așa-zisul ”virus”? Și-atunci de ce să fi tras pe tușă ditamai returul iar apoi un întreg sezon 2020-2021 la ”D”, ”Județ”, ”Promoție”, ”Municipiu” și juniori!?! Când Sporttim semnala încă din iarna anului trecut că-i vorba doar despre un complot proiectat, o fuziune nano-sintetică bio-robotică diferit mixată de la district la teritoriu, toată suflarea era închisă ”de urgență” și ”de alertă” cu narațiunea propagandistică a manipulării politico-mediatice-medicale, fotbal degeaba aruncat pe butuci. Pentru ce? Pentru întreținerea unei psihoze colective pe fondul căreia să fie mânate turmele la așa-zisa ”vaccinare”, nici pe departe vorba despre așa ceva, dar în urma căreia, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au decedat deja din decembrie 531 de români dintre cei ”infectați” cu așa-zisul ”virus” după prima sau a doua injectare cu ac, plus alte zeci de mii de cazuri adverse? Pentru a compila acum niște ”Daciada pe Repede Înainte” care n-aduc nicidecum cu niște competiții cât de cât credibile, ci cu niște cupe de vacanță între amici la un grătar ori între colegi din curtea școlii? Faceți-le, să mai miște amatorii de sport din teren și din tribune, să se mai și accidenteze, dar nu le împopoțonați cu criterii de promovare, cupe, medalii și trofee. De râsul lumii. În hohote după ultima găselniță scoasă din joben de AJFT, o așa-zisă Cupă a României, în formatul surogat ”Daciada 2 Covriguvid-1984 pe Repede Înainte”. Când titulatura e ”Cupa României”, nu poți să-ți bați joc cu un sistem cu 11 echipe și 10 meciuri. Totul este aruncat în derizoriu. Nu mai există pic de jenă măcar față de viziunea unor înaintași care au denumit ”Cupa României”? Cu 11 formații și zece jocuri ziceți-i mai bine ”Cupa Solstițiului de vară”.

Așa-zisa ”Cupa României” va începe săptămâna viitoare, joi 10 iunie, cu 3 meciuri preliminare, continuând după solstițiul de vară pe 26 iunie cu cele 4 partide ale sferturilor de finală, una dintre acestea fiind deja stabilită, și anume CS Timișul Șag – CSU Universitatea de Vest Timișoara, iar în iulie cu semifinalele și finala, în 3 și 10 ale lunii viitoare. Ura și la gară. 

Și s-au găsit din nou 4 spărgătoare de grevă dintre divizionarele ”D” care să se înghesuie ”prezent” la start, acceptând și încuviințând alinierea într-o asemenea întrecere care n-ar face cinste nici unui concurs sătesc, grupări implicit complice demersurilor lipsite de credibilitate ale AJF Timiș. În semn de respect pentru fostele competiții propriu-zise la care au participat peste ani, dar în semn de respect și față de celelalte cluburi colege și partenere de eșalon, care fie de exemplu n-au avut disponibilitatea de a se înscrie, fie n-au dispus de un număr suficient de sportivi, fie n-au avut resursele financiare necesare ori fie – în cel mai fericit caz – n-au înghițit asemenea compromisuri, ”careul” participant n-ar fi trebuit să dea curs unei asemenea inițiative îndoielnice, ci să refuze în solidaritate de grup oportunitatea de moment. Ori mai toate, cum ar fi și normal – o imposibilitate însă în formatul comprimat în doar o lună al așa-zisei ”Cupa României”, ori niciuna, aspect lipsă din agenda lui CS Timișul Șag – a doua în clasamentul Diviziei D Timiș la ora întreruperii returului în martie 2020, CSU UVT – a treia la vremea respectivă, CS Unirea Sânnicolau Mare – a 11-a și CSC Peciu Nou, a 18-a și ultima pe-atunci. Dacă AJFT n-a fost în stare să organizeze o întrecere în toată regula a ”Cupei României” județene, cu mai multe tururi, pe durata mai multor luni dintr-un sezon, dând implicit posibilitatea cât mai multor cluburi să se înscrie la start, atunci nu poți în mod normal accepta o asemenea variantă prescurtată, în detrimentul majorității absentă la start… O dată, că te-ai înscris în pseudo-mini-campionatul de ”D”, de fapt ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte”, a fost poate o întâmplare. Dar a doua oară, că te-ai înscris și în așa-zisa ”Cupa României”, în care poți cuceri un trofeu și reprezenta Timișul la nivel național după numai 3 apariții, nu mai e doar o coincidență… Măcar Pobeda Star Bîșnov a înțeles totuși ceva și n-a mai acceptat din nou jocul la cacealma, precum alte două grupări din ”D” care au participat la recenta ”Daciada” dar nu s-au aliniat și în ”Cupă”. 

Tot 4 sunt și cluburile implicate actualmente în așa-zisul mini-concurs în variantă blitz care să înlocuiască la ceas de primăvară campionatul ligii a V-a de ”Județ” și care s-au înscris și în ”Cupa României”, și anume AFC Unirea Jimbolia – a 7-a în Seria I de ”Județ” la oprirea întrecerilor în martie 2020, AS FC Atletico Liebling – a 9-a pe-atunci în Seria a II-a de ”Județ”, AS Unirea Grabaț – a 3-a în liga a șasea de ”Promoție” în martie 2020 și AS Meget Remetea Mare – a 16-a și ultima în Seria a II-a de ”Județ”. Iar una, CS Comloșu Mare, care va participa direct în sferturi, a jucat recent și în ”Daciada” înlocuitoare a Diviziei D Timiș, lider fiind în martie 2020 în Seria I din liga a V-a de ”Județ” la oprirea sezonului 2019/20. 

În fine, alte două formații implicate atât în surogatul înlocuind campionatul ligii a VI-a de ”Promoție” cât și ”Cupa României”, și anume AS Nițchidorf – a șasea în Seria 2 din liga 6 la întreruperea competițiilor în martie 2020, și AS Steaua Bulgăruș – a 9-a și penultima în Seria 1 din eșalonul șase la același moment al scurtcircuitului. 

Grosul cluburilor din fotbalul timișean, care n-ar fi avut nicidecum loc în cele câteva etape și doar câteva săptămâni ale cacealmalelor propuse de AJF Timiș, rămas pe margine cu buzele umflate de un sezon și jumătate, într-o adevărată decimare a competițiilor. Unde să fi putut participa, când AJFT a schițat peste noapte asemenea surogate pe repede înainte? Iar unele poate nici n-ar fi putut într-adevăr spune ”prezent”, total lipsite de asistență, susținere, sprijin sau măcar o vorbă încurajatoare din partea forului responsabil de asigurarea cadrului competițional adecvat. Lăsate să putrezească pe margine, trase pe butuci… N-ar fi avut oricum loc, dar poate că n-ar mai fi avut nici jucătorii, resursele financiare sau disponibilitatea de a se racorda unui asemenea program nebunesc. Și or fi fost și dintre cei integri, cu discernământ și coloană vertebrală, care n-au înghițit asemenea propuneri de nimic din partea AJFT, în batjocură vizavi de ideea de sport, de spirit competițional.  

Iar puținele participante, părtașe la un compromis care nu le face cinste, rupând rândurile și făcând jocurile unei asociații care nu și-a făcut treaba în raport cu cluburile afiliate AJFT, generând în schimb un precedent periculos. 

Bunăoară, alaltăieri după-amiază de la ora 17, în prezența a nici jumătate dintre delegaţii cluburilor care au optat pentru alinierea în așa-zisa ”Cupa României”, s-a efectuat la sediul AJFT tragerea la sorţi a programului acestei cacealmale cu 10 întâlniri, reuniune în care s-au înscris inițial numai 12 grupări, dintre care una, cea din Lenauheim, s-a retras între timp, fără a mai participa din motive financiare, înscrisă fiind de primarul localității Grabaţ, precum se proceda în cazul aceleiași echipe și înaintea mini-campionatului surogat de înlocuire a ligii a 6-a ”Promoție”. Fără consultarea sau știrea componenților direct implicați… ”Cupa” se va desfăşura într-o variantă cum n-a mai văzut Parisul, totul pentru ca „fotbalul mic” din cel mai vestic judeţ să aibă reprezentare în faza I naţională a Cupei României – ediţia 2021-2022. Dacă așa ordonă stăpânirea… Ce impostori au ajuns în fruntea fotbalului mioritic de România – Georgia 1-2 după 0-2. Cine dictează și conduce destinele acestui popular sport pe tărâm carpatin…

Repetăm, măcar că nou-promovata în liga a treia Pobeda Star Bîșnov – câştigătoare a ultimului trofeu pus în joc în Timiș în ”Cupa României”, n-a mai acceptat încă un nou compromis după cel din primăvară. Și de notat că echipele din zona Lugojului n-au căzut în plasă nici de-această dată, neimpresionate de schemele competiționale pe repede înainte ale celor de pe Pop de Băsești.

Dar iată programul Daciadei 2 Covriguvid-1984 pe Repede Înainte

Turul I (joi, 10 iunie): M1 – AS Niţchidorf – Unirea Jimbolia; M2 – Steaua Bulgăruş – Atletico Liebling; M4: Unirea Grabaţ – Meget Remetea Mare. 

Turul al II-lea, sâmbătă 26 iunie: M4 – Comloșu Mare; M2 – Peciu Nou; M1 – Unirea Sânnciolau Mare și Timișul Șag – CSU UVT. Apoi semifinalele, cu învingătoarele jocurilor în care sunt implicați cei din Comloșu Mare și Peciu Nou, respectiv Timișul Șag – CSU UVT / M1 – Unirea, ambele sâmbătă 3 iulie, finala fiind programată pe 10 iulie – vezi mai jos tabelul cu programul complet.

Altfel, s-a mai și testat la mijlocul acestei săptămâni, joi 3 iunie de la ora 18, a patra testare în ”Daciada Livid-1984 pe Repede Înainte”, reunind mai ales cluburi din liga a VI-a ”Promoție”.

Mai strângători, oaspeții…

Viitorul Bencecu de Sus – Galaxy Timişoara 0-2 (0-0): Ronaldinio Stoia (minutul 52) și Adrian Rus (75). Iar cu această victorie timişorenii au maxim de puncte după 4 testări.

Lenauheim – Checea 4-6 (2-2).

Gazdele, o singură victorie… Jamu Mare – Niţchidorf 5-3 (2-1).

Și o remiză… Iecea Mare – Berini 3-3 (1-2): Flavius Colţiş, Mădălin Gui şi Cristian Terec, respectiv Daniel Vlădulescu, David Covaciu și Darius Horoţan.

Pe când echipa din Bulgăruş a stat.

Clasamentul ”Daciadei Livid-1984 pe Repede Înainte”:   

ACS Galaxy Timişoara… 4 4 0 0 (23- 1) 12 puncte

Asociaţia Sportivă Berini… 4 3 1 0 (17- 6) 10p

AS Steaua Bulgăruş… 3 2 1 0 (5-0) 7

AS Niţchidorf…      3 2 0 1 (7-8) 6

AS Viitorul Bencecu de Sus… 3 1 2 0 (4-3) 4

AS Checeana Checea… 3 1 0 2 (10-13) 3

AS FC Avântul Jamu Mare … 4. 1 0 3 (6-14) 3

AS Progresul Iecea Mare… 4 0 1 3 (4-12) 1

AS Olimpia Lenauheim… 4 0 0 4 (4-21) 0.

Testarea viitoare, duminică 6 iunie de la ora 18, după următorul program: Niţchidorf – Iecea Mare, Berini – Viitorul Bencecu de Sus, Galaxy – Bulgaruş, Checea – Jamu Mare. Iar echipa din Lenahueim va sta.

Așa-zisa ”testare” este farsa-cheie a întregii ”pLandemii”, fără absolut nici un rol de detectare a patogenilor ori de diagnosticare, în schimb periculoasă din mai multe puncte de vedere, dar mai ales având scopul ce servește sistemului de a genera prin ”fals pozitive” ratele de incidență prin care se manipulează întreaga mascaradă cu ”verde”, ”galben”, ”roșu”, ”izolări”, ”carantină” și tot tacâmul, pe scurt controlul populației sub false pretexte.

* În barajul de menținere/promovare în Liga 1, FC Voluntari – Dunărea Călărași 4-0 (2-0) în manșa a II-a retur. Ilfovenii au rămas în elită cu scorul general 6-1.

* În semifinalele UEFA Euro U21, Portugalia – Spania 1-0 și Germania – Olanda 2-1. Finala Germania – Portugalia, duminică seară de la ora 22 la Ljubljana.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: