ACS Ghiroda, prima în pregătiri, cu Codrea director tehnic. Dudeștii Vechi, Biled, Făget, Orțișoara stau să înceapă. Mașloc, Murani și Peciu Nou în pericol să n-o facă?

Nu doar formațiile din zonă din primele trei eșaloane au început antrenamentele, ci și unele divizionare D, în frunte cu liderul la zi al ligii a IV-a timișene, ACS Ghiroda, pe când altele sunt pe punctul de a demara pregătirile înaintea returului, dar nu toate, din câteva direcții parvenind semnale ale incertitudinii în privința viitorului imediat.

Poate fi vorba doar despre temeri nejustificate, însă probleme există, totul depinzând de modul cum pot fi rezolvate și depășite. Patru grupări sunt apăsate de oarecare griji în perspectiva continuității în sezonul de primăvară, la cluburile din Maşloc, Peciu Nou, Murani şi Banloc căutându-se soluții pentru ca returul să fie dus la bun sfârșit.

Momentan fără aruncări de prosop pe parcurs, spre deosebire de ediția precedentă, în care Divizia D Timiș a rămas în 17 competitoare înaintea pauzei de iarnă iar ulterior CFR n-a mai disputat runda finală de campionat din 11 iunie 2016, liga a patra județeană pare la prima vedere ceva mai întremată, însă dacă tocmai liderul ACS Ghiroda s-a confruntat în ultimele sezoane cu situații delicate, limită și chiar critice, legate de viitorul imediat, nimic nu poate fi exclus în privința apariției dificultăților ce ar întrerupe parcursul unora sau altora dintre echipe.

Dar iată câteva noutăți de la una dintre grupările care a și intrat în pregătiri, tocmai formația lider, precum și de la alte echipe care sunt nu departe de ziua reunirii lotului, urmând ca Sporttim să revină treptat în consemnări viitoare cu știri și din alte tabere.

Paul Codrea (stânga): pe locul 3 la startul returului Diviziei D Timiș 2015/6

 

Paul Codrea a revenit la ACS Ghiroda în funcţia de director tehnic al clubului, semn că prima clasată ar reintra pe un făgaș normal. Liderul ligii a patra a trecut prin destule zile negre, măcinate de incertitudine, fără resurse financiare și cu perspective în coadă de pește, dar Consiliul Local Ghiroda a pus umărul înaintea sărbătorilor de iarnă pentru stabilitatea clubului și continuitatea sa.

După sărbători, ACS Ghiroda a devenit prima divizionară D care să înceapă pregătirile pentru returul campionatului, din 13 ianuarie, în localitate, cu acelaşi antrenor principal, Vlad Bura, care a confirmat că ”totul e la zi” iar achitarea restanţelor salariale a impulsionat aspirațiile primei clasate.

Cei din Ghiroda au pornit la drum în linii mari cu acelaşi lot de jucători, plecând Răzvan Plopeanu, portarul Alexandru Filip şi Valentin Danci și sosind în pregătiri Alexandru Albert și Denis Ciobanu – un junior de 17 ani din Ghiroda, ambii de la CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Constantin Popa (Albina) și Brian Filimon, de la Deta.

Se poartă tratative cu 2-3 jucători ale căror nume n-au fost momentan divulgate și au fost programate câteva jocuri amicale după cum urmează: pe 28 ianuarie cu ACS Poli II, în 1 februarie cu Timişul Şag, pe 4 februarie cu Unirea Sânnicolau Mare, în 11 februarie cu Millenium Giarmata, pe 15 februarie cu ASO Deta, în 18 februarie cu cei din Chişineu-Criş, pe 22 februarie cu AS Seceani iar ultimul cu FC Caransebeş, pe 25 februarie.

Dar iată și câteva amănunte înaintea reluării pregătirilor altor formații…

Pobeda Dudeştii Vechi

Cu acelaşi antrenor-jucător, Daniel Vasilcin, bulgarii vor demara pregătirile sâmbătă 21 ianuarie, în localitate, cu aproape acelaşi lot de jucători care a încheiat turul campionatului, plecând unul singur, Ciprian Fibişan, la cei din Periam. Se duc însă tratative cu trei jucători ale căror nume nu au fost dezvăluite.

Echipa va pleca în perioada 4-11 februarie în cantonament la Moneasa, fiind totodată planificate câteva jocuri de pregătire, după cum urmează: pe 28 ianuarie cu Millenium Giarmata, în 15 februarie cu Unirea Sânnicolau Mare, pe 19 cu Voinţa Valcani, în 22 februarie cu Mureşul Cenad iar în 25 februarie cu o echipă încă nedesemnată.

Voinţa Biled…

Ocupanta locului secund va demara pregătirile pe 24 ianuarie, în localitate, iar la timonă va fi în continuare Iulian Tăut, deocamdată plecând doi jucători, Iulian Munteanu şi Ciprian Palade, la Timişul Şag. Au fost și programate câteva amicale, cu CSM Şcolar Reşiţa, FC Caransebeş, Ripensia Timişoara şi ACS Poli II.

Flacăra Arsenal Făget…

Va demara pregătirile pe 24 ianuarie, în localitate, la timonă cu acelaşi antrenor, Adrian Brazovan, asistat de Lucian Magheţ şi Valerică Lazăr. Deocamdată nu a plecat nici un jucător și se duc tratative cu 4-5 sportivi care ”sigur vor veni la echipă”. Este pentru prima dată când făgețenii nu vor beneficia de un cantonament centralizat, cum s-a întâmplat în anii precedenţi, dar deja au perfectat în schimb câteva jocuri de pregătire, pe 28 ianuarie cu CSM Lugoj, în 1 februarie cu Ripensia Timişoara, pe 11 februarie cu AS Boldur, alte două fiind în discuţie.

Cocoşul Orţişoara…

Pentru trupa pregătită de Ghiţă Chimiuc, vacanţa se termină pe 24 ianuarie, când este planificată prima şedinţă de pregătiri, pe plan local. Este prevăzut un cantonament la Băile Călacea în perioada 29 ianuarie – 4 februarie iar directorul tehnic Ciprian Trancă a reuşt să programeze câteva jocuri amicale după cum urmează: pe 8 februarie cu juniorii A de la ACS Poli Timişoara, în 11 februarie cu LPS Banatul, pe 18 februarie cu Centrul de Excelenţă iar pe 22 şi 25 februarie o ”dublă” cu Ripensia II.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: