ACS Poli câştigă la Ovidiu la penalty-uri semifinala cu FC Viitorul şi intră în ultimul act al Cupei României la Liga Elitelor U19. Cu UTA BD, la Buftea

ACS Poli Timişoara tot a ajuns în faza finală “de la centru” a Ligii Elitelor U19, dar nu în campionat ci via Cupa României, adjudecându-şi semifinala competiţiei K.O. cu reprezentanta Academiei Gheorghe Hagi, în condiţii de deplasare, în judeţul Constanţa, pe terenul Orăşenesc din Ovidiu, gazdă a jocurilor echipei a doua a Viitorului.

Condusă cu 2-0 în prima jumătate a reprizei I, ACS Poli a egalat până la pauză şi s-a calificat la loviturile de departajare imediat următoare timpului regulamentar de joc prin transformarea tuturor celor 5 lovituri de la 11 metri.

acs-poli-timisoara

 

Timişorenii pregătiţi de Cristian Contescu s-au calificat astfel în finala cu trofeul pe masă a ediţiei inaugurale a Cupei României pentru garniturile “Elitei” U19, în care o vor întâlni marţi 24 mai de la ora 20, la Buftea, pe UTA Bătrâna Doamnă Arad, care a dispus pe Clujana din Cluj cu 0-1 (0-0) de gazda FC Viitorul Mihai Georgescu.

Într-o altă garnitură, care nu va evolua în finala de campionat de sâmbătă de la Mogoşoaia a Ligii Elitelor U19, contra formaţiei Ardealul Cluj, FC Viitorul s-a desprins rapid la 2-0 prin golurile lui Mihai Ene, în minutul 14, din penalty, acordat după un henţ al lui Fridrich în careu, şi Alexandru Măţan în minutul 20, după o nesincronizare bănăţeană pe dreapta.

Sebastian Mailat, în minutul 29, şi Narcis Popan, în minutul 32, au înscris pentru ACS Poli Timişoara, 2-2 la pauză, scor cu care se încheia şi semifinala de la ora 12: FC Viitorul U19 – ACS Poli Timişoara U19 2-2. Mai apoi, partida s-a sfârşit cu victoria după lovituri de departajare a vizitatorilor de pe “Dan Păltinişanu” şi cu calificarea lor în ultimul act, după ce la finalul timpului regulamentar rezultatul era egal, 2-2 (2-2).

Mailat reducea din handicap la capătul unei şarje individuale pe contraatac, intrând în careu şi întorcând 2 oponenţi, după care a lobat portarul: 2-1. Puţin mai apoi, un alt contraatac, purtat pe dreapta, a generat centrarea lui Mailat pe flancul opus, pe stânga, pentru Narcis Popan, care a driblat şi portarul: 2-2.

Impulsionaţi de reuşita egalării în faţa unor gazde la care Vasile Mănăila şi-a menajat titularii pentru finala de sâmbătă cu clujenii, timişorenii şi-au creat apoi alte mari ocazii, ratate însă de aceiaşi Mailat şi Popan dar şi de Golda şi Velcotă.

FC Viitorul a exercitat în repriza a II-a o intensă presiune ofensivă, ratând 4 uriaşe ocazii, dar şi marcatorul Narcis Popan a ratat în prelungiri singur cu portarul.

Tot în cele 3 minute de prelungiri vizitatorii au rămas în 10 jucători prin eliminarea lui Bîrnoi pentru două cartonaşe galbene, acordate pentru un fault respectiv un henţ la centrul terenului.

Ulterior, ACS Poli a fructificat toate cele 5 lovituri de departajare, prin Fridrich, Totic, Kokora, Postolache şi Velcotă, pe când portarul timişorean Rusu a apărat-o pe a patra, în faţa lui Manole, în rest punctând în ordine de la punctul cu var pentru dobrogeni Ene, Măţan, Dumitrescu şi Băluţă, în această ordine, prin a deschide iniţial seria execuţiilor.

FC Viitorul Constanţa U19 (antrenor Vasile Mănăilă): Dur -Bozoancă (90+3, Tordai) – Zamfirescu, Burdeţ, Piciu, Neciu – M. Ene, Băluţă, Itu (80, Dumitrescu) – Vîlcea (85, Manole), Firan, Măţan.

ACS Poli U19: Rusu – Sporin, Postolache, Fridrich, Totic – Oprea, Mailat (90+3, Lazăr), Bîrnoi, Popan (83, Kokora) – Velcotă Golda (77, Pădurariu).

Rezerve: Filip, Gînju.

Timişorenii s-au deplasat la Ovidiu cu autocarul, pe o durată de 12 ore, în cursul zilei de ieri. Acesta a fost al treilea joc de calificare câştigat de ACS Poli în Cupa României în ultimele 9 zile, după 4-1 miercurea trecută la Piatra Neamţ cu Ceahlăul şi 2-1 duminică pe teren propriu cu Pandurii. În campionat, timişorenii încheiau pe locul 3 în seria vestică a Ligii Elitelor, cu 22 15 2 5 78-44 47 puncte, la 8 şi 4 puncte în urma calificatelor în semifinale, U şi Ardealul Cluj. FC Viitorul încheia a doua în Seria Est, cu 22 17 3 2 81-19 54 puncte, la 6 în urma dinamoviştilor (22 20 0 2 82-18 60p). Secund clasatele în serii s-au calificat însă în finala Naţionalului după U Cluj – Viitorul 3-4 (1-1) şi Dinamo – Ardealul 2-4. Iar în Cupă, FC Viitorul câştiga în optimi cu 2-1 la SC CS U Craiova şi cu 3-2 la Cluj, cu FC Universitatea.

Finala Cupei României U19 şi-o vor disputa ACS Poli Timişoara şi UTA Bătrâna Doamnă, pe 24 mai.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: