A.M.R. …?!? ”Cămeșile albe” ar trebui schimbate! Că s-au cam înnegrit pe la guler! ”Cu lupa pe ei…”: XXXXIII

Observel a ajuns la cifra 43… „Cu lupa pe ei…” Și „serialul” continuă! Nu de alta, dar „băieții deștepți” sunt puși… „la murat”! Până la mijlocul lui februarie…

Conform proverbului cu „bârna și paiul”, vremelnicii ocupanți ai scaunelor de la sediul din str. Pop de Băsești nr. 43, în loc să pună capu-n pământ de rușine pentru faptele lor scoase la iveală, ei scot pieptul în față ori de câte ori li se ivește ocazia. Însă ultimele „demonstrații” ale lui Observel, ca de obicei documentate, plus sintetizarea „cazului”, i-a luminat pe mulți. Cu toate acestea și în pofida evidenței se dovedește că mai există „naivi” printre membrii afiliați! Oameni pe care „gășcarii” încă îi mai pot prosti! Mai au un soi de îndoială, așteaptă să vadă demersurile din justiție și odată cu intrarea pe rol, parcă-parcă, privesc încă cu oarecare neîncredere situația!

În urmă cu ceva timp, lăudam decizia manifestată de doi dintre membrii Comitetului Executiv, Alexandru Nagy și Alexandru Dumitrașcu (în foto), care și-au anunțat demisiile în ședința din 17 iulie 2020

Porumbeii voiajori” – vă reamintiți că „e” mai mulți – au ținut să ne informeze că la respectiva ședință, la care a fost prezent doar Alexandru Dumitrașcu, Alexandru Nagy lipsind ca de obicei, i s-ar fi cerut acestuia să nu depună nicio demisie, urmând să o facă în următorul Comitet Executiv.

Și, hopa, ce avem noi aici??? Ia ghiciți când a avut loc această următoare întrunire a Comitetului Executiv?? Răspuns corect: niciodată până în prezent!!! Iar conform Statutului AJF Timiș, Comitetul Executiv ar TREBUI, de regulă, să se întrunească o dată lunar sau ori de câte ori este nevoie (Cap. B, Art. 32, pct. 1, din Statutul AJF Timiș)!!! Mai exact, pe-nțelesul tuturor, „li se rupe” ajefiștilor de statute și regulamente și merg înainte… pentru că, desigur, înainte era mult mai bine pentru ei! Și astfel numitul Alexandru Dumitrașcu e bine mersi, în continuare membru în Comitetul Executiv al AJF!!! Dar și șef Birou competiții!!! Și aici avem încă o încălcare a Statutului AJF Timiș, mai exact Cap. B, Art. 31, pct. 2!!!

După cum se contată din facsimilul următor:

Problema este că acest Comitet Executiv, în componența sa actuală, este ilegal și nestatutar, și nu mai are faptic putere de decizie datorită lipsei cvorumului statutar aprobat de Adunarea Generală de alegeri. Însă, cu toate acestea, „gașca cât o țară” nu mișcă un deget pentru înlocuirea demisionarilor și aducerea Comitetului Executiv la o formulă statutară! Chiar dacă Statutul zice că trebuie să o facă în 30 de zile de la data constatării situației (Cap. B, Art. 31, pct. 5, din Statutul AJF Timiș). De ce??

Răspunsul e simplu. Ca să facă aceste modificări trebuie convocată Adunarea Generală extraordinară!!! Or, „cămeșile foste albe”, actualmente cu gulerele serios înnegrite, exact asta NU vor să facă. Temerea lor este ca nu cumva toate dezvăluirile făcute de Observel să creeze vreun „val reformator” și „mușchetarii” să se trezească… „în corzi”, cu solicitarea demisiei actualei conduceri!!!

Și astfel, în cel mai pur stil de nesocotire cu intenție a prevederilor statutare, „Romelu Malacu & Co.” și-au propus să „ocolească” din nou regulamentele și au convocat reprezentanții echipelor din Liga a 5-a, Seria a 3-a, care să decidă desemnarea unui înlocuitor al lui Alexandru Nagy în Comitetul Executiv, el fiind membru al CEx desemnat din această serie.

Această decizie este o nouă încălcare a Statutului AJF, NUMAI Adunarea Generală având drept de nominalizare și validare a unui membru al Comitetului Executiv!!! „Scuza” cu situația „pandemică” nu stă deloc în picioare. Alții, inclusiv FRF, au putut organiza Adunări Generale în condiții similare.

Ca atare, este extrem de clar! „Romelu Malacu & asociații” trag de timp cât pot pentru a-și finaliza cumva, cumva, mandatul! Ei omit din calcul un aspect important. Acela că, dacă justiția le va da un verdict nefavorabil, pot spune… PA, la o eventuală a doua candidatură!!! Indiferent dacă își încheie sau nu mandatul! Deși mizează că-i mai prostesc o dată pe membrii afiliați ca să-i voteze!

Componența actuală a Comitetului Executiv al AJF Timiș mai are și alte „bube”! Daniel Drăgan (foto), înlocuitorul după același „scenariu” al inițial desemnatului Teodor Petruș (foto), a fost ales la ultimele alegeri locale primar al comunei Parța, dar figurează încă drept reprezentant al Ligii a 5-a, Seria a 2-a, fiind astfel în incompatibilitate cu funcția administrativă pe care o deține!!! Iar dacă organele în drept se „apleacă” puțin asupra acestei situații, domnul primar ar putea avea unele probleme. Ca atare, dacă „gașca cât o țară” nu are de gând să facă nimic în sensul schimbării, poate domnul primar Daniel Drăgan se autosesizează și își dă el demisia din Comitetul Executiv din proprie inițiativă. Gest, de altfel, recomandabil într-un termen rezonabil de timp, conform legii.

Menționăm că Teodor Petruș este viceprimar în funcție al comunei Jebel. Cu alte cuvinte trei membri din totalul de 13 ai actualului Comitet Executiv ar trebui înlocuiți prin hotărârea Adunării Generale!!!

Ceea ce demonstrează clar comportamentul permanent de a NU respecta prevederile statutare și regulamentare, în orice situație „gașca cât o țară” considerând că are puteri depline și discreționare față de membrii afiliați!!! Care au fost învățați zeci de ani de zile de „Dănuț Lața & asociații” că TREBUIE  SĂ TACĂ în fața atotputernicilor aleși, în loc să-și apere drepturile statutare.

Asta pentru că oricine a „mișcat” vreodată în front a fost, mai apoi, aspru pedepsit, fie prin decizii „mascate legal” prin comisiile AJF, fie prin retrogradarea din eșalon ca urmare a unor arbitraje dubioase care au condus la înfrângeri pe linie ale echipei „rebele”!!! Sunt  realități trăite de mulți membri afiliați de-a lungul timpului și care acum continuă să-i determine doar să „vocifereze” pe la colțuri, dar NICIODATĂ ferm în fața conducerii actuale, ilegale și nestatutare!

Vă reamintim că, în anul care a trecut, conducerea ilegală și nestatutară a AJF Timiș NU A ORGANIZAT Adunarea Generală ordinară anuală, NU A PREZENTAT raportul de activitate, bugetul și bilanțul anual, care sunt OBLIGATORII (Cap. A, Art. 30, pct. 2, lit. d)!!! Aceste documente nu au fost prezentate nici măcar online, pe site-ul oficial, dovedind din nou o lipsă totală de respect față de membrii afiliați, de fapt cei datorită cărora ajefiștii există și își iau lefuri pompoase. Ca să nu mai vorbim despre beneficiile venite de la FRF prin baremurile obținute din delegările la partidele de Liga a 2-a și Liga a 3-a!

Mai nou, aud că dosarul de cercetare penală având ca subiect ”afacerea AJF Timiș” a… „poposit” la cel de-al patrulea procuror! Și, normal, are nevoie de ceva timp ca să se edifice asupra conținutului și a documentelor solicitate de partea vătămată. O parte dintre acestea fiind încă lipsă datorită „interesului” manifestat timp de 3 ani de către organul de cercetare însărcinat cu strângerea lor.

Și uite așa, „cămeșile foste albe” cu gulerele din ce în ce mai negre, mai „câștigă” ceva timp, exact pe principiul fotbaliștilor care, abia atinși de adversar, cad și se zvârcolesc, cerșind arbitrului un fault la mijlocul terenului!! Din păcate pentru ei, nu fac altceva decât amână un verdict în mod normal imposibil de evitat! Acest aspect rămâne de urmărit în săptămânile viitoare…

Nene Iancule, „pas la offsaid”, monșer!! Din nou!

Rămânem… „Cu lupa pe ei”! Așteptăm alte „becuri” de spart…

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: