ACS Elite Dumbrăviţa a început înscrierile pentru un turneu caritabil de minifotbal

Diferenţele dintre oameni trebuie acceptate şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii. Compasiunea vine din respectul atât faţă de propria persoană, cât şi faţă de persoanele la care soarta s-a întors cu spatele.

Sporttim a prezentat în paginile sale iniţiativa celor de la Football Stars Dumbrăviţa de a ajuta persoane aflate într-o situţiie aparte, vezi cazul familiei Mureşan, care avea în componenţă o mamă, doi copii încadraţi în grad de handicap grav şi o altă fiică având, de asemenea, de crescut alţi 3 copii.

Iar aici aveți legătura spre articol: https://sporttim.ro/fotbal/turneul-caritabil-organizat-de-football-stars-va-face-iarna-mai-usoara-unei-familii-din-timisoara.

Precum şi cazul elevului de 8 ani Matei Strava, diagnosticat cu o boală genetică rară: amiotrofie spinală (SMA) tip 2.

Aici aveţi legătura spre articol: https://sporttim.ro/fotbal/inca-un-turneu-caritabil-pentru-un-caz-umanitar-cu-totul-aparte.

Între timp, asociaţia de părinţi, înfiinţată tocmai pentru a acorda ajutor voluntar celor aflaţi în dificultate, şi-a modificat statutul, a devenit ACS Elite Dumbrăviţa, transformându-se astfel în club sportiv, căci, pe lângă a fi o sursă de sprijin pentru cei defavorizaţi, marginalizaţi social sau bolnavi, şi-a propus şi să dezvolte sportiv mai multe grupe de tineri.

Aşadar, ACS Elite Dumbrăviţa continuă proiectul Fotbal de Caritate şi, la a treia ediţie, cauza propusă este cea a lui Emil Lasconi, în vârstă de 39 de ani, care în urmă cu 10 ani a fost diagnosticat cu o boală autoimună: Scleroză Multiplă Recurent Remisivă.

Scleroza multiplă, denumită şi scleroza în plăci, este o boală neurologică progresivă cu o mare povară socio-economică, care afectează peste două milioane de pacienţi în lume, debutul simptomelor având loc în general între 20 şi 40 de ani.

Afecţiunea se manifestă diferit în funcţie de tipul de scleroză multiplă şi caracteristicile fiecărui pacient. Scleroza multiplă este o boală cronică a sistemului nervos central şi este considerată o tulburare autoimună. Nu se vindecă, dar se tratează, existând un interes mare pentru cercetarea terapiilor eficiente şi pentru producerea unor medicamente noi.

Emil Lasconi este în programul naţional, urmează un tratament recomandat de doctorul neurolog, însă mai are nevoie de masaj, sală, fizioterapie, analize şi suplimente. De asemenea, în ultimul an şi jumătate a urmat şi Protocolul Coimbra (un tratament medical care trebuie efectuat întotdeauna sub supravegherea unui medic calificat) care, deşi costisitor, a dat rezultate din chiar din primele zile.

Pentru a-l sprijini pe Emil, ACS Elite Dumbrăviţa organizează în data de 6 octombrie un turneu caritabil de minifotbal.

Locaţia a rămas aceeaşi, baza sportivă Player Sport, iar pentru înscrieri este disponibil numărul de telefon +40755071985.

De asemenea, se pot face donaţii în contul ASOCIAŢIA ÎMPREUNĂ PENTRU EMIL (IBAN: RO61BTRLRONCRT0630099501). Banii care se vor strânge vor fi utilizați pentru procedurile medicale de care are nevoie Emil Lasconi.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: