A fost Iancu prin Timişoara pentru a-i explica Rosenblum despre pregătirea „invizibilă” iar Ionescu despre jocul bun cu Corona?

Un gol după aproape 5 ore de fotbal şi un punct din 3 meciuri, acesta este bilanţul recent al clubului secund-divizionar cu un buget din banul public la care mai toată suflarea sportivă locală poate doar visa, dar care a jucat numai trei partide oficiale în ultimele peste 4 luni. Dacă fotbalul este din an în Paşti şi cu pipeta, în schimb abundă apariţiile televizate ale celor implicaţi la ACS Poli şi mai intervin şi vizite surpriză.

Una este maniera de arbitraj a centralului Sebastian Colţescu, cu interpretări permisive abrazivei abordări iniţiale din partea oaspetei ASC Corona 2010, care a urmărit să taie din faşă vîntul din pînzele alb-negrilor, şi alta este să aflăm că prestaţia grupării ajunsă lider printr-un 3-0 pe seama retragerii clubului din Alba Iulia a fost una dintre cele mai bune cu ocazia derby-ului de circumstanţă cu vizitatorii braşoveni.

A fost greu, extrem de greu de sesizat jumătatea plină a paharului, aşa cum încerca să-şi convingă telespectatorii reputatul profesor Jackie Ionescu, iar unii spectatori mai sensibili la frigul care nu ne mai dă pace, şi care ne reaminteşte de implacabila dictatură mondia… ăăă, pardon, încălzire globală, au ajuns să vadă printre ţopăielile pe loc în ca şi pustia tribună timişoreană nu doar jumătatea goală a paharului, ca evoluţie a favoriţilor, ci să şi audă despre mai multe oarece pahare sorbite cu nesaţ în descinderi bahice, completare la un program cu 3 dispute oficiale în 125 de zile.

Dar dacă unii au reuşit totuşi performanţa de a asimila primul eşec stagional acasă cu una dintre cele mai bune evoluţii ale aspirantei la revenirea în liga lu´ mitică, în schimb alţii ne-au dezvăluit într-o altă apariţie televizată, necenzurată şi fără retractarea termenului, că la ACS Poli Timişoara se practică şi pregătiri „invizibile”, conform celor spuse de Călin Rosenblum, manager sportiv al alb-negrilor, asistat fiind în platou de profesorul Viorel Boiţ, cu o mină cu buzele răsfrînte în jos ce ne duce cu gîndul la antidepresive. Se bat cîmpii într-o blazare şi făţărnicie frizînd ridicolul.

Individualizarea este într-adevăr necesară pentru creşterea potenţialului competitoarei, şi este minunat că ne este evidenţiată prestaţia bună şi activitatea variată a grupării cu 3 meciuri oficiale ale seniorilor în peste 4 luni de zile, dar atunci ar fi şi mai însufleţitor să ni se dezvăluie, de acolo, din spatele uşilor capitonate, din „lumea bună” şi la cravată a inteligentsiei, şi despre ultima descindere pe Bega a fostului partener al administraţiilor locale la gruparea care tot nu-şi primea licenţa.

Care licenţă, părînd acum a fi mai sigur de obţinut, conferă asigurări pentru o ulterioară stabilitate atît de necesară unui investitor îngreunînd cîndva fosta corabie şi pulverizînd implicit şansele de obţinere a respectivelor licenţe, prin decizii de căpitan în stare de ebrietate.

Însă cum ni s-ar putea spune despre oarece vizite incognito, de care Marian Iancu făcea uz şi în extrem de rarele sale precedente descinderi pe Bega, cînd printre conducătorii actualei garnituri alb-negre sunt administratori activînd în domeniul public care convoacă ad-hoc şi neoficial mass-media pentru a explica faptul că o fi funcţia publică dar prezenţa domniei sale se doreşte a fi… invizibilă, şi fără declaraţii în presă!?

Dar – revenind la Marian Iancu – chiar dacă nu mai curge miere pe Bega, ceva tot mai pică, iar cum licenţa nu mai pare acum o Fata Morgana, borcănelului i se dă iar tîrcoale, inteligentsia sfătuindu-se totodată şi care ar fi următoarea mutare de Public Relations, a se citi praf în ochii opiniei publice, nebun la d4, de ascundere sub preş a atîtor şi atîtor minusuri, şi anume prin trîmbiţarea şi baterea tobei despre palmares, culori, şi toate aceste sforăieli.

ALRO, ţine-te bine, vine cea mai odihnită şi bine remunerată grupare din Seria II (Vest), la care totul este roz iar asumarea responsabilităţii este literă de lege. Apropo de care, reamintindu-ne de comunicatul „precizare” în privinţa Centrului de copii şi juniori, într-adevăr, condiţiile de pregătire şi jocuri s-au îmbunătăţit la „barăcile” bune pentru constructori pe şantiere ale patriei, prin repararea jaluzelelor. În rest, nimic, dar totuşi mult şi bine în viziunea aceloraşi aburitori-sforăitori pe banul public.

Măcar, după 3 jocuri cu un unic gol înscris în prelungiri, şi nici foarte „lucrat”, să se fi admis jenanta stare de fapt sau să se fi tăcut mîlc, ascunşi după canapea, şi nu în apariţii televizate. Opinia colectivă este extrem de uşor manipulabilă dar nici toţi nu sunt uşor de indus în eroare, nici reprezentanţii acesişti nu sunt experţi în mascarea ridurilor. Ci doar cred astfel, chiar şi în domeniul Public Relations.

Un punct, un gol, un obraz gros.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la A fost Iancu prin Timişoara pentru a-i explica Rosenblum despre pregătirea „invizibilă” iar Ionescu despre jocul bun cu Corona?

  1. marinica spune:

    Nea Mihai, multa rautate impotriva ACS-ului se gaseste in toate articolele, pacat. Daca va framanta atat de mult cheltuirea banului public, nu faceti oarece sapaturi si in alte domenii sau numai Poli a devenit gaura neagra a bugetului local ?

  2. micos spune:

    Pina una alta,ACS este de departe echipa nr.1 a judetului,si desigur singura echipa care poate promova in liga 1,acesta fiind obiectivul nr.1.Este inadmisibil ca un oras ca Timisoara,sa n-aiba macar o echipa in A,din moment ce Clujul,Ploiestiul si poate in curind-Brasovul,au sau vor avea,2 echipe in primul esalon,si atunci nu-i normal sa se investeasca cel mai mult,in fotbal,sportul cel mai popular,si desigur,in aceasta echipa????
    Sigur,e dureros ca aceasta echipa,joaca prost la ora actuala,ceva s-a intimplat dupa cantonamentul din Antalya,Velcea a scapat echipa din mina,iar daca ai adunat numai 2 puncte din 12,e normal sa fie schimbat antrenorul,cu un altul cu mult mai multa experienta,chiar la nivelul ligii 1,un antrenor de fier,si ar fi fost ideal,daca se aduceau in aceasta iarna,3-4 inatariri adevarate,jucatori cu destule meciuri in liga 1,si nu dintre acestia care n-au mai avut de mult,meciuri in picioare!
    Si inca ceva:cazul echipei UTA,care de cind are un investitor,si care a adus jucatori peste nivelul acestei divizii,iar rezultatele nu se pot compara cu cele din tur,trebuie sa ne dea de gindit,iar daca nu poti aduce cei mai talentati jucatori de la noi,te orientezi spre cei straini,care din nascare,au talent cu carul,cum sunt:portughezii,argentinienii,brazilienii-in acest sens,exemplul lui CFR Cluj este cit se poate de edificator…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: