Aceeaşi reţetă, gol rapid după un corner, alt triumf la zero în deplasare. Politehnica, 1-0 (0-0) la Cermei şi 3 succese legate pentru locul 2

Junimea Politehnică n-a ratat ocazia de-a o învinge şi pe codaşa Seriei 8 în ediţia trecută, codaşă atât în urma sezonului regulat cât şi a play-out-ului, dar care n-a mai retrogradat în cele din urmă pentru c-aşa-i în „fotbalul lui 272-0”, după ce sâmbăta trecută trecea la scor de penultimii clasaţi în aceeaşi stagiune anterioară, inăoanii, „violeţii” Timişoarei aplicând şi împotriva Gloriei în comuna Cermei reţeta finalizării unui corner, în meciul trecut încă din minutul 3, acum cu un alt gol blitz puţin după pauză – tot aidoma prestaţiei anterioare, pentru 3 preţioase puncte echivalând cu al treilea succes la rând din care două la zero în deplasare, elevându-i pe locul 2. Poliştii au temperat cumva, mai tras de păr, mai cu noroc, avântul localnicilor arădeni şi i-au surprins rapid la ieşirea de la vestiare, 1-0 (0-0) în fief-ul Gloriei Lunca-Teuz Cermei. 

„Violeţii” în formare ai Timişoarei nu conving dar totuşi înving cumva, ceea ce spune şi asta ceva, astăzi într-un meci ce n-ar mai fi trebuit cel mai probabil să aibă loc în acest sezon al Ligii 3, în care poliştii retrogradau de fapt pe teren încă de anul trecut şi din care alb-roşii cermeieni retrogradau ultimii în primăvara anului în curs, însă alte poveşti.  

Mai ales pe „Electrica” în noul campionat şi mai rar în deplasare, „Poli” a rămas fidelă şi astăzi de la ora 15 scorului alb la pauză pe teren advers, precum în celelalte ieşiri din ediţia în curs, la Lipova şi Periam pe 2 şi 22 septembrie, de astă dată prin a rezista scuturărilor transversalei şi barei propriei porţi în prima repriză a deplasării pe stadionul „Comunal-Central” al „veteranei” participărilor consecutive în ultimele sezoane în seria vestică a Ligii 3, din 2016, şi anume CS Gloria Lunca-Teuz Cermei.

Într-adevăr, „violeţii” Timişoarei le-au luat la rând de dată recentă pe codaşele arădene ale Seriei 8 în campionatul anterior, ajungând astăzi şi în cel mai nordic punct al grupei vestice înaintea includerii bihorenilor în cadru, Cermei, după ce săptămâna trecută treceau la pas lângă Gara de Est de „vecinii” inăoani ai arădenilor, cu 6-1.

Însă, oricât de „veterani” ar fi roş-albii Cermeiului în seria vestică, la ora actuală în al optulea sezon consecutiv la acest nivel, poliştii n-au dat totuşi ochi cu Gloria Lunca-Teuz în acest timp, căci tocmai pe când ASU promova din Liga 3 în primăvara lui 2016, tot atunci şi clubul din nordul judeţului Arad urca o treaptă din Divizia D. 

A venit însă şi ora unui asemenea rendez vous, iar drept urmare, la aşa oportunitate, ce echipă comunală nu s-ar automotiva exemplar pentru a-şi atrage un titlu de glorie împotriva formaţiei fanion a Banatului, ce grupare roş-albă arădeană n-ar vrea s-o scuture pe „Poli”? 

Timişorenii în repliere în Liga 3 aliniindu-se astăzi la Cermei cu un unsprezece cu o medie de vârstă cu circa 2 ani şi aproape 5 luni mai scăzută decât a „roşilor”, o singură modificare efectuând Paul Codrea în echipa de start de la o etapă la alta, Haloş da, Rotariu ba, cu amendamentul că mezinul localnicilor era nimeni altul decât un junior împrumutat tocmai din „pepiniera” Politehnicii, portarul Balica. 

Politehnica înfăţişându-se pe „Comunal-Central” de pe podiumul seriei după primele 6 etape, graţie unor ultime succese la scor, cu 3-0 şi 6-1, Gloria primind-o pe de altă parte de pe antepenultimul loc, cu numai 4 goluri marcate şi rare apariţii acasă, strict remizate 1-1 cu vizitatorii din Pecica şi Buziaş, iar în plus fără victorie după prima etapă, 1-0 pe-atunci la Ineu în 25 august, dar de 3 ori învinsă la rând în ultimele deplasări. 

În linii mari, în nota apariţiilor mai modeste de când cu trecerea Ligii 3 la sistemul competiţional cu grupe valorice, în care „roşii” Cermeiului au jucat în toate cele 3 ediţii strict în faza play-out 5-10, după clasări mediane în precedentele ediţii, pe 8 în primăvara lui 2017, 10 în 2018 şi 5 în 2019 ca reuşită de vârf, urmată de situarea pe locul 9 la întreruperea campionatului în martie 2020 ca formă de start a farsei pLandemiei „sperietoare” Stupid-19.  

Şi totuşi, sosirea Politehnicii la Cermei dar şi nevoia de puncte a arădenilor i-au mobilizat astăzi nespus să înceapă mai avântat ca niciodată şi să-i pună la încercare pe timişoreni,  salvaţi doar de transversală la şutul lui Gruiescu de la semidistanţă încă din minutul 6, salvaţi şi-apoi în minutul 34 la şutul de pe stânga al bănăţeanul Sîntean, din unghi, spre colţul lung, bara ocrotindu-l pe Murariu, arcuit şi-n cele 3 minute de prelungiri ale primului mitan pentru-a deturna în corner reluarea unei lovituri libere din colţul careului. 

La egalitate la pauză şi la Lipova şi Periam, de fiecare dată 0-0 luna trecută, „violeţii” nu încheiau prea confortabil o primă parte în care nu-l întrebuinţau pe juniorul lor portar împrumutat Balica, „tirul” fiind reglat prea sus, atât la o „liberă” de la 18 metri perpendicular pe poartă expediată de Prună spre mijlocul mitanului, cât şi la un şut al lui Haloş de la semidistanţă sau la o reluare cu capul de la colţul scurt, unde David Ciurel îl găsea în minutul 37 dintr-o fază fixă din colţul careului pe căpitanul Cristian Bocşan, ulterior şi sancţionat cu galben la finele a treisferturi de oră anevoioase pentru oaspeţi, încurajaţi şi-n nordul judeţului vecin de aproape o sută de fani viola.

Murariu era în schimb ţinut mai mult „în priză”, şi după mijlocul reprizei la şutul lui Haţegan, încercându-l şi-acesta de la semidistanţă.

Teafără după prima parte, „Poli” s-a folosit de „sfetnicul bun” al pauzei şi-a aplicat la rândul ei cele constatate şi pare-se însuşite, şi încă foarte repede, şutând în sfârşit precis din afara careului, prin Olariu, care l-a întins pe Balica să deturneze de sub bară în corner, din care tânărul Dan Pureca a folosit reţeta de succes din reprezentaţia anterioară pe „Electrica”, unde timişorenii deschideau scorul tot în urma unui corner încă din minutul 3, iar imediat după pauză îl majorau atunci şi mai mult, reuşită bifată la fel de rapid la revenirea de la vestiare şi la Cermei, altă lovitură de colţ, cu David Ciurel la pupitru, altă lovitură cu capul, a fundaşului junior Vlaicu, respinsă şi-aceasta de colgul de generaţie Balica, dar doar în calea lui Pureca, „bis” după ce puncta şi pentru 3-1 cu inăoanii pe „Electrica” deja în minutul 17: 0-1.

Dar câteodată şi-un gol poate fi suficient pentru aceleaşi 3 puncte, nu neapărat trei sau 6 reuşite, puncte cu-atât mai preţioase. Lovitură de colţ a timişorenilor, lovitură de… „măciucă” pentru roş-albii cermeieni, neprotejaţi de Zeiţa Fortuna prin prisma întorsăturii bruşte de situaţie.

Arădeni în rândurile cărora Şiel prelua câteva minute mai apoi locul lui Bunea, predare de ştafetă între cei de 2005, Gloria reluându-şi tentativele ofensive, fără succes însă, cel mult alte lovituri libere sau de la colţul terenului, cu transversala din nou de partea lui Murariu la bolta tocmai proaspăt intratului Şiel, balon căzând pe bară după prima oră de joc.

La care localnicii insistau prin alte două schimbări la mijlocul reprizei, Codrea răspunzând prin introducerea lui Radu Ciurel, cu încă o modificare la gazde, între veterani, Vasilcin în ultimul sfert de oră pentru Piţ, rutinat „motor” de strângere a rândurilor în jurul său, dar având şi durata sa de utilizare.

Finalul fiind bine gestionat de „violeţi”, apelând la două duble modificări în ultimele nici 10 minute, mai întâi cu Marincu şi Rotariu în locul lui Curescu şi David Ciurel, apoi şi cu Paşcalău dar şi revenirea lui Tudoran, care a trecut pe lângă desprinderea Politehnicii, îndreptată şi-aşa, fie şi în condiţiile eliminării lui Aurel Vlaicu la intrarea în prelungiri, spre un al doilea triumf succesiv la zero în deplasare – trei victorii legate în premieră în acest campionat.

Şi anticipând de pe-acum disputele acestei luni cu alte trupe din play-out-ul trecut, sâmbăta viitoare acasă cu Progresul Pecica, ulterior la nou-promovata din Peciu Nou în compania unor ex-alb-violeţi deveniţi… „verzi”, apoi şi la Carani în revanşa cu buzieşenii de la startul returului.  

N-a fost tocmai entuziasmant, nici măcar frumos, ci pe undeva în nota suprafeţei de joc cu limitările sale de înţeles, nimic însă de comentat cu-adevărat la deficienţele ditamai Timişoarei cu stadioanele, adică oarecum mai mult sau mai puţin tras de păr, dar când nişte „violeţi” cu mai mult de jumătate dintre titulari de la 2001 spre juniorat smulg un succes afară fie şi dintr-o fază fixă pe terenul unei „buturugi mici” chitite să facă „meciul sezonului”, poate fi doar de bun augur. 

Rezultatele luând-o într-o serie pozitivă înaintea prestaţiilor ce plătesc încă tribut lipsei de coeziune şi frăgezimii unor componenţi deprinzând din aproape în aproape şi căutându-şi ritmul, în plan individual şi colectiv. 

Cât despre Gloria, al cărei Botaş, introdus la mijlocul părţii secunde, a primit cartonaşe galbene în minutul 90 şi în prelungiri, misiunea nu i se uşurează, aşteptând-o deplasarea la liderul din Oradea, de care „Poli” se ţine la 5 puncte diferenţă, urcată fiind pe locul 2.

*

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Balica (n. 2006) – Balazs (2005), Ssemakula (1996), D. Lazăr (1998), Siminic (1986; minutul 66, Botaş – 1994) – Piţ (1983; min. 76, Vasilcin – 1985), Haţegan (2001; min. 66, Perenyi – 2003) – Gruiescu (2000), Njindja (1997), Bunea (2005; min. 55, Şiel – 2005) – Sîntean – cpt. (1999).

Rezerve: Rădulescu (1993) – R. Popa (1986), Ţurcanu (2003), Stamorean (2007), Siminiceanu (2002). 

Antrenor: Roland Nagy.

Politehnica Timişoara: Murariu (1999) – Haloş (2001), Bocşan – cpt. (1995), Vlaicu (2006), Taub (1993; minutul 70, Radu Ciurel – 2005) – Curescu (2001; min. 83, Marincu – 2005), Pureca (2004), Olariu (2004), Prună (1997; min. 88, Paşcalău – 2005) – David Ciurel (2005; min. 83, Rotariu – 2002) – Popa (1997: min. 88, Tudoran – 1996).

Rezerve: Miklos (1999) – Roşu (2004) şi Oprea (2005). 

Antrenor: Paul Codrea.

Cartonaşe galbene: Botaş (minutul 90) – Vlaicu (min. 60), Curescu (65), Pureca (80).

Cartonaşe roşii, Botaş (în prelungiri, 90 plus 2) respectiv Vlaicu (90), din partea clujeanului Cătălin Flonta, asistat de Gogu (Reşiţa) şi Stoica (Cluj). Observatori FRF: Ciotlăuş (Deva) şi Găman (Târgu Jiu).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: