ACS Ghiroda, prim pas spre Liga 3: 2-1 (1-0) în turul barajului, la Inter Petrila

Campioana Diviziei D Timiș a câștigat manșa I a barajului de promovare în Liga 3, dispunând în deplasare de prima clasată în Divizia D Hunedoara și confirmând că are prima șansă în dubla dispută cu cei din Valea Jiului, pe care îi vor primi sâmbăta viitoare în returul de la ora 17,30 de pe arena ”Emilian Pavel”: Inter Petrila – ACS Ghiroda 1-2 (0-1).

Alexandru Baranyi: 0-1

 

Timișenii s-au desprins pe arena Parângului Lonea la 0-2 cu șuturi din afara careului de 16 metri, dintre care cel de-al doilea dintr-o fază fixă, apropiindu-se astfel de Liga 3 la doar… 90 de minute, pe când cei de la Inter Petrila mai pot spera la ceva doar în cazul victoriei în returul din Banat prin înscrierea a două goluri, după ce în prelungirile întâlnirii din județul Hunedoara au redus din handicap în urma unui autogol.

Campioana ”D”-ului timișean a avut așadar câștig de cauză la prima strigare în disputa inter-judeţeană din barajul de promovare în liga a III-a, desfășurat de la ora 18 în Valea Jiului, ACS Ghiroda fiind mai pragmatică la finalizare şi în general la controlul jocului, conservând avantajul luat, ce-i drept doar parțial, dat fiind autogolul din final.

Oaspeţii au înscris în județul vecin deja în minutul cinci, prin golgheterul Baranyi, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, însă spre încheierea unei prime reprize echilibrate gazdele în alb-negru au scos din nou balonul din plasă și în minutul 41, în urma şutului aceluiași Baranyi, din afara careului de 16 metri: 0-1. Puțin mai apoi, tot până la pauză, Androne a fost scos pe targă, suferind o gravă accidentare și fiind transportat la spital, așa încât de la reluarea jocului a fost înlocuit de Perşe.

Emanuel Pătraşcu: 0-2

 

În minutul 48, Inter ar fi putut egala dar lovitura de cap a lui Dolha a expediat balonul în transversală. N-a fost 1-1 ci 0-2, căci a urmat lovitura liberă de la 16 metri lateral dreapta expediată la colţul scurt, jos, lângă bară, de Emanuel Pătraşcu.

Chiar dacă divizionarii D hunedoreni din Petrila au asaltat poarta lui Dubou, intervenţiile acestuia au salvat echipa de la goluri ca şi făcute, goalkeeper-ul timișenilor fiind totuși învins în cele din urmă, dar abia în prelungiri și tocmai de către un… coechipier.

În minutul trei de prelungiri, Mancaş a încercat să degajeze mingea din faţa porţii dar balonul a intrat în plasa apărată de Dubou, astfel fiind semnat unicul gol al formației organizatoare în manșa I. Chiar și așa, învingători afară cu 1-2, ghirozenii au prima şansă să promoveze în liga a III-a…

Inter Petrila: 33. Santa Attila – 2. Daniel Horvath, 11. Ion Androne (min. 46, 7. Raul Perşel), 10. Alin Bocu, 14. Răzvan Drăgoescu, 16. Adrian Agapi, Adrian Câmpean – cpt., 8. Mircea Matei (min. 83, 21. Traian Vlădan), 19. Adrian Dolha, 18. Marius Mareş, 20. Iosif Kalai.

Antrenor: Aurel Moldovan.

Rezerve: 12. Gâmbuţă Valentin, 5. Ionuţ Tarkoş, 4. Bogdan Keszeg, 9. Cristian Duma, 6. Lucian Coste.

Portarul Dubou, bune parade

 

ACS Ghiroda: 29. Alexandru Dubou – 4. Octavian Firuţ (min. 75, 30. Brian Filimon), 2. Branimir Ştefanovici, 27. Lucian Gavriluţă, 19. Narcis Damian, 6. Alexandru Florin Gaidoş, 10. Leonard Naidin, 7. Cosmin Mancaş, 89. Sebastian Budur, 23. Emanuel Pătraşcu (min. 65, 92. Bogdan Centea), 9. Alexandru Baranyi (min. 75, 11. Florin Dochiţa).

Antrenor: Vlad Bura.

Rezerve: 12. Daniel Alexandru Ciui – 5. Denis Adrian Ciobanu, 77. Constantin Popa, 18. Rareş Mureşan, 8. Marius Stanciu.

Arbitri: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) – Iulian Szekely (Cluj Napoca) şi Marius Badea (Rm. Vâlcea). Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Vasile Rad (Arad).

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 54

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: