ACS Dumbrăvița, antrenor secund de Liga 1: Sorin Bălu principal la alb-verzi

ACS Dumbrăvița a dat astăzi lovitura pe piața achizițiilor, însă nu cea de jucători, după ce și-a consolidat în vară efectivul, ci pe cea a antrenorilor, învestindu-l pe Sorin Bălu la cârma băncii tehnice, semnal cât se poate de clar al intențiilor de mărire ale divizionarei D în alb-verde.

Sorin Bălu preia banca tehnică a Dumbrăviței după sezoanele ca asistent al lui Ionuț Popa în Liga 1 la ACS Poli

 

 

Sorin Bălu, de al cărui nume se leagă printre altele dubla postură de vicecampioană a seriei vestice în sezoane consecutive din Liga 3 pentru CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, în 2014 și 2015, este noul antrenor principal al ocupantei locului 6 în ediția trecută a ligii a IV-a timișene, urmând a debuta pe banca ”verzilor” în deplasarea de duminică de la ora 18 la Tomnatic, contra lui CS Unirea, în cadrul etapei a III-a.

Bălu este cooptat de dumbrăvițeni după stagiunile de activitate pe o bancă tehnică din Liga 1, ca asistent în paralel cu Octavian Benga al lui Ionuț Popa la ACS Poli Timișoara, implicat așadar în reușita remarcabilei salvări de la retrogradare a prim-divizionarei de pe ”Dan Păltinișanu”, prin prinderea locului de baraj pe 4 iunie iar apoi dubla victorie contra arădenilor în 11 și 15 iunie.

Florin Macavei (stânga) și Călin Mada

 

Ulterior, în încercarea de a revitaliza și impulsiona activitatea formației ”satelit” a clubului de Liga 1, conducerea lui ACS Poli l-a învestit în această vară ca antrenor principal al garniturii din Liga 3, mutându-l din rolul de secund al lui Popa, însă uriașele probleme financiare ale grupării din eșalonul întâi au dus luna aceasta la desființarea echipei a doua, în ciuda unei bune perioade de pregătire pusă în aplicare de luna trecută de Bălu. Un alt tânăr al cărui potențial ar fi putut fi pus în pericol în malaxorul clubului de pe ”Dan Păltinișanu”…

Fiind însă unul dintre cei mai pricepuți tineri tehnicieni din noile valuri de antrenori ale fotbalului românesc, Bălu a și fost magnetizat prompt de un club cu ambiții, la puțin timp după renunțarea de către ACS Poli la echipa ”satelit”, ce a dus implicit și la despărțirea antrenorului de gruparea prim-divizionară.

ACS Dumbrăvița a optat așadar pentru o schimbare după anii parcurși în acest deceniu la timonă cu ex-fundașul polist Florin Macavei, care a preluat rolul de manager al alb-verzilor, în vreme ce antrenor secund al lui Sorin Bălu va fi un alt component al fostei linii defensive a celor de pe ”Dan Păltinișanu”, Călin Mada, păstrându-și în paralel și funcția în care a activat de dată recentă la divizionarii D, de director sportiv.

 

Dumbrăvițenii au început campionatul prin a ceda cu 1-0 la Șag, în fața Timișului, după care săptămâna trecută au dispus acasă cu 2-0 de Arsenal Flacăra Făget, urmând ca primul meci pe teren propriu cu Bălu principal să fie în intermediara de săptămâna viitoare, contra celor din Seceani.

Alb-verzii, care și-au garnisit lotul în vară printre alții și cu Laurențiu Telescu, Răzvan Rus sau Dan Silaghi, așadar de la cluburi din eșaloane superioare, sunt totodată în așteptarea cărții verzi pentru Robert Szalkai, care urmează a fi ”repatriat” din liga secundă maghiară.

În noua componență, ACS Dumbrăvița vizează câștigarea Diviziei D Timiș la capătul ediției în curs și promovarea în Liga 3, pași înainte după ce în sezoanele actualului deceniu ”verzii” s-au clasat negreșit în prima jumătate a ierarhiei ligii a patra județene dar nu chiar pe podium ci, pe rând din 2011 încoace, pe pozițiile 7, 5, din nou 7, 6, iarăși 7, patru în 2016 și șase la sfârșitul primăverii acestui an.

Ultimele rezultate din Divizia D Timiș, clasamentul la zi și programul etapei a III-a, asupra căruia vom reveni mai detaliat, pe coloana dreaptă, a datelor tehnice și ierarhiilor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: