ACS Poli câștigă Campionatul Județean Timiș și la juniori C: 4-0 în finală

Cu biletele calificării la turneul zonal în buzunar în urma câștigării semifinalelor tur-retur, ACS Poli Timișoara și-a adjudecat sâmbătă după-amiază și Campionatul Județean Timiș pentru juniori C, grație unui concludent 4-0 (2-0) în finala cu Electrica, grupare concitadină ce îi va însoți pe alb-negri în faza următoare a întrecerii generațiilor 2000/1.

11264030_1051628001534045_3777012601917769538_n

ACS Poli s-a impus așadar și la juniori C, prin formația pregătită de Cristian Contescu, după ce cu o săptămână înainte câștiga finala întrecerii județene și la juniori E, primă categorie de concurs. Clubul alb-negru a avut de fapt reprezentante în ultimul act la toate cele trei competiții sub egida AJF Timiș, așadar și la juniori D, tot ieri pierzând însă finala acestei categorii, în fața vecinilor de la ”Banatul”.

Dacă pe ”Baza II” n-a ieșit soarele pentru juniorii D ai grupării nou-promovată în Liga 1, în schimb pe terenul 1 de iarbă din Complexul ”Dan Păltinișanu”, câteva ore mai apoi, a fost numai zâmbete pentru juniorii C în alb-negru, triumfători cu 4-0 (2-0) prin reușitele lui Raul Popa, în urma a două cornere din prima repriză, respectiv Fabio Trip, după două iuți acțiuni într-un interval de numai 3 minute din repriza a II-a.

ACS Poli a deschis scorul puțin înaintea mijlocului primei părți a finalei începută la ora 16, aproximativ în minutul 16, și și-a dublat avantajul puțin înaintea pauzei, cu mențiunea că în întrecerile juniorilor C durata reprizelor este a câte 35 de minute.

Deși depășită în finală, Electrica Timișoara, aliniind juniori C din grupele de 2000 respectiv 2001 ale antrenorilor Cora și Nichitean, merge mai departe în virtutea câștigării semifinalelor tur-retur cu CS Unirea Sânnicolau Mare, dat fiind că județul Timiș, care are o mai largă întrecere în sistem campionat cu un număr de peste 14 echipe aliniate la start, are două bilete pentru zonale.

ACS Poli s-a calificat de pe primul loc în formula de start Ionuț Rus – Petru Ciurescu, Darius Țieranu, Dragoș Coroiu, Raul Popa – Denis Casian, Raul Bonda, Mihael Onișa, Patrik Petre – Vlad Chera, Fabio Trip, pe parcurs mai intrând Mario Fedor, Alex Demenescu, Mihai Munteanu, Cătălin Tîrțău, din generația 2001, și Patrick Stanciu.

Pe bancă au rămas la alb-negri portarul Octavian Mosoarcă și Sebastian Mirescu, și ei din generația de 2001, într-un lot axat în general pe generația 2000, cu unii dintre juniori foști în lotul de ”Mundialito” al ”Banatului”, două generații la rând, sub bagheta lui Sorin Badea.

ACS Poli se califica în finală tot fără gol primit, contra ”Banatului” lui Badea, cu 2-0, 2-0, după ce trecea în sferturi cu două victorii și de CSȘ Lugoj, iar în cursul sezonului regular județean semna victorii pe linie, întrerupte de două remize, cu LPS Banatul și Electrica Timișoara.

În deschidere, de la ora 14, pe terenul sintetic al Complexului ”Dan Păltinișanu”, juniorii lui Sorin Badea la LPS Banatul au dispus la lovituri de departajare de CS Unirea Sânnicolau Mare, cu Marius Stanache pe banca tehnică, după ce cele 70 de minute se încheiau cu 1-1.

Faza zonală a juniorilor C, D și E le are la start, din partea Timișului, pe ACS Poli și Electrica; LPS Banatul și ACS Poli respectiv, la cei mai mici, ACS Poli și CFR. Adversarii și localitățile de disputare ale fazei următoare urmează a fi desemnate zilele următoare.

Turneul zonal la juniori C va avea loc în perioada 4-7 iunie 2015, pe când turneul semifinal în 13-17 iunie iar finala, pe 21 iunie, la Buftea.

Zonele la juniori C sunt după cum urmează:

Zona 1: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui; zona 2: Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța; zona 3: Călărași, Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Argeș; zona 4: Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Teleorman; zona 5: Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad; zona 6: Bihor, Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud; zona 7: Alba, Mureș, Sibiu, Harghita, Covasna, Brașov; zona 8: București–Ilfov.

Localitățile de desfășurare și ordinea meciurilor din turneele zonale se vor stabili în ședința tehnică din 28 mai 2015, orele 12, la Casa Fotbalului, in prezența delegaților echipelor calificate. Seriile zonale cu 4 echipe se desfășoară astfel:

Ziua 1, ORELE 16.30: 1 – 4; ORELE 18.00: 2 – 3;

Ziua 2, ORELE 16.30; 4 – 3; ORELE 18.00; 1 – 2;

Ziua 3, LIBER; Ziua 4: ORELE 09.00 2 – 4; ORELE 11.00, 3 – 1. În situația în care în ultima zi calificarea poate fi decisă la golaveraj, întrucât echipele pot să realizeze același număr de puncte, jocurile se vor disputa de la aceeași oră.

Jocurile se vor disputa pe parcursul a două reprize a 35 minute fiecare, cu o pauză regulamentară de 15 minute între reprize. Pe parcursul jocului se pot efectua 5 schimbări de jucători de către fiecare echipă. Se vor acorda 3 puncte pentru joc câștigat, un punct pentru joc egal și 0 puncte pentru joc pierdut. Câștigătoarea seriei va fi echipa care va acumula cel mai mare număr de puncte. În cazul în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se va întocmi pe baza criteriilor de departajare arătate mai jos, aplicate în ordine prin eliminare fără a se mai reveni asupra lor: a) numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe în meciurile dintre echipele aflate la egalitate de puncte; b) golaverajul mai bun în jocurile directe; c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe; d) golaverajul general mai bun în toate jocurile din grupă. Dacă procedura nu dă rezultat, se aplică criteriul e) tragere la sorți.

Jucătorii care vor acumula două avertismente nu vor avea drept de joc în următorul meci din grupă sau din turneul semifinal, care se desfășoară în două grupe a câte 4 echipe cu participarea echipelor câștigătoare a celor 8 zone. Ședința tehnică pentru stabilirea localităților de desfășurare a semifinalelor și a componenței grupelor și a ordinii jocurilor, va avea loc pe data 10 iunie, orele 12, la Casa Fotbalului, în prezența delegaților echipelor calificate.

Perioadă de desfășurare: 13 – 17 iunie. Jocurile se vor disputa astfel: Ziua 1, Orele 16.00 1 – 4; Orele 18.00: 2 – 3; Ziua a 2-a: Orele 16.00 4 – 3; orele 18.00: 1 – 2; ziua a 3-a: liberă; ziua a 4-a: orele 09.30: 2 – 4; Orele 11.00 3 – 1.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: