Academia Gheorghe Hagi la „Cupa Speranţelor”, ţinută de LPS Banatul la aniversarea a 75 de ani de activitate a liceului timişorean. Turneu juvenil de 8 cu 20 de jocuri şi oaspeţi din Croaţia, Serbia dar şi Bucureşti, Braşov, Craiova

Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timişoara sărbătoreşte săptămâna aceasta aniversarea a treisferturi de secol de activitate, punând în scenă o serie diversificată de evenimente omagiale cu implicarea actualilor elevi şi profesori ai unităţii de învăţământ, dar şi absolvenţi ai atâtor generaţii anterioare, iar vineri după-amiază va începe şi turneul fotbalistic juvenil internaţional organizat de la LPS Banatul şi dotat cu „Cupa Speranţelor”, reunind 8 echipe programate a juca 20 de meciuri, printre participante numărându-se de exemplu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Universitatea Craiova, Vojvodina Novi Sad din Serbia sau NK Osijek din Croaţia, nu în ultimul rând şi concitadina Politehnica Timişoara.  

LPS Banatul este la ceas sărbătoresc, aniversând 75 de ani de activitate, sub forma unui şir de evenimente inaugurat duminică prin „Cupa Spiriduşilor” la minihandbal, şi având luni dimineaţă deschiderea festivă la Liceul cu Program Sportiv, marţi dimineaţă elevi ai liceului jucând un meci de fotbal cu elevi de la CSEI G. Atanasiu, întâlnire sub stindardul „Diferiţi, egali şi împreună: sportul accesibil – trasee sportive pentru copii cu dizabilităţi”.

Tot marţi, dar după-amiază, s-a susţinut un lectorat pentru părinţi, cu titlul „Şcoala părinţilor de campioni”, iar miercuri librăria „Două bufniţe” a găzduit o lectură şi expoziţie de carte cu tematică sportivă, invitat fiind ex-internaţionalul român Paul Codrea, unul dintre absolvenţii LPS Banatul ajuns a apăra de zeci de ori tricoul „tricolor” al României.

Joi, Liceul cu Program Sportiv a găzduit atât un concurs de olimpism – pentatlon olimpic şcolar, cât şi o manifestare intitulată „A participa sau a învinge? Cultura şi educaţia în viaţa de sportiv”.

Recepţia oficială a evenimentului aniversar 75 de ani de tradiţie şi performanţă la LPS Banatul, cu participarea unor invitaţi din mediul academic, sportiv şi administraţia locală, se desfăşoară joi seară la Biblioteca UPT, întâlnirea generaţiilor având loc vineri de la ora 9:30 la liceul timişorean. 

Iar tot vineri 26 mai, de la ora 11, e aniversată o expoziţie de sigle şi imagini din istoria liceului, urmată de la ora 12 de „Ştafeta generaţiilor”. De la ora 14 intrându-şi în rol fotbalul, cu o întâlnire omagială între liceeni juniori mari şi absolvenţi „seniori” foşti la LPS Banatul, precedând inaugurarea la ora 16 a „Cupei speranţelor”, cu primele partide din serii atât în Grupa A, pe suprafaţa de joc a liceului, între LPS Banatul şi NK Osijek respectiv New Stars Bucureşti şi Kids Tâmpa Braşov de la ora 17:30, cât şi în Grupa B, la Baza I „Ştiinţa” a UPT, între Politehnica şi Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, urmată de la 17:30 de Universitatea Craiova – Vojvodina Novi Sad. 

În total, turneul internaţional juvenil cu 8 cluburi din 3 ţări respectiv 7 localităţi programează 20 de meciuri, dintre care 12 în grupe, două în semifinale, încă două pentru medalii iar 4 în jocurile de clasament ale zonei 5-8, notabile fiind prezenţele reprezentantelor unor „pepiniere” prin excelenţă din Croaţia şi Serbia, dar şi din Constanţa ori Craiova.

Iar sâmbătă, pe terenul de iarbă al complexului „Adrian Stoicov” se vor şi întâlni de la ora 10 tocmai „Academia Hagi”, cu echipa sub 13 ani pregătită de Cosmin Constantin, şi Universitatea Craiova, urmate pe gazon de Politehnica Timişoara, antrenată de Octavian Popescu, şi FK Vojvodina Novi Sad, de la aceleaşi ore jucându-se şi pe terenul liceului, între gazda „Banatul” – cu generaţia 2010 sub îndrumarea lui Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea, şi Kids Tâmpa Braşov, respectiv New Stars Bucureşti şi NK Osijek. 

Ulterior, ultimele meciuri din grupe, în completarea programului, sâmbătă de la orele 17 şi 18:30, atât pe terenul liceului cât şi în complexul „Adrian Stoicov”, semifinalele în cruciş fiind programate duminică 28 mai, la matineu, de la 9 şi 10:30, ambele pe suprafaţa de joc a LPS Banatul, mai întâi între câştigătoarea Grupei A şi a doua clasată în Grupa B. De la aceleaşi ore, pe terenul de iarbă al bazei „Adrian Stoicov” se vor întâlni tot în cruciş ocupantele locurilor 3-4 în cele două serii patrulater, iar în continuare, de la ora 11:45 învinsele acestor partide şi de la ora 13 învingătoarele, tot la ora 13 fiind programat startul finalei mici, pe gazonul LPS Banatul.

Urmată de la ora 14:15 de finala mare pentru adjudecarea trofeului „Cupei Speranţelor”, la finele unei săptămâni aniversare pline a Liceului cu Program Sportiv „Banatul” Timişoara, sărbătorind 75 de ani de activitate. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: