ACS Poli, 1-0 contra unui contingent de ex-juniori alb-violeţi

Tot mai proeminentele găuri de caşcaval ale păcălelii pe nume fotbal românesc, cu etape de şedere, trebuie acoperite cumva, iar după ce şi-au umplut sîmbăta cu un amical cu echipa de liga a treia CS Autocatania Caransebeş, a patra în C4 şi aliniind ex-juniori şi tineri foşti în alb-violet, de care au dispus pe cînd liderul Corona era surprinzător stopat acasă de „lanterna roşie” CSM Râmnicu Vâlcea, în runda de astăzi, a 12-a din B2, alb-negrii de la ACS Poli îşi caută alţi sparring-partneri şi pentru săptămîna viitoare, în eventualitatea în care Voinţa Sibiu, viitoare gazdă a timişorenilor, va arunca într-adevăr propsopul, după neprezentarea la UTA.

Zile sumbre pentru fotbalul secund-divizionar românesc, în care ACS Poli se vede aşadar nevoită să stea chiar şi 3 săptămîni între două partide oficiale ale turului sezonului, razele de soare în tot acest haos competiţional fiind oferite de poziţia tot mai puternică a grupării alb-negre într-o serie vestică în care oponenţii sunt modeşti atît în plan valoric cît şi financiar.

ACS Poli Timişoara aşteaptă atît eventuale schimbări de ultim moment în ceea ce priveşte soarta pare-se totuşi pecetluită a naufragiatei Voinţa Sibiu, cît şi o confirmare din partea nou-înfiinţatei FC Ripensia 1928, cu care alb-negrii intenţionează să dispute un al doilea meci amical în cursul acestui tur, după un 3-1 în prealabil. Rămîne de văzut dacă gruparea din Campionatul Municipal Timişoara va răspunde pozitiv variantei în privinţa jocului de miercuri de la ora 15. În funcţie de circumstanţe, secund-divizionara pregătită de Valentin Velcea nu exclude disputarea unui amical sîmbătă 17 noiembrie la CS Vladimirescu.

Cît despre amicalul de astăzi de la ora 11, Petrovic a semnat unicul gol al partidei, din lovitură liberă, spre mijlocul reprizei secunde, pe cînd gazdele au purces la utilizarea tuturor componenţilor, mai puţin Poparadu, care, deşi şi-a reluat programul tipic de antrenamente în urma accidentării suferite cu argeşenii, a fost menajat.

Fiind vorba despre un meci de verificare, alb-negrii nu s-au dovedit însă neapărat conectaţi la joc pe durata întregii partidei, suferind la capitolul concentrare în faţa unei divizionare C care i-a aliniat pe Dubei şi Vucea, ex-fundaşi ai „satelitului” FC Timişoara, precum şi Stancu sau Adrian Ganea, mijlocaşi ai aceleiaşi ex-grupări de liga a III-a a alb-violeţilor.

Cei din Caransebeş erau răpuşi săptămîna trecută acasă de Millenium Giarmata, cu 1-3, şi par a tatona terenul în vederea aducerii antrenorului Cosmin Stan la Autocatania, timişoreanul fiind recent demis de la colega de eşalon CS Vulturii 2009.

ACS Poli a întîmpinat astăzi o unică problemă, şi anume uşoara accidentare suferită de Szekely în cea de-a doua parte a primei reprize, începută cu Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Trandu, Bălace, Nanu – Boldea, Szekely. 

Dacă în poartă s-a apelat pe rînd, în porţii egale, şi la Coca respectiv Gherasim, în schimb în defensivă înlocuirile s-au produs după pauză, Iovan intrînd în locul lui Nohai, Shakir pentru Şeroni iar Marovic fiind substituit cu Miculescu, pe tot parcursul partidei evoluînd Petrovic.

În linia mediană a fost menţinut şi la reluare doar Nanu, pînă la un moment dat, după care a reintrat Goge în minutul 70, utilizat iniţial pe flancul opus, ceilalţi nou intraţi fiind Artean, Daminuţă şi Dobricean, pe cînd în atac au fost trimişi Enciu şi Boştină.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: