Abracadabra

S-a încheiat campionatul ligii întâi şi în sfârşit cunoaştem clasamentul cu punctajul aferent. Precizez acest aspect, deoarece doar de câteva zile ACS Poli a primit răspunsul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, lăsând impresia că obiceiurile balcanice au pătruns şi acolo. Această apreciere nu vine în urma faptului că timişorenii au primit un răspuns nefavorabil, ci pentru modul cum a fost tratată această speţă. Să vii cu nişte explicaţii puerile după aproape şase luni…

Faptul că ACS Poli nu a depus în timp util solicitarea propriu-zisă nu cred să fi constituit un motiv de analiză în atâta amar de vreme. Răspunsul putea veni şi după o săptămână cu acelaşi efect.

Nici un argument nu poate sta în picioare atunci când unul sau mai mulţi funcţionari ai FRF-ului hotărăsc în mod arbitrar soarta unei echipe, de fapt a unor sportivi care se pregătesc un an întreg, se expun unor unor accidentări, adună puncte în campionat şi, dintr-o trăsătură de condei, li se reduce orice speranţă. Totuşi să nu uităm: este vorba de Federaţia Română de Fotbal, locul unde se poate întâmpla orice.

Dar la război ca la război, ACS Poli porneşte în competiţia play-out cu şapte puncte mari şi late şi va trebui să joace bine meci de meci pentru a mai spera ceva.

După aventura de la TAS, toată răspunderea eşecului este transferată pe umerii fostului preşedinte Ioan Miculaş. Fiecare om are limitele lui şi nu cred că Miculaş a luat singur deciziile în acest caz, nici chiar la desemnarea avocaţilor care i-a reprezentat pe timişoreni la Lausanne. Acum nu mai este timp de lamentări, începe competiţia play-out şi ACS Poli are meci important la Botoşani.

În liga a doua UTA Bătrâna Doamnă a revenit pe locul secund după o victorie concludentă cu echipa bucureşteano-vâlceană ce joacă în campionat sub denumirea Metalul Reşiţa.

Din păcate, ASU Politehnica nu a reuşit victoria pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, aceeaşi echipă care cu o etapă înainte încurcase socotelile arădenilor. ASU trebuie să fie încrezătoare în forţele proprii şi să aboredeze cu mult curaj partida cu Metalul Reşiţa.

În liga a treia a fost o etapă favorabilă liderului Naţional Sebiş care a învins Ripensia pe teren propriu, în timp ce urmăritoarele Deva şi Şcolar Reşiţa au fost învinse. Surpriza o constituie înfrângerea echipei reşiţene în faţa unor copii la Târgu-Jiu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: